IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sunuculardan Son Haberler Katılımcılar sunucuları hakkındaki son haberleri veya duyurulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2020, 19:04   #1
OKK
OKK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart TurkDevOps Neden Açık Kaynak Kuruluşudur?

TurkDevOps, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle açık kaynaklı yazılımları özel yazılımlara tercih eder:

KONTROL- Birçok kişi bu tür yazılımlar üzerinde daha fazla kontrole sahip oldukları için açık kaynaklı yazılımları tercih eder . Yapmasını istemedikleri hiçbir şey yapmadığından emin olmak için kodu inceleyebilir ve hoşlanmadığı kısımlarını değiştirebilirler. Programcı olmayan kullanıcılar da açık kaynaklı yazılımdan yararlanır, çünkü bu yazılımı istedikleri herhangi bir amaç için kullanabilirler - sadece bir başkasının olması gerektiği gibi değil.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
——————————
EĞİTİM - Diğer insanlar daha iyi programcı olmalarına yardımcı olduğu için açık kaynaklı yazılımları severler . Açık kaynak kodları herkesin erişimine açık olduğundan, öğrenciler daha iyi yazılım yapmayı öğrendikçe bu kodu kolayca inceleyebilirler. Öğrenciler ayrıca becerilerini geliştirdikçe çalışmalarını başkalarıyla paylaşabilir, yorum ve eleştiri davet edebilirler. İnsanlar programların kaynak kodunda hatalar bulduğunda, aynı hataları kendilerinin yapmaktan kaçınmasına yardımcı olmak için bu hataları başkalarıyla paylaşabilirler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
——————————
GÜVENLİK- Bazı insanlar açık kaynaklı yazılımları tercih ederler çünkü özel yazılımlara göre daha güvenli ve kararlı düşünürler . Herkes açık kaynaklı yazılımı görüntüleyip değiştirebildiğinden, bir programın orijinal yazarlarının kaçırmış olabileceği hataları veya eksiklikleri tespit edebilir ve düzeltebilir. Pek çok programcı, orijinal yazarların iznini almadan açık kaynaklı bir yazılım parçası üzerinde çalışabildiğinden, açık kaynak yazılımlarını tescilli yazılımlara göre daha hızlı bir şekilde düzeltebilir, güncelleyebilir ve yükseltebilir .

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
——————————
İSTİKRAR- Birçok kullanıcı, önemli, uzun vadeli projeler için açık kaynaklı yazılımı özel yazılıma tercih eder. Programcılar açık kaynak yazılımın kaynak kodunu herkese açık olarak dağıttığından , kritik görevler için bu yazılıma güvenen kullanıcılar, orijinal içerik oluşturucuları üzerinde çalışmayı bırakırlarsa araçlarının kaybolmayacağından veya onarılamayacaklarından emin olabilirler. Ayrıca, açık kaynaklı yazılımlar açık standartlara göre hem dahil olma hem de çalışma eğilimindedir.

TOPLULUK - "DevTurks-Team" Açık kaynaklı yazılımlar genellikle bir kullanıcı ve geliştirici topluluğuna etrafında şekillenmesi için ilham verir. Bu açık kaynak için benzersiz değil; birçok popüler uygulama buluşma ve kullanıcı gruplarının konusudur. Ancak açık kaynak söz konusu olduğunda, topluluk yalnızca (duygusal veya mali olarak) seçkin bir kullanıcı grubunu satın alan bir hayran kitlesi değildir; sevdikleri yazılımı üreten, test eden, kullanan, tanıtan ve sonuçta etkileyen insanlardır
________________

Bu Dünya Ne Uyanıklık Ne de Uyku Yeridir!
 
Alt 17 Temmuz 2020, 22:32   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Temmuz 2020, 22:33   #3
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğinize sağlık.

________________


..
We are all brought forth out of darkness
Into this world, through blood and through pain
And deep in our bones, the old songs are waking
So sing them with voices of thunder and rain
 
Alt 17 Temmuz 2020, 23:08   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 18 Temmuz 2020, 13:46   #5
OKK
OKK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Arkadaşlar her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim
TurkDevOps Kuruluşunu ve yaptığımız hizmeti henüz anlamayan arkadaşlarımız var. Ancak ben umutluyum gün gelecek bu davamızı bizden sonraki geliştirici arkadaşlarımız bu kuruluşa gönülden destek verecekler.
Açık kaynak lisansı yazılımlarımızı herkes için faydalı kullanım amacımızı genişleteceğiz ve insanların öğrenmesi ve geliştirme ortamımızı daha verimli çalışır hale getireceğiz
Çok yakında yeni hizmetlerimize gündemde olacağız inşallah teşekkürler tekrar :)

________________

Bu Dünya Ne Uyanıklık Ne de Uyku Yeridir!
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:56.