IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


35Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2021, 15:18   #1
Standart SenSohbet.Net Sunucu Sahibi Apollo İle Röportajımız


SenSohbet.Net Sunucu Sahibi Apollo İle Röportajımız


* * *


ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için kendi adıma ve IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.

Apollo : Merhaba ZeyNa ben teşekkür ederim bu röportajı benimle yapmak istediğin için.

ZeyNa : Rica ederim, seni tanımak bizim için keyifli olacak. Nasılsın? Nasıl gidiyor hayat?

Apollo : Teşekkür ederim iyiyim. Hayat çok güzel, mücadele ediyoruz keşke pandemi olmasa daha güzel olacaktı ama bu halimize bin şükür diyelim. Sen nasılsın?

ZeyNa : Bende iyiyim teşekkür ederim. İş güç koşturma halinde geçiyor günlerim. Seni biraz tanıyabilir miyiz, kimdir Apollo?

Apollo : İsmim Hakan. 35 yaşındayım. İstanbulluyum. Hiç evlenmedim nasip olmadı daha :) Özel bir şirkette çalışıyorum işimden arta kalan zamanlarda IRC/d ortamlarına gönül veriyorum, uğraşıyorum aklımada açıkça pek bişey gelmiyor şuanlık.

ZeyNa : Memnun olduk Hakan. Evlilik işleri biraz nasip kısmet meselesi. Hayırlısı olsun diyelim. Peki IRC/d ile tanışman nasıl oldu? Kaç senedir sanal ortamlardasın?

Apollo : IRC/d ortamıyla tanışmam aslında abim sayesinde oldu diyebilirim. Abim o zamanlar IRC/d felan giriyordu 2005 yılları felandı sanırım. MSN felan bakıyordu bende merak ediyordum bir yandan tebessüm edip kahkaha atıyordu , durumu anlamaya çalışıyordum. Fakat daha sonra bir MSN açtı bana ama konuyu henüz anlamış değildim devamlı gire gire ona baka baka ortamı çözdüm şükür bugüne kadar geldim.

ZeyNa : Bi hayli olmuş, abin iyi ki vesile olmuş diyelim seni tanıma şansımız oldu. Aynı senelerde beni de dayım alıştırmıştı :)
Sanırım her ailede var sanalda takılan birileri. Peki sunucu açmaya nasıl karar verdin? Sensohbet.Net ne kadar zamandır aktif?

Apollo : Sunucu açmaya nasıl karar verdim hiç aklımda olmayan bir şeydi tabikide çoğu sunucularda yönetimde görev aldım fakat bir anlık kararımla olan bir durum. Bir sunucunun genel sorumlusuydum tabikide admin alımımız vardı. Ben ilgileniyordum konu ile. Bir gün sevdiğim bir arkadaşımın vasıtasıyla birisi ile tanıştım yönetime olur demişti bu arkadaş.
Gelen arkadaşımızla konuştuktan sonra birde sunucu sahibimiz ile konuşturmak istedim kendisini, o an zaten başımdan kaynar sular döküldü. Sunucu sahibinin bize söylediği cümle şuydu bizim admine ihtiyacımız yok radyoya bakacaksa baksın..
Tabi ben bozulmuştum karşı tarafada o anda mahçup hissettim kendimi. Arkadaşımızda ben zaten yetki için gelmedim, dostum çağırdı beni onun için burdayım demişti sonrasında ben Sensohbet.Net domainlerimi aldım sunucu sahibi ile helalleştim ayrıldım yoluma baktım. Şu anda da zaten hiç hız kesmeden Sensohbet ailemizle yolumuza devam ediyoruz. Sunucumuz 2 senedir aktif şekilde yoluna devam etmektedir inşallah güzel yerlere geleceğimizi umud ediyorum.

ZeyNa : Sunucu sahibinin size yaptığı gerçekten ayıp olmuş ama böylelikle Sensohbet.Net macerası başlamış.
Dilerim dediğin gibi olur çok daha güzel yerlere gelirsiniz. 2 senedir oldukça emek verilmiştir güzel yerlere geldiğinizi görmek bizi mutlu eder. Peki sence bir sunucuyu ayakta tutmak, kalıcı bir ortam sağlamak için neler yapmak gerekir?

Apollo : Bir sunucuyu ayakta tutmak için ; saygı, sevgi, hoşgörü, disiplin olmazsa olmazıdır. Sunucudaki admin kadar userlerimize de bu konuda görev düşüyor saygıyı elden bırakmayıp, biraz yapıcı olursak anlayışlı olursak her şey daha da güzel olabilir diye düşünüyorum. Kalıcı bir ortamda öncelikle yönetim ekibiniz güzelse tabikide sıcak karşılama varsa herkesin kalacağına eminim . Biz zaten bu konuda daha fazlasını yaptımızı düşünüyoruz. Üstelik her geçen gün diğer güne göre bu konuda daha azimli ısrarlı çalışıyoruz. Yola çıktığımda da söylemiştim her zaman söylüyorum bunu ben kimse benim rakibim değil. Ben kendime kendimi rakip görüyorum kendimle savaşıyorum. Allah herkesi güzel yerlere getirmek nasip etsin.

ZeyNa : Kimseyi rakip olarak görmeyip, hep kendi içinde daha iyi yerlere gelmek için savaşıp çaba göstermek güzel bir düşünce. Emeklerinin karşılığını alacağına inanıyorum. Peki sunucu yönetimine yetkili alırken nelere dikkat edersin?

Apollo : Sunucu yönetimine yetkili alırken tabikide dikkat etmemiz gereken birkaç konu var. Öncelikle hangi departman için alım yaptığımız önemli olan, alacağımız kişinin tecrübesi. Referans durumununda bizler için önemli bir durum olduğunu hatırlatmak isterim. Yönetime aldığımız kişi güvenilir, online'ı yüksek aktif olması gerekir. İlgileneceği departmanı da iyi bilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle Saygıyı aşmamalı önce bunu tüm arkadaşlarıma anlatıyorum benim için önemli olan tek şey saygıdır başta bu şartımı koyuyorum ortaya.

ZeyNa : Tabi ki tecrübe önemli. Saygı da olmazsa olmaz bi husus zaten. Bu konuda sana katılıyorum. Apollo, son zamanlarda birçok sunucu açılıyor ama bir çoğu uzun ömürlü olmuyor. Sence bunun sebebi nedir sence?

Apollo : Evet sevgili ZeyNa, son zamanlarda çok sunucu açılıyor ve kısa zamanda kapanıyor . Gerçekten bu işi yapabilmek için çok mücadele etmelisiniz. Başta yola çıktınız ekibiniz kaliteli olması gerekiyor. Her şeyden fedakarlık yapmalısınız. İlgi isteyen bir durum bildiğiniz bebeğiniz gibi her saat her dakika ilgilenmelisiniz. Sorunu sıkıntısı hiç bitmez devamlı sizden beklentisi olur hem maddi hem manevi bunları kaldırmakta mesele. Bütün herşeyinizle uğraşı emek istiyor. İnsallah emek veren herkes karşılığını alır diyorum.

ZeyNa : Şunu diyebiliriz o halde, IRC/d biraz sabır işi. Kolay pes etmemek lazım maddi manevi her açıdan oldukça mücadele şart. Peki sunucu açmak isteyenlere ne gibi önerilerin var? Sence nelere dikkat etmeliler?

Apollo : Sunucu açmak isteyen arkadaşlara şu önerim var uzaktan gözüktüğü gibi değil. İyi bir ekibiniz ve bu iş için ayırdığınız maddiyatınız yoksa kesinlikle girmemelerini tavsiye ederim. Çünkü hem vakit olarak zamanınızı alacak hemde maddi yönden devamlı desteklemeniz gereken durumlar olacak heleki hiç bir şey bilmiyorsanız girmemenizi öneririm.

ZeyNa : Peki gelelim Sensohbet.Net'e. Yeni projeleriniz var mı? Bizimle paylaşır mısın?

Apollo : Tabikide kafamızda birkaç proje var arkadaşlarımızla da istişare ediyoruz bu durumları . Güzel bir proje olacak bizim için yakın olduğunu düşünüyorum biraz üzerinde çalışıyoruz. Şu anda ne yazık ki gizli tutmak zorundayım açıklayamayacağım bunun içinde sevgili ZeyNa öncelikle senden ve IRCRehberi.Net ailesinden özür dilerim. İnşallah umduğumuz, düşündüğümüz gibi bir proje olur.

ZeyNa : Estağfurullah özür dilenecek bir durum söz konusu değil. Tabi ki gizli tutmak isteyebilirsin. Umarım ki her şey istediğiniz gibi olur. Son olarak sana IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum Apollo. Forumdaki kullanıcılara söylemek istediklerin var mı?

Apollo : IRCRehberi.Net Ailesine öncelikle bu ortamı oluşturdukları için teşekkür ederim. Bizlerde bir çok insan gibi IRCRehberi.Net ailesini tercih ediyoruz ve bu topluluğu herkese, her zaman öneriyoruz. Başta bu aileye katılmama sebep olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e öncelikle sizlerin huzurunda teşekkür ederim. İlk günden bugüne kadar beni desteklediler Allah razı olsun onlardan, iyiki tanıdım dediğim insanlardan bazıları onlar.
IRCRehberi.Net ailesini seviyorum zaten fırsat oldukçada katılmaya çalışıyorum aranıza herkesin de katılmasını tavsiye ediyorum.

ZeyNa : Güzel düşüncelerin, desteğin için IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim Apollo. Benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu. Ayırdığın zaman ve samimi cevapların için de ayrıca teşekkürler. Sensohbet.Net ailesine de burdan başarılar dilerim. Sevgiyle kalın.
 
Alt 17 Ekim 2021, 15:36   #2
Standart

Sensohbet ailesine başarılar dilerim..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 17 Ekim 2021, 16:45   #3
Dike Değil Dayk
Dike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaa canimsin.. hala yapilani unutmamis olman buyuk bi vefa. Bi cok kisiye ornek olur umarim bu davranisin..

Iyi yoldasin asla durusundan taviz verme dostum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik heyecandan unutmusum:)


Konu Dike tarafından (17 Ekim 2021 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 17 Ekim 2021, 18:18   #4
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık gülüm .
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar diliyorum.

 
Alt 17 Ekim 2021, 18:20   #5
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar .

 
Alt 17 Ekim 2021, 18:23   #6
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizlere.

. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akıcı bir röportaj olmuş,emeğine sağlık.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 17 Ekim 2021, 18:25   #7
R`
Razor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar diliyorum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kankacığım eline emeğine sağlık,akıcı ve verimli bir hasbihâl olmuş.

 
Alt 17 Ekim 2021, 19:08   #8
Standart

Alıntı:
Şiirbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sensohbet ailesine başarılar dilerim..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık
Alıntı:
Dike Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaa canimsin.. hala yapilani unutmamis olman buyuk bi vefa. Bi cok kisiye ornek olur umarim bu davranisin..

Iyi yoldasin asla durusundan taviz verme dostum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik heyecandan unutmusum:)
Alıntı:
Ada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık gülüm .
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar diliyorum.
Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizlere.

. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akıcı bir röportaj olmuş,emeğine sağlık.
Alıntı:
Razor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılar diliyorum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kankacığım eline emeğine sağlık,akıcı ve verimli bir hasbihâl olmuş.
Teşekkür ederim arkadaşlar, okuyan yüreklerinize sağlık


Konu ZeyNa tarafından (17 Ekim 2021 Saat 19:25 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 17 Ekim 2021, 19:44   #9
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

güzel röportaj olmus emeginize saglik basarilar dilerim

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 17 Ekim 2021, 20:07   #10
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:46.