IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


59Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2021, 13:48   #1
Standart SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız

SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız



ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için kendi adıma ve IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.


Hakan : Merhaba ZeyNa ben teşekkür ederim sana ve IRCRehberi.Net'e bana vaktinizi ayırdığınız için.


ZeyNa : Rica ederiz Hakan, seni tanımak bizim için oldukça keyifli olacak. Nasılsın? Nasıl gidiyor hayat?


Hakan : Teşekkürler şükür iyiyim malum sıcaklar yoğunluk vs koşturmaca sen nasılsın ZeyNa?


ZeyNa : Teşekkür ederim bende iyiyim, iş güç koşturmaca devam bende de :)
Bize kendinden bahseder misin Hakan? Seni tanıyabilir miyiz?


Hakan : Tabiki. İsmim Hakan, 1985 istanbul doğumluyum. Doğmaa büyüme Bayrampaşalıyım. Aslen Arnavut göçmeniyim. Deri üzerine mont çanta kemer vb. ürünlerde usta vs satış elemanıyım. Ailemle ikamet ediyorum, bekarım.. Ek olarak özellikle belirtmek istediğim bilgiler varsa sorabilirsiniz.


ZeyNa : Seni tanıdığımıza memnun olduk Hakan, işinde kolaylıklar dilerim. Çanta kısmında bi takılı kaldım diyebiliriz :) Peki IRC/d ile tanışman nasıl oldu? Kaç senedir IRC/d ortamlarındasın?


Hakan : Bir arkadaş skype grup konuşmasında hiç alakası yokken gülüp eğlenirken sunucu açma konusu açıldı. 1 saatlik bir konuşmadan sonra shell ile görüşüp 4 saat sonra sunucumu açtım. ( biraz oldu bittiye geldi nasıl oldu bende anlamadım.


ZeyNa : Ama şimdi güzel bi yerdesin oldukça başarılı bir sunucun var gözlemlediğim kadarıyla. Bi sunucuyu ayakta tutmak, kalıcı bir ekip oluşturmak, güzel bir ortam kurmak kolay değil. Sen nasıl başardın? Bizimle paylaşır mısın neler yapmak gerek?


Hakan : Evet güzel ama bir o kadarda yorucu. Sadece ortamda bulunup muhabbet etmenin yanı sıra bilmediğin bir çok şeyi de öğrenmek zorunda kalıyorsun. Öğrendikten sonra keyif aldığın noktalarda var tabi. Forum , makale. vs bir sunucu için çok önemli ve katkısı oldukça fazla olduğunu görüyorum. Kalabalık olmanın zor yanları da var. iletişimsizlik ve de bireyler arasındaki anlaşmazlık. Buda beni en çok yoran şeydir. Gerisi efendi olup saygı çerçevesinde karşındaki insanı anlayarak dinledikten sonra kimin doğru olduğu değil de neyin doğru olduğunu doğru cümlelerle anlatıktan sonra sağlam ve kalıcı dostlarla yola devam etmek kaçınılmaz oluyor.


ZeyNa : Yorucu kısımları illaki olacaktır. Her güzel şeyin zor yanları da oluyor hayatta bu hep böyledir. İletişimsizlik, anlaşmazlıklar da büyük küçük her ortamda var aslında önemli olan orta yolu bulmak oluyor her zaman. Peki sunucuya yönetici alımı yaparken nelere dikkat ediyorsun Hakan?


Hakan : Kendi tanıdığım ve ekibimde olup ben kefilim benim dostum diyen insanları ekliyorum. Onun dışında giriş yaptığı yada 3 - 5 gün giriş yapmış olup oper admin isteminde bulunan hiç kimseyi eklemiyorum. Zamanla gözlemleyip kendim teklif sunduğum insanlarında genel muhabbetini izliyorum. Gülüp eğlenirken değil de bir tartışma konusunda yani insanların sinirli olduğu anlardaki tepkilerine özen gösteririm. Ilımlı ve terbiyesini bozmayan birisiyse, komut kural bilgisi vs önemli olmuyor. Bunlar zamanla öğrenilecek şeyler saygılı olmak zamanla öğrenilmiyor malesef. Bu sebepten sinirli gergin anlardaki tepkilerini görmem yeterli oluyor.


ZeyNa : İnsanların sinirli oldukları anlardaki tepkilerine bakarak karar verip onları ekibine dahil etmek istemen farklı ama güzel bir düşünce. Bu fikri sevdim şu an, insanlar asıl kişiliklerini kavgada belli ediyor neticede değerlendirme yöntemin oldukça güzel. Peki Hakan IRC/d ortamları sence eskisi gibi mi? Eskisi gibi olmadığı söyleniyor sen buna katılıyor musun?


Hakan : Eskisi olmadığı yönlerde elbet vardır. Lakin hiç birimiz eskisi gibi değiliz. 2000 yıllarından sonra ülkemizde açılmaya başlayıp yaygınlaşan internet, internet cafeler ve IRC/d sunucularıyla bu günü bir göremeyiz kendimizdeki degişiklikleride. Bir muhabbet etmenin verdiği hazzı, keyfi 15 - 20 yıl sonrada aynı heyecanla alamayız. Her şey değişiyor farklı sohbet platformları IRC/d gibi yazılı olan görüntülü sesli resimli paylaşım ortamları teknolojinin sürekli bize sunduğu imkanlar farklı kullanım araçlarını da gündeme sürerek eskiye nazaran daha az kullanıcıya sahip olduğunu düşünüyorum. Oldukça fazla Chat sitesi olduğundan en ufak bir anlaşmazlık konusunda 3 5 kişi birden ortamı terk edebiliyor eskiden böyle değildi tabiki ama dediğim gibi bizlerde eskisi gibi değiliz. Muhabbet eden farklı mecralarda edebiliyor. Sadece müzik dinlemek isteyen yüzbinlerce farklı alanda dinleyebiliyor 8 - 10 çeşit oyun salonlarımız var ama günümüzde öyle göz kamaştırıcı oyunlar var ki bunlarda eskiden olan ilgiyi farklı yönlere sağladığı için maalesef eskisi gibi olduğunu düşünmeyenlerdenim bende.


ZeyNa : Yani zamanla herşeyin değiştiği gibi IRC/d ortamları da değişmiş durumda. Herşey zamana yenik düşüp eskiyor malesef ki. Peki SohbetMevsimi.Com için kafanızda yeni projeler var mı? Bizimle paylaşabilir misin?


Hakan : 3 Domainim var. Sohbetmevsimi.com/net ve Sohbetmisali.com. Bir radyo domaini almayı düşünüyorum. öncelikle sonrasında yine yayıncı dj arasında türkü, pop, slow, rock gibi geceler oluşturup her akşamın farklı bir tatta yayın olmasını sağlamayı düşünüyorum.


ZeyNa : Radyo domaini güzel olur. Umarım ki en kısa zamanda gerçekleştirir, başarılı olursun. Röportajımızın sonuna doğru gelirken, sana IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum. Foruma söylemek istediğin şeyler var mı?


Hakan : Öncelikle ben forumları hiç bilmezdim. Sunucu açana kadar giriş yaptığım bir forum bile yoktu. IRCRehberi.Net'te sen de dahil olmak üzere birçok yönetici arkadaşımız her konuda yardımcı olduğu için herkese çok teşekkür ediyorum. Ben forumun sunuculara en çok fayda sağlayan yer olduğuna inanıyorum. sonuç olarak tüm sunucular hem kaliteli hem de kalabalık bir ortam olmasını istiyoruz böyle kalabalık ve güzel bir ortamı kurmakta forum ve yönetim ekibimdeki arkadaşların sayesindedir IRCRehberi.Net ve Sohbetmevsimi.com yönetim kadrosuna çok teşekkürlerimi sunar, saygıyla selamlarım.


ZeyNa : Güzel düşüncelerin için yönetim adına teşekkür ederim Hakan, belirtmek isterim ki sizlerinde destekleri bizim için önemli. Her zaman aramızda görmek isteriz.


Hakan : Teşekkürler daima güzel günlere hep birlikte inşallah.


ZeyNa : İnşallah diyelim. Benim için çok keyifli bir röportaj oldu Hakan. Bana ayırdığın zaman ve samimi cevapların için çok teşekkür ederim. SohbetMevsimi.Com ailesine de başarılar dilerim. Sevgiyle kalın.


Hakan : Bende çok teşekkür ederim. Oldukça keyifli zaman geçirdim emeğinize sağlık, sağlıkla kalın :)

Konu ZeyNa tarafından (27 Temmuz 2021 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 27 Temmuz 2021, 13:56   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık güzel ve iyi röportajlara imza atmaya devam ediyorsun. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütün niyet ve düşüncelerinde muvaffakiyetini temenni ederim.

________________

SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız
 
Alt 27 Temmuz 2021, 13:57   #3
Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz
AsLaNbEy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emegine Saglık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sizede Başarılar.

________________

Aşk bir güneşe benzer.
 
Alt 27 Temmuz 2021, 14:09   #4
Standart

Akici sohbet olmus emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyede basarilarinin devamini dilerim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 27 Temmuz 2021, 14:47   #5
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sevgili patronumuz yola devam biz bir aileyiz ;)

________________

AdaLetim Var benim kücücük Dünyamda KOCAMAN
 
Alt 27 Temmuz 2021, 14:50   #6
🙈🙉🙊
BidiBidi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık gençler, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sana ve ekibine başarılar diliyorum.

________________

Oturduğum Yerden Millete Dert Oluyorum, Ayağa Kalksam Ne olur Acaba
 
Alt 27 Temmuz 2021, 14:59   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik yine cok keyifli ve akici bi röportaj olmus.
basarilar dilerim.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 27 Temmuz 2021, 15:57   #8
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık..

________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 27 Temmuz 2021, 15:57   #9
Standart

Herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

________________

<img src=https://i.hizliresim.com/DHIZvo.gif border=0 alt=SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız  title=SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız  onload=NcodeImageResizer.createOnSigs(this); />
 
Alt 27 Temmuz 2021, 15:59   #10
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık cnm
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim

________________

<img src=https://i.hizliresim.com/MrYXQL.gif border=0 alt=SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız  title=SohbetMevsimi.Com Sunucu Sahibi Hakan İle Röportajımız  onload=NcodeImageResizer.createOnSigs(this); />
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:39.