IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


85Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2023, 13:38   #1
Standart SohbetBurada.Com Yöneticilerinden Kardelen İle Röportajımız.

SohbetBurada.Com Yöneticilerinden Kardelen İle Röportajımız.

× × ×


ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , röportaj teklifimizi kabul ettiğin için IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim. Nasılsın?


Kardelen : Merhaba ZeyNa ben teşekkür ederim nazik teklifiniz için. İyiyim teşekkür ederim ZeyNa cim sen nasılsın :)


ZeyNa : Bende iyiyim canım çok teşekkür ederim, röportajımıza seni tanımakla başlayalım. Bize kendinden bahseder misin?


Kardelen : Kardelen ben, Hakkari Yüksekova'da yaşıyorum. Aslen buralıyım 29 yaşındayım. Cafe işlettim, ara verdim. Şu an çalışmıyorum ekonomimizin şahlanmasını bekliyorum .)


ZeyNa : Seni tanıdığımıza çok memnun olduk canım, umarım yeniden iş hayatına devam edersin. Klasikleşmiş bir diğer soruyla devam edelim. IRC ile nasıl tanıştın, kaç senedir sanaldasın bize bundan bahseder misin?


Kardelen : Bende memnun oldum, teşekkürler güzel dileklerin için. IRC dünyasıyla 2017'de tam olarak tanıştım diyebilirim öncesinde rahmetli dayımla tanışmıştım (2006). Büyük bir sunucuda yetkiliydi bende arada oyun kanallarında oynardım, az çok bilgim vardı. Google da bir araştırma sonucu tekrar IRC denk geldim ve tam olarak o zaman başladım. 2021'de bıraktım bi kaç ay oldu tekrar başlayalı.


ZeyNa : Başın sağolsun canım, Allah rahmet eylesin. Ortak bir noktamız varmış, bende IRC ile dayım sayesinde tanıştım, hala da sanaldayım. Peki senin ilgini çeken neydi sanalda, neden bıraktığın halde geri dönme isteği oluştu?


Kardelen : Sen sağol canım amin cümlemize inşallah. İlgimi çeken her şehirden her ülkeden her karakterden insanların olmasıydı. Çocukluktan dikkatimi bu çekmiş olabilir sağlam dostlukların oluşumu ve alışılmışlığın dışına çıkararak farklı bir atmosfer oluşturuyor.Tabiki kötü karakterlerde var bunu bir deneyim olarak görüyorum.Geri dönmemin nedeni çok değerli arkadaşlarımın olması başta Nut hanım ve Levent62 bey olmak üzere . )


ZeyNa : Sanalın en güzel yanı bence de bir sürü insanla tanışıyor olmak, dediğin gibi kötü karakterler olsa da sağlam dostluklar kurulabiliyor canım.
Arkadaşlarının dönmene vesile olması çok güzel, bende seni tanımış oldum böylelikle. Peki gelelim SohbetBurada.Com'a, yolunuz nasıl kesişti? Sunucuda hangi departmanda görev alıyorsun şu an?


Kardelen : Evet gerçek dostluklar çok önemli bir nevi bakış açısıyla alakalı da olabilir. Benim insanlarla olan iletişimim ne real yaşamımda ne de sanal ortamda hiç değişmedi. Her bireyi bir iklim olarak keşfetmeyi severim. Çocuk, genç, yaşlı, cinsiyet farketmez benim için çok geride kalan konulardır. Tabi bazı durumlarda ( Feministliğim ) ön plandadir.
Sohbetburada.com da yine çok yakın arkadaşlarimin tavsiyesiyle geldim 2019 dan beri oradayım. Net Admin olarak görevliyim ve VİP sorumlusuyum.


ZeyNa : Görevlerinde başarılar dilerim canım. Real ya da sanal fark etmiyor zaten, her zaman aynı olmalı insanın davranışı. Sonuçta sanalda tanıdıklarımızın da duyguları var bunu unutmamak gerekiyor.
Senelerdir aynı sunucudasın bu arada, maşallah. Peki senin gözünde SohbetBurada'yı diğer sunuculardan ayıran özellikler neler?


Kardelen : Haklısın empati duyarlılık sanalda daha ağır basması gerekiyor ama ne yazık ki bunun aksi halini çoğunlukla görüyoruz.
Sohbetburada'da yönetimdeki disiplin ve ekip kombinasyonunun global kanallarına olumlu bir şekilde yansıması başta gelen bir özelliğidir. Akabinde 13 seneye yakındır daimi sohbetçilerimiz var aynı istikrarda devam eden Şirinler köyü sakinlerine burdan sevgilerimi iletiyorum.Yeri geliyor ekran başında kahkaha atıyoruz yeri geliyor çok sinirleniyoruz ama yinede çok güzel paylaşımlarımız var. Teşekkür ederim hepsine :)


ZeyNa : Disiplin her zaman çok önemli bi sunucuda, yönetim şeklindeki disiplin dengeli bi şekilde, adaletlice userlara yansıdığı zaman ortam gerçekten çok başka oluyor. 13 sene çok uzun bi zaman, o kadar eski userlar varsa ne mutlu size gerçekten. Şirinler Köyü'ne bizde selamlarımızı iletelim, sunucuya tanışmaya muhakkak geleceğim bi akşam. Peki Kardelen'cim, SohbetBurada.Com'a yönetici alımı yapılırken nelere dikkat edilir? Ekip arkadaşlarınızı nasıl seçiyorsunuz?


Kardelen : SohbetBurada.com'da ekip çalışmasına uygun kurallar dahilinde deneyimli, verimli ve sohbet akışında düzeni sağlayan yetkililer seçiliyor. Ekip arkadaşlarımızı bir üst yönetimde olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seçiyor genel olarak.

Seni de sunucuya mutlaka bekleriz ZeyNa cim arkadaşlarımızla tanışmanı çok isterim. Dj yayınlarımız çok güzel oluyor senin için yayın alırız .)


ZeyNa : Anladığım kadarıyla ekip arkadaşı seçerken de oldukça disiplinli hareket edip, ince eleyip sık dokuyorlar. Olması gereken de o zaten.
Davetin içinde ayrıca teşekkür ederim canım, mutlaka uğrayacağım. Ramazan telaşı nedeniyle şu sıralar pek sunuculara bakamadım ama ilk fırsatta sözüm olsun.
Diğer bi soruyla devam edelim canım, IRC ortamlarında seni en çok rahatsız eden şey nedir? Ne olursa ardıma bile bakmadan çıkar giderim dersin mesela?


Kardelen : Beni en çok rahatsız eden durumlar saygısızlık duyarsızlık biri diğerinin sohbetini sevmediği için kişisel saldırılara geçip hakaret etmesi her ne kadar ekran başında olsak bile bu kadar rahat olmamalıyız. Ben sanalda hep yetkili konumunda oldum her zaman işimi hakkıyla yaptım ve devam ediyorum.Ardıma bakmadan bile giderim diyeceğim tek konu hiçe sayılan emeğim olur.


ZeyNa : Her röportajımda mutlaka değindiğimiz konu, saygı. Bana göre en önemli konu, saygı olmadan olmuyor. Bu konuda hemfikiriz. Peki sevgili Kardelen, sanalda hep yetkili konumunda oldum dedin, peki hiç kendi sunucunu açmayı düşündün mü?


Kardelen : Düşünmedim değil .)
Lakin deneme amaçlı olsa dahi sunucu açmam sanal çok ilgi isteyen bir ortam bununla beraber çokta zaman alan bir platform o kadar vakit ayıracagimi düşünmüyorum özellikle yaz aylarında çok az giriyorum sanala herkes gibi .)


ZeyNa : Kesinlikle ilgi isteyen bi platform bir de bunun arka planı var teknik olarak anlamak şart. Ben kısa bi dönem öyle bi hataya düşmüştüm, hiç tavsiye etmiyorum net. Anlayanlara bırakmak lazım sunucu işlerini. Peki gelelim forumlara, sence forumlar sunuculara katkı sağlıyor mu? Bu konuda ne düşünüyorsun?


Kardelen : Forumların kesinlikle katkıları var. Eskiden de çalışmıştım forumlarda orda yaptığımız etkinlikleri sunucuya yansıttığımız zaman sunucuda ki pozitif değişim şeffaf bir şekilde görülüyor. Aksi hali biliyorsun kısır döngü buda bir süre sonra insanların sıkılmasına neden oluyor bir ilerleme kaydetmiyor.


ZeyNa : Böyle düşünüyor olmana sevindim canım, katkı sağlıyor olmak güzel. Sizlerinde bizimle olmasının bize katkıları oldukça büyük. Forumlardan anlıyor oluşunu bi köşeye not ettim, bu konuyu daha sonra bi konuşalım canım :)
Röportajımızın sonuna geldik artık yavaştan, sana son olarak IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum.


Kardelen : Konuşalım tabi bilgi alışverişinde bulunuruz .)
IRCRehberi.net'e ilk girdiğim zaman bocalamistim ama @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim bu konuda bana çok yardımcı olmuştu keza diğer arkadaşlarımız için de öyle desteğini esirgemedi öncellikle ona teşekkür etmek istiyorum. IRCRehberi.net'i düşündüğümden daha iyi buldum öncelikle ekibin koordineli çalışması sıcak ve samimi olmalarını çok beğendim. En önemlisi güncel olması diri oluşu çok güzel Herkesin emeğine sağlık .)


ZeyNa : Yönetim adına çok teşekkür ederim güzel düşüncelerinden dolayı. Sizlerinde desteğiyle her geçen gün büyümeye ve her an aktif bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Hepimizin emeğine sağlık. Ayrıca ihtiyacınız olan her konuda seve seve yardımcı oluruz.

Sevgili Kardelen, benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu. Bana ayırdığın zaman ve samimi cevapların için ayrıca teşekkür ederim canım. Sana ve SohbetBurada.Com ekibine başarılarınızın devamını diliyorum..


Kardelen : Benim içinde çok keyifliydi, ben teşekkür ederim ZeyNa cım. Emeğine sağlık canım, umarım hepimiz emeğimizin karşılığını alırız kolaylıklar dilerim. Başarılar…
 
Alt 13 Nisan 2023, 13:44   #2
SqL
Ey Allah'ım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme!
SqL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeklerinize sağlık çok güzel ve samimi bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 13 Nisan 2023, 13:51   #3
Moderatör
WeeRCoLT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeklerinize sağlık güzel röportajınız için.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarınızın devamını dilerim..

 
Alt 13 Nisan 2023, 13:52   #4
Sohbetburada.com
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
SqL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeklerinize sağlık çok güzel ve samimi bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben teşekkür ederim )

________________

🌙
Avicii
 
Alt 13 Nisan 2023, 14:00   #5
Standart

Alıntı:
ZeyNa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
SohbetBurada.Com Yöneticilerinden Kardelen İle Röportajımız.

× × ×


ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , röportaj teklifimizi kabul ettiğin için IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim. Nasılsın?


Kardelen : Merhaba ZeyNa ben teşekkür ederim nazik teklifiniz için. İyiyim teşekkür ederim ZeyNa cim sen nasılsın :)


ZeyNa : Bende iyiyim canım çok teşekkür ederim, röportajımıza seni tanımakla başlayalım. Bize kendinden bahseder misin?


Kardelen : Kardelen ben, Hakkari Yüksekova'da yaşıyorum. Aslen buralıyım 29 yaşındayım. Cafe işlettim, ara verdim. Şu an çalışmıyorum ekonomimizin şahlanmasını bekliyorum .)


ZeyNa : Seni tanıdığımıza çok memnun olduk canım, umarım yeniden iş hayatına devam edersin. Klasikleşmiş bir diğer soruyla devam edelim. IRC ile nasıl tanıştın, kaç senedir sanaldasın bize bundan bahseder misin?


Kardelen : Bende memnun oldum, teşekkürler güzel dileklerin için. IRC dünyasıyla 2017'de tam olarak tanıştım diyebilirim öncesinde rahmetli dayımla tanışmıştım (2006). Büyük bir sunucuda yetkiliydi bende arada oyun kanallarında oynardım, az çok bilgim vardı. Google da bir araştırma sonucu tekrar IRC denk geldim ve tam olarak o zaman başladım. 2021'de bıraktım bi kaç ay oldu tekrar başlayalı.


ZeyNa : Başın sağolsun canım, Allah rahmet eylesin. Ortak bir noktamız varmış, bende IRC ile dayım sayesinde tanıştım, hala da sanaldayım. Peki senin ilgini çeken neydi sanalda, neden bıraktığın halde geri dönme isteği oluştu?


Kardelen : Sen sağol canım amin cümlemize inşallah. İlgimi çeken her şehirden her ülkeden her karakterden insanların olmasıydı. Çocukluktan dikkatimi bu çekmiş olabilir sağlam dostlukların oluşumu ve alışılmışlığın dışına çıkararak farklı bir atmosfer oluşturuyor.Tabiki kötü karakterlerde var bunu bir deneyim olarak görüyorum.Geri dönmemin nedeni çok değerli arkadaşlarımın olması başta Nut hanım ve Levent62 bey olmak üzere . )


ZeyNa : Sanalın en güzel yanı bence de bir sürü insanla tanışıyor olmak, dediğin gibi kötü karakterler olsa da sağlam dostluklar kurulabiliyor canım.
Arkadaşlarının dönmene vesile olması çok güzel, bende seni tanımış oldum böylelikle. Peki gelelim SohbetBurada.Com'a, yolunuz nasıl kesişti? Sunucuda hangi departmanda görev alıyorsun şu an?


Kardelen : Evet gerçek dostluklar çok önemli bir nevi bakış açısıyla alakalı da olabilir. Benim insanlarla olan iletişimim ne real yaşamımda ne de sanal ortamda hiç değişmedi. Her bireyi bir iklim olarak keşfetmeyi severim. Çocuk, genç, yaşlı, cinsiyet farketmez benim için çok geride kalan konulardır. Tabi bazı durumlarda ( Feministliğim ) ön plandadir.
Sohbetburada.com da yine çok yakın arkadaşlarimin tavsiyesiyle geldim 2019 dan beri oradayım. Net Admin olarak görevliyim ve VİP sorumlusuyum.


ZeyNa : Görevlerinde başarılar dilerim canım. Real ya da sanal fark etmiyor zaten, her zaman aynı olmalı insanın davranışı. Sonuçta sanalda tanıdıklarımızın da duyguları var bunu unutmamak gerekiyor.
Senelerdir aynı sunucudasın bu arada, maşallah. Peki senin gözünde SohbetBurada'yı diğer sunuculardan ayıran özellikler neler?


Kardelen : Haklısın empati duyarlılık sanalda daha ağır basması gerekiyor ama ne yazık ki bunun aksi halini çoğunlukla görüyoruz.
Sohbetburada'da yönetimdeki disiplin ve ekip kombinasyonunun global kanallarına olumlu bir şekilde yansıması başta gelen bir özelliğidir. Akabinde 13 seneye yakındır daimi sohbetçilerimiz var aynı istikrarda devam eden Şirinler köyü sakinlerine burdan sevgilerimi iletiyorum.Yeri geliyor ekran başında kahkaha atıyoruz yeri geliyor çok sinirleniyoruz ama yinede çok güzel paylaşımlarımız var. Teşekkür ederim hepsine :)


ZeyNa : Disiplin her zaman çok önemli bi sunucuda, yönetim şeklindeki disiplin dengeli bi şekilde, adaletlice userlara yansıdığı zaman ortam gerçekten çok başka oluyor. 13 sene çok uzun bi zaman, o kadar eski userlar varsa ne mutlu size gerçekten. Şirinler Köyü'ne bizde selamlarımızı iletelim, sunucuya tanışmaya muhakkak geleceğim bi akşam. Peki Kardelen'cim, SohbetBurada.Com'a yönetici alımı yapılırken nelere dikkat edilir? Ekip arkadaşlarınızı nasıl seçiyorsunuz?


Kardelen : SohbetBurada.com'da ekip çalışmasına uygun kurallar dahilinde deneyimli, verimli ve sohbet akışında düzeni sağlayan yetkililer seçiliyor. Ekip arkadaşlarımızı bir üst yönetimde olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seçiyor genel olarak.

Seni de sunucuya mutlaka bekleriz ZeyNa cim arkadaşlarımızla tanışmanı çok isterim. Dj yayınlarımız çok güzel oluyor senin için yayın alırız .)


ZeyNa : Anladığım kadarıyla ekip arkadaşı seçerken de oldukça disiplinli hareket edip, ince eleyip sık dokuyorlar. Olması gereken de o zaten.
Davetin içinde ayrıca teşekkür ederim canım, mutlaka uğrayacağım. Ramazan telaşı nedeniyle şu sıralar pek sunuculara bakamadım ama ilk fırsatta sözüm olsun.
Diğer bi soruyla devam edelim canım, IRC ortamlarında seni en çok rahatsız eden şey nedir? Ne olursa ardıma bile bakmadan çıkar giderim dersin mesela?


Kardelen : Beni en çok rahatsız eden durumlar saygısızlık duyarsızlık biri diğerinin sohbetini sevmediği için kişisel saldırılara geçip hakaret etmesi her ne kadar ekran başında olsak bile bu kadar rahat olmamalıyız. Ben sanalda hep yetkili konumunda oldum her zaman işimi hakkıyla yaptım ve devam ediyorum.Ardıma bakmadan bile giderim diyeceğim tek konu hiçe sayılan emeğim olur.


ZeyNa : Her röportajımda mutlaka değindiğimiz konu, saygı. Bana göre en önemli konu, saygı olmadan olmuyor. Bu konuda hemfikiriz. Peki sevgili Kardelen, sanalda hep yetkili konumunda oldum dedin, peki hiç kendi sunucunu açmayı düşündün mü?


Kardelen : Düşünmedim değil .)
Lakin deneme amaçlı olsa dahi sunucu açmam sanal çok ilgi isteyen bir ortam bununla beraber çokta zaman alan bir platform o kadar vakit ayıracagimi düşünmüyorum özellikle yaz aylarında çok az giriyorum sanala herkes gibi .)


ZeyNa : Kesinlikle ilgi isteyen bi platform bir de bunun arka planı var teknik olarak anlamak şart. Ben kısa bi dönem öyle bi hataya düşmüştüm, hiç tavsiye etmiyorum net. Anlayanlara bırakmak lazım sunucu işlerini. Peki gelelim forumlara, sence forumlar sunuculara katkı sağlıyor mu? Bu konuda ne düşünüyorsun?


Kardelen : Forumların kesinlikle katkıları var. Eskiden de çalışmıştım forumlarda orda yaptığımız etkinlikleri sunucuya yansıttığımız zaman sunucuda ki pozitif değişim şeffaf bir şekilde görülüyor. Aksi hali biliyorsun kısır döngü buda bir süre sonra insanların sıkılmasına neden oluyor bir ilerleme kaydetmiyor.


ZeyNa : Böyle düşünüyor olmana sevindim canım, katkı sağlıyor olmak güzel. Sizlerinde bizimle olmasının bize katkıları oldukça büyük. Forumlardan anlıyor oluşunu bi köşeye not ettim, bu konuyu daha sonra bi konuşalım canım :)
Röportajımızın sonuna geldik artık yavaştan, sana son olarak IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum.


Kardelen : Konuşalım tabi bilgi alışverişinde bulunuruz .)
IRCRehberi.net'e ilk girdiğim zaman bocalamistim ama @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim bu konuda bana çok yardımcı olmuştu keza diğer arkadaşlarımız için de öyle desteğini esirgemedi öncellikle ona teşekkür etmek istiyorum. IRCRehberi.net'i düşündüğümden daha iyi buldum öncelikle ekibin koordineli çalışması sıcak ve samimi olmalarını çok beğendim. En önemlisi güncel olması diri oluşu çok güzel Herkesin emeğine sağlık .)


ZeyNa : Yönetim adına çok teşekkür ederim güzel düşüncelerinden dolayı. Sizlerinde desteğiyle her geçen gün büyümeye ve her an aktif bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Hepimizin emeğine sağlık. Ayrıca ihtiyacınız olan her konuda seve seve yardımcı oluruz.

Sevgili Kardelen, benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu. Bana ayırdığın zaman ve samimi cevapların için ayrıca teşekkür ederim canım. Sana ve SohbetBurada.Com ekibine başarılarınızın devamını diliyorum..


Kardelen : Benim içinde çok keyifliydi, ben teşekkür ederim ZeyNa cım. Emeğine sağlık canım, umarım hepimiz emeğimizin karşılığını alırız kolaylıklar dilerim. Başarılar…
Güzel bir röportaj olmuş.emeğimize sağlık

 
Alt 13 Nisan 2023, 14:01   #6
Co Admin
BuKLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

çok güzel bir söyleşi olmuş keyifle okudum yüreğinize sağlık canlar

 
Alt 13 Nisan 2023, 14:04   #7
Standart

Zeyna ve güzel kız Kardelen, keyifle okudum. Sevgilerr

 
Alt 13 Nisan 2023, 14:07   #8
Sohbetburada.com
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
EnTeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir röportaj olmuş.emeğimize sağlık
Teşekkür ederim dino .)

________________

🌙
Avicii
 
Alt 13 Nisan 2023, 14:08   #9
Sohbetburada.com
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
BuKLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok güzel bir söyleşi olmuş keyifle okudum yüreğinize sağlık canlar
Teşekkürler canım)

________________

🌙
Avicii
 
Alt 13 Nisan 2023, 14:14   #10
Sohbetburada.com
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Strong Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zeyna ve güzel kız Kardelen, keyifle okudum. Sevgilerr
Kraliçe.)

________________

🌙
Avicii
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:21.