IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


68Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2022, 10:09   #1
Standart SohbetTurkiye.Net Sunucu Sahibi NacoLib İle Röportaj


Merhaba IRCRehberi.Net kullanıcıları, SohbetTurkiye.Net Sunucu Sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İle gerçekleştirdiğimiz röportajla sizlerleyiz.
Keyifle okumanız dileğiyle..


SohbetTurkiye.Net Sunucu Sahibi NacoLib İle Röportaj



ZeyNa : Merhaba NacoLib, öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Nasılsın?


NacoLib : Merhaba efendim, röportaja layık gördüğünüz için ben teşekkür ederim.. Hamdolsun iyiyim sizi sormalı ?


ZeyNa : Bende iyiyim çok teşekkürler. Bize kendinden bahseder misin? Seni biraz tanımakla başlayalım ilk olarak.


NacoLib : Bilal ben, 33 yaşındayım. Aslen Sakarya'lıyım. Yurtdışında yaşıyorum.


ZeyNa : Seni tanıdığımıza memnun olduk NacoLib. Peki IRC/d ile nasıl tanıştın? Kaç senedir sanaldasın sana cazip gelen neydi?


NacoLib : IRC/d ile 2004'te tanıştım, arkadaş daveti ile olmuştu. Öyle yani. Genelde dönen sohbet şamata gırgır hoşuma gitmişti, böylelikle alışkanlığa bağladık durumu :)


ZeyNa : Sanırım herkese alışkanlık yapıyor ilk ortamdaki o sohbet muhabbet. Peki sonrasında sunucu açmaya nasıl karar verdin? SohbetTurkiye.Net ilk sunucun mu, ne zamandır aktif?


NacoLib : 3 ay oldu SohbetTurkiye.Net hizmete gireli. Daha önce bir sunucum yoktu. Eskide olan sohbetin tadını yakalamak hevesiyle girdim bu yola. Çoğu yerde ne yazık ki unutulan birşey var, admin olmak bir ayrıcalık değil bir hizmettir. Sağlıklı, seviyeli sohbeti ayakta tutmaktır. Bu oldu yani asıl açılma sebebi.


ZeyNa : Daha çok yenisiniz yani, hayırlı olsun diyeyim. Umarım ki hedeflediğin gibi olur her şey, eski sohbet ortamlarını yakalarsınız. Peki hiç başaramayacağını düşündüğün anlar oluyor mu?


NacoLib : Teşekkürler efendim, inşallah diyelim.Yani başaramamaktan daha çok zor anlar oluyor, dengeyi tutup insanları idare etmek bazen fazlasıyla zorluyor.


ZeyNa : İnsanları idare etmekte, memnun etmekte imkansızdır her zaman. Bu konuda size bolca şans dileyeyim. Peki sunucuya yönetici alımı yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Ne gibi kriterleriniz var?


NacoLib : Konuşma tarzına, saygı ve edep içerisinde olduğuna dikkat ederim. Ardından tabi ne kadar aktif olursa o kadar güzel olur. Eskisi gibi öyle komut bilgisinin de pek bi önemi kalmadı. Kullanımı kolaylaştıran botlardan ötürü.


ZeyNa : Sanırım genel olarak herkesin beklentisi saygı, en doğrusu da bu zaten. Peki sunucuyu ayakta tutmak, keyifli ve kalıcı bir ortam sağlamak için neler yapılmalı sence? Sadece sohbet etmek yeterli mi?


NacoLib : Yani daha başlarda olduğum için öğreneceğiz bunuda. :)
Güzel sohbetin yanında güzel yayınlarda sunulduğu zaman insanın daha çok hoşuna gidiyor tabiki. Kullanıcıların isteklerine önem vermek lazım , oyun vesaire olsun.


ZeyNa : Başlardasın ama güzel gidiyor gördüğüm kadarıyla. Ve dediğin gibi kullanıcı istekleri çok önemli, insanlar beklentileri karşılansın istiyor her zaman. Peki yeni sunucu açacak arkadaşlara ne gibi tavsiyeler verebilirsin? Önerilerin neler?


NacoLib : Aradıkları herşey bizde mevcut, hiç girmesinler o işe baş üstünde yerleri var derim :)


ZeyNa : İddialı bi yaklaşım oldu ama güzel oldu. Fakat her geçen gün sunucu sayısı artıyor, IRCRehberi'nde bizde buna şahit oluyoruz. Açılan kadar kapatılan sunucu da mevcut, sence bunun sebebi nedir? Yapılan yanlış nerede?


NacoLib : Yani başlarda dediğim gibi dengeyi bulmak çok zor. Hele yönetim kadrosunda sorunlar çıkınca ayrılıklar başlıyor, o giderken birilerini götürüyor. Diğeri giderken birilerini götürüyor böylece sunucu sahibinin emeğini ve hevesini harcamış oluyorlar.


ZeyNa : Giderken yanında birilerini götürenler her yerde mevcut ne yazık ki. İnsanların kendi düşünceleri yokmuş gibi başkalarının peşine takılıp gidiyorlar. Olan geride kalan emekleri ziyan olan insanlara oluyor. Peki yeni projeleriniz var mı bizimle paylaşabileceğin ?


NacoLib : Yani şu an için başka bir projemiz yok efenim. Sitemizi büyütüp sesimizi duyurmak ile meşgulüz diyelim şimdilik. :)


ZeyNa : Umarım ki sesinizi duyurmayı başarır, güzel yerlere gelirsiniz. Bunu görmeyi çok isterim. NacoLib son olarak IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini almak istiyorum senden. Yöneticilere neler söylemek istersin? Bize önerilerin var mı?


NacoLib : Güzel bir forum , pek fazla kişiyle henüz tanışmış değilim belki ama paylaşımlar kaliteli, ilgi alaka çok güzel. Banner ve sunucuya bölüm istediğimiz zaman çok çabuk ilgilenildi. Bu her forumda mevcut değildir, burdan yönetimi tebrik ederim.


ZeyNa : Yönetim adına çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. Sizlerin memnun olması bizim ilk amacımız ve destekleriniz bizler için her zaman çok önemli. Seni de bundan sonra daha sık aramızda görmeyi isteriz :)

Benim için çok keyifli bir röportaj oldu NacoLib, ayırdığın zaman ve samimi cevapların içinde çok teşekkür ederim. Sana ve SohbetTurkiye.Net ekibine de başarılar dilerim daha güzel yerlere gelirsiniz umarım.


NacoLib : Ben teşekkür ederim ZeyNa, ayırdığın vakit ve röportaja layık gördüğünüz için. Benim içinde keyifli bir röportaj oldu. Dilekleriniz için teşekkür eder ve sizede böyle bol bol keyif alacağınız röportajlar dilerim efendim.
 
Alt 05 Ekim 2022, 10:14   #2
Hayat Çok Kısa
Sihirbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 05 Ekim 2022, 10:17   #3
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize yüreğinize sağlık keyifli ve samimi bir röportaj olmuş.

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


SohbetTurkiye.Net Sunucu Sahibi NacoLib İle Röportaj
 
Alt 05 Ekim 2022, 10:17   #4
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başarılarınızın devamını dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 05 Ekim 2022, 10:21   #5
Standart

Emeğinize Sağlık güzel bir röportaj olmuş :), ancak patenti bana ait olan bir cümle kullanılmış orda :) telif hakkımı isterim :)

________________

 
Alt 05 Ekim 2022, 10:22   #6
Not
Derin & Doruk
Not - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline Sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,cım güzel bir röportaj olmuş okurken keyif aldım, başarılar diliyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 05 Ekim 2022, 10:30   #7
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım, bu vesile ile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] i da tanımış olduk;d
Turksohbet ailesine başarılar dilerim..

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 05 Ekim 2022, 10:35   #8
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardesim basarilar dilerim
Sahsen ben sizinle birlikte olmaktan cok keyif aliyorum.Bircok sunucuda bulundum ama burasi cok farkli diyebilirim.
Ne diyorduk;güzel insanlar mutlaka ortak paydada buluşurlar.

Tebrikler

________________

ηrmη
 
Alt 05 Ekim 2022, 10:40   #9
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibine basarilar dilerim her daim :)

________________

SohbetTurkiye.Net Sunucu Sahibi NacoLib İle Röportaj
 
Alt 05 Ekim 2022, 10:49   #10
Tebessüm sadakadır ツ
Jokerman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abican başarılar dilerim size ((=
Benimde fırsat buldukça gittiğim arada yayın aldığım güzel bir sunucu.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:18.