IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2021, 19:05   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Eda Tuğsuz Kimdir?

Eda Tuğsuz Kimdir?

Eda Tuğsuz 27 Mart 1997 yılında dünyaya gelmiştir. Eda Tuğsuz milli cirit atıcısıdır.

Eda Tuğsuz atletizim yaşantısına genç yaşlarda başladı.

Milli atlet 2016 Türkiye 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'ndaki 57,24 metrelik atışıyla, Aysel Taş'a ait 16 yıllık Türkiye rekorunu ele geçirdi.

Eda Tuğsuz bu zaferin ardından rekorunu biraz daha geliştirdi. Eda Tuğsuz Süper Lig mücadelesinde 58,95 m atarak kendine ait olan rekoru tazeledi.

20 Temmuz 2016'da Polonya'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nda üçüncü sırada tamamlayan Eda Tuğsuz bronz madalyanın sahibi oldu.

Tuğsuz 2017 sezonuna yine rekorla giriş yaptı. Şubat ayında Mersin'de yapılan Seyfi Alanya Atmalar Kupası'nda önce 59,21 ardından da 59,68 m atarak kendine ait Türkiye rekorunu geliştirdi.

Türk atlet henüz bir ay geçmeden performansını daha da öteye taşıdı. Mart'taki 2017 Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 60,98 metreyi gören Tuğsuz, kişisel en iyi derecesini ve ülke rekorunu bir metreden fazla geliştirerek gümüş madalya kazandı. Mlli atlet böylece 60 metre sınırını geçen ilk Türk kadın ciritçi olarak kayıtlara geçti.

Tuğsuz Nisan'da yaklaşık 3,5 metre daha ilerledi. Antalya'daki seçme yarışlarında ilk hakkında 64,30 atan sporcu, kariyerine bir Türkiye rekoru daha ekledi. Türk sporcu burada da durmadı; Bakü'deki 2017 İslami Dayanışma Oyunları mücadelesinde altın madalyayı kazanırken, rekor derecesini de 67,21'e taşıdı.

Milli atlet Eda Tuğsuz, final mücadelesi verdiği cirit atma kategorisinde 64 metrelik derecesiyle olimpiyat dördüncüsü oldu.

Alıntı
________________

Eda Tuğsuz Kimdir?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:12.