IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2021, 18:21   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hakan Reçber Kimdir?

Hakan Reçber Kimdir?

17 Ağustos 1999'da Ankara'da dünyaya gelen Hakan Reçber, profesyonel taekwondo spocusudur. Reçber, milli takım adına uluslararası organizasyonlar mücadele etmektedir. Kendi kategorisinde 2018 Avrupa Tekvando Şampiyonasında gümüş madalya kazandı.

Hakan Reçber 1.78 m boyunda ve 63 kg ağırlığındadır.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda bronz madalya kazanan milli sporcu Hakan Reçber, Türkiye'ye organizasyondaki ilk derecesini getirdi.

Makuhari Messe A Salonu'nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hakan, son 16 turunda Brezilyalı Edival Pontes'i geçerek çeyrek finale yükseldi. 21 yaşındaki milli tekvandocu, bu aşamada ise Büyük Britanyalı Bradly Sinden'e mağlup oldu ve finale çıkma şansını yitirdi.

2015'te yakalandığı hastalığı, hayalini kurduğu şampiyonluklar sayesinde 1,5 yılda atlatan milli tekvandocu, önce gençler dünya şampiyonluğuna (2016), daha sonra da ümitler Avrupa şampiyonluğuna (2017) ulaştı.

Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen 2018 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda ikinci olan Hakan, büyükler kategorisinde ilk Avrupa şampiyonluğunu Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 8-11 Nisan tarihlerinde düzenlenen organizasyonda erkekler 63 kiloda elde etti.

21 yaşındaki Hakan, böylece 2016'da 5. Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşayan Servet Tazegül'den sonra organizasyonda ilk altın madalya kazanan erkek Türk tekvandocu oldu.

"Tekvandoya tutunmaya çalıştım"
TM hastalığının kendisini çok zorladığını dile getiren Hakan, bu hastalığı yenmesinde tekvandoya olan tutkusunun büyük rol oynadığını ifade etti.

Başarılı genç sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekvandoya tutunmaya çalıştım. Çünkü yapabildiğim en iyi şey buydu. Sürekli onu düşündüm. Hastalığı yenmemde çok büyük motive oldu. Tekrar sahalara dönmek istedim. Bunu düşünerek, hayal kurarak bu hastalığı atlatmayı başardım. Tabii emekleri olan çok fazla insan var. Ben de kendime bu konuda çok inandım, bu sayede başardım."

Hastalıktan sonra hedefleri için çok çalıştığını vurgulayan Hakan, "Gençlerde dünya şampiyonu oldum. Büyükler kategorisinde Avrupa ikincisi ve bu sene de Avrupa şampiyonu oldum. Gerçekten tarifsiz bir duygu, çok istedim, çok inandım. Çok fazla istedim gerçekten. Elimden gelenin en iyisini yaptım ve başardım. Daha iyileri için çalışmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Alıntı
________________

Hakan Reçber Kimdir?
 
Alt 13 Eylül 2021, 18:22   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Doğum günü tarihine dikkat ediniz. Bakalım sizlere neyi hatırlatıyor.

________________

Hakan Reçber Kimdir?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:50.