IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By DeliKalpsiz
  • 1 Post By Lareina
  • 1 Post By Hesna


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2021, 20:01   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb 'Help Turkey' Paylaşımları Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın bir numaralı gündem maddesi olan 'Help Turkey' etiketiyle yapılan paylaşımlar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.
"28.07.2021 tarihinden bu yana bir kısım haber ve sosyal medya sitesi üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilgili birimlere teknik inceleme ve araştırma yaptırılmıştır" şeklinde başlayan açıklamada Başsavcılık, "Bu inceleme ve araştırma neticesinde bazı kişi ve grupların gerçek veya bot hesaplar üzerinden organize bir şekilde halk arasında endişe, korku ve panik yaratmaya, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılamaya çalıştıkları saptanmıştır" ifadelerini kullandı.
Söz konusu bot hesaplardan bilgi kirliliğine yol açan ve gerçek dışı içeriklerin dolaşıma sokulduğu ifade edilirken "kullanıcılarının tahrik edilmesiyle kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığı, daha önce de bu hesaplar üzerinden benzer yöntemlerle terör örgütlerinin propagandalarının yapıldığı, dezenformasyon ve yıpratma haberlerinin ön planda tutularak çoklu bir strateji belirlendiği" belirtildi.
"Suç unsuru içerdiği tespit edilen paylaşımlarla ilgili re’sen soruşturma başlatılmıştır"

'Help Turkey' Paylaşımları Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Söz konusu 'HelpTurkey' etiketiyle yapılan paylaşımların 'Militer Doktrin' ve 'News Page Turkish' isimli iki Twitter hesabında paylaşıldığı, sonrasında viral olduğu belirtilen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:
"Paylaşımların içeriklerinin tetkiki neticesinde; teknik düzlemde bir manipülasyonla birlikte asılsız iddia ve haberlerin dolaşıma sokulması gibi stratejiler izlenerek yangınla mücadele eden ilgili kamu görevlilerinin ve gönüllülerin yangının söndürülmesine yönelik çalışmalardaki moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyen, bölge halkını ümitsizliğe sevk eden, yangınla mücadelede devletin acziyet içerisinde olduğunu gösteren görsel ve yazılı içeriklerin suç oluşturduğu değerlendirilmiştir.
Bu değerlendirmenin sonucunda Türk Ceza Kanununda düzenlenen kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılama, halk arasında endişe, korku ve panik yaratma, toplumun belli bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etme gibi suçların işlendiği kanaatine varılmıştır.
Bu itibarla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca suç unsuru içerdiği tespit edilen paylaşımlarla ilgili re’sen soruşturma başlatılmıştır.
Ayrıca ilgili birimlere devam eden eylemlere ilişkin sahte hesapların koordinasyonunu sağlayarak ve suç unsuru içeren paylaşımları dolaşıma sokarak suça iştirak ettiği anlaşılan gerçek kişilerin kimliklerinin belirlenmesi amacıyla gerekli teknik analizlerin yapılmasına yönelik talimatlar verilmiş olup suç işlendiğinin tespit edilmesi halinde yeni soruşturmalar açılacaktır."


Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Ağustos 2021, 20:03   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

O zaman bütün sanatçıları toplayın

________________

'Help Turkey' Paylaşımları Hakkında Soruşturma Başlatıldı
 
Alt 05 Ağustos 2021, 20:09   #3
Standart

emegine saglik ustad

________________

No MoRe DramA
 
Alt 05 Ağustos 2021, 20:17   #4
Sohbetleyiz.Com
DeliKalpsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine saglık kardeşim

________________

 
Alt 05 Ağustos 2021, 20:40   #5
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beklediğim bir şeydi.Soruyorum sizin yaptıklarınız bizi üzüyor biz kimi dava edelim ?

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 05 Ağustos 2021, 21:44   #6
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yazık
Arada olan iyi niyetle paylaşım yapana da olacak
Ben ona üzülüyorum

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:11.