IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lareina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2024, 12:26   #1
Only Allah can judge me
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Rekabet Kurulu kararıyla Threads uygulaması Türkiye'de kapatıldı

Rekabet Kurulu'nun Threads ve Instagram uygulamaları arasındaki veri aktarımını engellemek amacıyla verdiği geçici tedbir kararı sonucunda Threads uygulaması Türkiye'de erişime kapatıldı. Threads kullanıcıları, profillerini silmeden dondurabilecek veya tamamen silebilecek. Diğer Meta hizmetleri ve diğer ülkelerde Threads kullanımı ise etkilenmeyecek.


Rekabet Kurulu, geçtiğimiz ay, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada META hakkında geçici tedbir kararı vermişti. Bu kapsamda Threads, Türkiye'de erişime kapatıldı. Threads kullananlar, profillerini silmeden dondurabilecek veya tamamen silebilecek. Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri bu durumdan etkilenmeyecek.

REKABET KURUMU VERİ AKTARIMINI SAKINCALI BULDU

2023'ün Temmuz ayında Instagram'ın Twitter (X) rakibi uygulaması Threads açılmıştı. Uygulama yaklaşık 1 hafta içerisinde 100 milyon kullanıcıyı geçerek dikkatleri üzerine çekmişti. Rekabet Kurumu, Meta Platforms hakkında yürüttüğü soruşturmada, günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kesmişti. Gelinen son aşamada ise yetkililer, Threads hakkında kapatma kararı verdi ve, "Mevcut bulgular çerçevesinde; Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verilmiştir." ifadeleriyle gerekçesini açıkladı. Böylelikle uygulama 29 Nisan'dan itibaren erişime kapandı.

Rekabet Kurulu kararıyla Threads uygulaması Türkiye'de kapatıldı

"GEÇİCİ TEDBİR KARARINA KATILMIYORUZ"

Uygulama yetkilileri ise, "Bu geçici tedbir kararına katılmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumunun geçici tedbir kararı, bize Türkiye'de Threads'i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz ve Threads'i Türkiye'deki insanlara mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

DİĞER UYGULAMALAR DURUMDAN ETKİLENMEYECEK

Meta'dan yapılan açıklamada, geçici kapatma kararından Facebook, Instagram, WhatsApp ya da Türkiye'de hizmet veren başka bir Meta uygulamasının etkilenmeyeceği belirtildi.

Rekabet Kurulu kararıyla Threads uygulaması Türkiye'de kapatıldı

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 29 Nisan 2024, 12:32   #2
Ben şarap kadınıyım, şarap bir kültürdür. O sever bu sevmez, beni ilgilendirmez.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk önce bir Tiktoka bakın bence siz.

 
Alt 30 Nisan 2024, 12:56   #3
Mix
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Anlamsız uygulama idi zaten.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:15.