IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2022, 22:53   #1
Standart TikTok, Mini Oyun için Test Çalışmalarına Başladı

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, son zamanlarda yeni özellikleri sayesinde sık bir şekilde gündeme geliyor. Şirket yakın zamanda, alt yazı ve çeviri araçlarını geliştirdiğini duyurmuştu. Şimdi ise TikTok sözcüsü, platformun bir mini oyun için test çalışmalarına başladığını onayladı.


TikTok sözcüsü, TechCrunch’a verdiği röportajda platformu zenginleştirmenin ve yeni özellikleri test etmenin yollarını aradıklarını söyledi. Bunun sonucunda da TikTok, video platformunda oynanabilen ve içerik oluşturucuların videoları aracılığıyla keşfedilebilen ‘Mini Oyunlar’ özelliğini duyurdu. Şirket; Vodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab ve Lotem gibi oyun geliştiricileriyle bu özellik üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

TikTok Mini Oyun Özelliği Hakkında Detaylar Ortaya Çıkıyor!
Sosyal medya platformu olan TikTok, geçtiğimiz Kasım ayında oyun devi Zynga ile test çalışmalarına başlamıştı. Daha sonra ise şirket, HTML5 tabanlı oyunları TikTok’a getirmeyi planladığını söyledi. İki şirket daha sonra Zynga’nın başarı yakalayan oyunu High Heels’e benzeyen ve TikTok’a özel olan Disco Loco 3D’yi başlatmak için bir araya geldi. Bu sırada TikTok, benzer anlaşmalar için diğer oyun yapımcılarıyla da görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurdu.

Raporlara göre kullanıcıların platformda bir video paylaşırken yeni mini oyunların listesini görme imkanına sahip olacakları belirtiliyor. Kullanıcıların video yayınlama öncesindeki ekranda hashtag’ler, açıklama, konum ve daha fazlasını ekleme seçeneğine de sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak diğer içeriğe bir bağlantı ekleme özelliğinin olacağıyla ilgili de bilgi yer alıyor.

Önceden ‘Bağlantı ekle’ bölümünde TikTok Jump aracılığıyla diğer deneyimlere bağlantı ekleme imkanı yer alıyordu. Ancak şimdi bağlantı ekleme özelliğiyle kullanıcılar, çeşitli uygulamalardaki içeriğe bağlantı verme imkanına sahip. Ayrıca ‘MiniGames’ özelliğinin de bu bölümde yer alacağı söylendi.

Kullanıcılar, bu bölümde yer alan yeni oyunlardan birinin bağlantısını paylaştıklarında ortaya çıkan videoda kullanıcı adının üzerinde bir bağlantı görecekler. Bu bölümdeki videolarla karşılaştıklarında ise oyuna tıklama imkanına sahip olacaklar. Raporlara göre platforma eklenecek HTML5 tabanlı oyun listesi de belli oldu. Bu oyunlar aşağıdaki gibidir.

Basketball FRVR
Tap the Difference
Peek a Who
Pride Run
Influencer Run
Space Destroyer
Mr. Aim Lab’s Nightmare


TikTok, mini oyun testlerinin daha çok başında olduklarını söyledi. Bu nedenle bireysel oyun yapımcılarıyla anlaşma koşulları hakkında yorum yapmayacaklarını bildirdi. Ancak şu anda hiçbir oyundan reklam veya uygulama içi satın alma yoluyla para kazanmadıklarını ekledi. Ayrıca TikTok, bu mini oyunların içerik oluşturucularının TikTok Live’deki oyunlardan daha farklı olduğunu belirtti.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 04 Aralık 2022, 00:14   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hiç kullanmadım tiktok

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:07.