IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By MarjinaL


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2022, 19:11   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Araştırmalara göre Sosyal Medya Gençleri Mutsuz Ediyor

Oxford ve Cambridge Üniversitelerinden araştırmacıların yürüttüğü bir araştırmada ergenlik dönemindeki sosyal medya kullanımının bireyleri büyük bir oranda kötü etkilediği ortaya çıktı. Peki ebeveynler ne mi yapmalı? Çocuklarını anlamaya daha fazla odaklanmalı.

Başlığı okuyunca kinayeli bir şekilde ‘Yok yav öyle miymiş’ diyebilirsiniz ancak gerçekten de durum bu. Haberimizi okuduktan sonra kendinizi eğer bir ebeveynseniz çocuğunuzu, bir gençseniz kendinizi ve arkadaşlarınızı sosyal medya konusunda uyarırken bulacaksınız.
Yapılan araştırmalara göre sosyal medya tüketimi ile hayat kalitesi arasında çok kuvvetli bir zıt denklem olduğu zaten biliniyordu. Bu konu üzerinde son zamanlarda yapılan bir deneyde ise sadece 10-15 yaş arası gençler yer aldı ve durum gerçekten vahim.
Ergenlikteki sosyal medya kullanımı, yetişkinlik döneminde hayat kalitesini düşürüyor

Araştırmalara göre Sosyal Medya Gençleri Mutsuz Ediyor
Yapılan sosyal medya araştırmalarında Oxford ve Cambridge Üniversitelerinden araştırmacılar bulunuyor ve bulgulara göre tahmini sosyal medyaya maruz kalma ile hayat kalitesini ölçen birkaç farklı anahtar faktör (okul, yaşam, görünüm, aile vb.) arasında ilişki bulunuyor.
Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi inişli çıkışlı birçok nokta var ancak asıl olay genç kızlarda. Grafikteki verilere göre özellikle 10-15 yaş arasındaki genç kızlar, genç erkeklere kıyasla sosyal medya kullanımında daha çok mutsuz oluyorlar. Bunun sebebi ise toplumdaki güzellik algısı ve kendini topluma kabul ettirme çabası.


Araştırmalarda ek olarak ergenlik yıllarında artan sosyal medya kullanımının, 19 yaş ve sonrasında daha düşük yaşam kalitesine sebep olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkisi, bu çocukların beyinlerinin bu yaşta yapısal ve gelişimsel değişiklikler geçirdiği gerçeğiyle daha da güçleniyor.
Araştırmayı yöneten Cambridge Üniversitesi'nden Amy Orben, "Sosyal medya kullanımı ile zihinsel refah arasındaki bağlantı çok karmaşık. Beyin gelişimi ve ergenlik gibi vücudumuzdaki ve sosyal koşullarımızdaki değişiklikler, hayatımızın belirli zamanlarında bizi savunmasız kılmak konusunda önemli bir rol oynuyor” diyor.
Peki Ebeveynler Ne Yapmalı?

Araştırmalara göre Sosyal Medya Gençleri Mutsuz Ediyor
Oxford Üniversitesi'nden bu araştırmanın yöneticilerinden biri olan Profesör Andrew Przybylski, konuyla alakalı “Bu, sosyal medyanın iyi veya kötü olmasıyla ilgili değil, gençlerin ne yaptığı, onu neden kullandıkları ve bu konuda nasıl hissettikleri ile ilgili” diyor.
Yani ebeveynlerin çocuklarını sosyal medyayı ne için kullandıklarını ve belirli olaylara nasıl tepki verdiklerini anlamaya daha fazla odaklanması gerekiyor. Hatta çocuklarını olumsuz olaylardan uzak tutmanın yanı sıra kendilerini iyi hissettirecek şeyler yapmaya teşvik etmeleri de lazım. Tabii bunu söylemesi kolay ancak ergenlikteki sosyal medya kullanımı, bir bireyin gelecekteki hayatını da büyük ölçüde etkiliyor; bunu göz önünde bulundurmanız gerek.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 30 Mart 2022, 19:21   #2
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gençlikle ilgili olduğunu düşünmüyorum.Yaş ayrımı yapmaksızın kendisini sosyal medya veya bu tur platformlara adayan her ınsan mutsuzdur.Bundan mutluluk duyan var isede problemli demektir.Her mecrayı hayatımızın belirli kısmına belirli kadar monte etmek gerekıyor.

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

Araştırmalara göre Sosyal Medya Gençleri Mutsuz Ediyor
 
Alt 30 Mart 2022, 19:32   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sosyal medya her şeyi bitirdi. Yaş ile değil her yaştan insan artık sosyal medya bağımlısı olmuş.

________________

~ E & B ~
 
Alt 30 Mart 2022, 19:42   #4
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sadece gençler mi
Evlisi bile mutsuz
Sanal ilişkilere bağladıkları bel ile mutlu olan kesim çok var
Şaşırmamak elde değil
Mutluyum pozları verseler de her ne kadar, mutsuzluğun dibini yaşıyorlar

 
Alt 30 Mart 2022, 19:50   #5
Standart

sadece genclerimi jajaj

________________

No MoRe DramA
 
Alt 30 Mart 2022, 20:16   #6
Beşiktaş
Staff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Daldan dala atladıkları için olabilir.

________________

mutlu noeller..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:48.