IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sinema Sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2021, 08:54   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar

"Ayla", "Müslüm" ve "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" adlı filmlere imza atan Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]" filminin galası, 2 bin 500 kişilik saz sanatçısının katılımıyla 25 Eylül 2022'de Kırşehir'de gerçekleştirilecek. Erol Parlak yönetiminde, usta sanatçının 3 eserini hep birlikte yorumlayarak rekor denemesi yapılacak. Filmde Ertaş'ı, Abdal geleneğini sürdüren 2 ozan canlandıracak. Bektaş Dolu, usta sanatçının gençlik dönemini, Ramazan Bağgül ise sanatçının Almanya'dan Türkiye'ye kadar olan dönemini oynayacak.​​​​​​​ Öte yandan filmin yapımcısı Uslu itiraz eden ve dava açacaklarını duyuran aileyle görüşme yapacaklarını açıkladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar


Prof. Dr. Erol Parlak'ın can dostu, büyük usta Neşet Ertaş ile röportajı, görüşmeleri ve sadece Ertaş’ın değil, Abdal kültür ve geleneğinin de aktarıldığı "Garip Bülbül, Neşet Ertaş" adlı 2 ciltlik kitabından sinemaya uyarlanan yapımın yönetmenliğini "Vizontele", "Gora" ve "Aşk Tesadüfleri Sever" filmlerini de çeken Ömer Faruk Sorak yapacak.




Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar


Beykoz Kundura Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Uslu, Neşet Ertaş'ın yaşamının filme aktarılmasının önemini anlattı.
Uslu, yollarının uzun, yüklerinin ağır olduğunu kaydederek, "Sadece bir sinema filmi değil, belge, ansiklopedi niteliğinde bir film olacak. Türkülerin ve sözlerinin doğru okunduğu, söylendiği bir sinema eseri olacak inşallah" dedi.




Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar
Bir oyuncuya bozlak söyletme ve çaldırmanın dünyanın en zor şeyi olduğuna dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti:
"Biz de Abdal kültürünü temsilen, Neşet Ertaş'ın köylüsü, aynı zamanda da Abdal kardeşimiz Bektaş Dolu ve Ramazan Bağgül ile yola çıkmaya karar verdik. Onlar, çocukluğundan beri Neşet Ertaş'ı kendilerine usta bilmiş. Yaşam şekillerine, Neşet Ertaş gibi dikkat etmişler. Onun gibi mütevazı olmaya, türküleri, bozlakları onun gibi söylemeye çalışmışlar."
Uslu, eserinin sinemaya uyarlanmasını kabul ederek, her anlamda filme destek veren Prof. Dr. Parlak'a teşekkür etti.


Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar
"MAHZUNİ'Yİ TORUNU YİĞİT MAHZUNİ OYNAYACAK"
Zeki Müren ve Türkan Şoray'ın, 1966 yapımı "Mühür Gözlüm" filminin hikayesiyle yapımda yer alacağını ifade eden Uslu, "Zor bir proje. Çünkü projede sadece Neşet Ertaş yok. Anadolu'nun Abdal kültürünü anlatan ozanları var. Çekiç Ali, Hacı Taşan, Muharrem Ertaş, Sadık Doğanay ve Aşık Mahzuni Şerif var. Mahzuni'yi torunu Yiğit Mahzuni oynayacak. O da bizim için gurur verici bir şey" dedi.


Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar
Sanatçı Ertaş'ın ailesiyle filme ilişkin görüşmeye çalıştıklarını kaydeden Uslu, şunları aktardı:

"Fakat ailenin böyle tekliflere kapalı olduğunu gördüğümüzden, daha önceden çıkmış, Neşet Usta'nın kendisinin de katkıda bulunduğu eseri sinemaya uyarlamaya karar verdik. Ben ne ilkim ne de sonum, bir kitabın sinemaya uyarlanmasında. Yüzlerce, binlerce örneği var." ​​​​​​​

Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar
Uslu, "İnşallah alnımızın akıyla, kimsenin kalbini kırmadan, 'Rızasız bahçenin gülü derilmez' diyen mütevazı insanın filmini yaparken, herkesin rızasını, gönlünü alarak, gönülden gönüle dokunacak bir film yapmayı arzuluyoruz" dedi.
Uslu, çekimlerin 2022'nin ocak ayında başlayacağını, gala gösteriminin ise Ertaş'ın vefatının 10. yılı olan 25 Eylül 2022'de Kırşehir Şehir Stadyumu'nda yapılacağını söyledi.


Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar
Galaya dünyanın her yerinden 2 bin 500 bağlama ustasının davet edileceğini anlatan Uslu, Erol Parlak yönetiminde, usta sanatçının 3 eserini hep birlikte yorumlayarak rekor denemesi yapacaklarını bildirdi.
Yapımcı Uslu, 6 yıldır üzerinde çalıştığı filmin tahmini bütçesinin 20-21 milyon lira olacağının altını çizerek, "Prof. Erol Parlak Hoca eğer benim yanımda olmasaydı, yapamayabilirdim. Çünkü çok riskli bir proje bu. Her şeyi çok doğru yapmalısınız" diye konuştu.


Garip Bülbül: Neşet Ertaş filminden ayrıntılar
FİLMDE ERTAŞ'I 2 OZAN OYNAYACAK
Senaryosunu Fulya Özcan ve Mert Dikmen'in kaleme aldığı yapımın orijinal müziklerini Yıldıray Gürgen hazırlayacak.
Filmde Ertaş'ı, Abdal geleneğini sürdüren 2 ozan canlandıracak. Bektaş Dolu, usta sanatçının gençlik dönemini, Ramazan Bağgül ise sanatçının Almanya'dan Türkiye'ye kadar olan dönemini oynayacak.​​​​​​​
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:25.