IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sinema Sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

10Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2020, 01:30   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri

Canım Kardeşim (1973)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri

Türk sinemasının başyapıtlarından biri sayılan canım kardeşim, en iyi dram filmlerinden biri olarak da kabul edilir. 1973 yapımı olan filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez üstlenmiştir. Başrollerini Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral paylaşmıştır. Film küçük kahraman, abisi Murat (Tarık Akan) ve abisinin arkadaşı Halit'in (Halit Akçatepe) yoksul ancak neşeli bir hayat sürmeleri üzerinedir. Küçük Kahraman'ın kanser olduğunu öğrenmeleri üzerine abisi Murat ve arkadaşı Halit, Kahraman'ın mutlu olabilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır. Öyle ki Kahraman'ın çok istediği televizyonu alabilmek için hırsızlık bile yaparlar. Filmde Küçük Kahraman'ın eve gelen televizyon ile hissettiği büyük mutluluk ve artık onun için çok geç kalınmışlık, izleyicilerin güzel duygular hissederken, gözyaşlarını da tutamamalarına sebep oluyor.

IMDb: 8.8

Schindler'in Listesi (1993)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
1993 ABD yapımı bir film olan Schindler'in Listesi'nin yönetmenliğini, efsane yönetmen Steven Spielberg üstlenmiştir. Film; Akademi, Altın Küre, BAFTA ve Grammy de dahil birçok ödüle layık görülmüştür. Film 321 $ milyon hasılat yapmıştır. Filmin Türkiye'de gösterime giriş tarihi 4 Mart 1994'tür. Film Almanya'ya iş kurmak amacıyla giden ancak beş kuruşu olmayan Schindler'in hayatı ve yaptıkları üzerine, gerçek bir hikayeden alıntıdır. Schindler kendi değişiyle sunum yeteneği sayesinde birçok Alman subayı ile dost olmuştur. II.Dünya Savaşı Almanya'sında Yahudi Soykırımı başlamıştır. Schindler'in fabrikası ise yahudilerin kurtuluş kapısıdır. Birçok Yahudi'yi fabrikasına işçi olarak alarak, toplama kamplarına gönderilmekten kurtarır. Filmin en can alıcı noktalarından biri ise, işçilerin Schindler'in, onlar (Sovyet askerleri) için bir katil olmadığını izah ettikleri mektup ile üzerinde. Kim ki bir insanın hayatını kurtarır, o tüm Dünyayı kurtarır sözlerinin işli olduğu, bir işçinin altın dişini döverek yaptıkları altın yüzüğü Schindler'e verip vedalaştıkları sahneydi. Filmin son sahnesi ile de gerçekten gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız, olağanüstü bir dram filmi olan Schindler'in Listesi'ni muhakkak izlemenizi tavsiye ederiz.



IMDB: 8.9

Esaretin Bedeli (1994)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
1994 ABD yapımı bir film olan Esaretin Bedeli, Stephen King'in Rita Hayworth and Shawshank Redemption adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Senaristi ve yönetmeni Frank Darabont'tur. Filmin konusu, karısının ölümünden sorumlu tutulan Andy Dufresn'nin (Tim Robbins), masum olduğunu iddia etmesine rağmen hapishaneye girmesi ve 20 yılını bu hapishanede geçirmesinin üzerinedir. Shawshank hapishanesinde dayak, tecavüz her türlü kötü durum yaşanmaktadır ancak, Andy yine de iyimserliğini asla kaybetmez. Bu tutumu da diğer mahkumların davranışlarını etkiler. Andy tüm mahkumları parmaklıklar ardındayken bile özgür bir yaşama sahip olabileceklerine inandırır. Şu replik filmi izlemeniz için geçerli bir sebep olacaktır diye düşünüyoruz; Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez.
IMDB: 9.3


Titanik (1997)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
1997 Amerikan yapımı bir dram filmlerindendir. Filmin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı James Cameron'dur. Film on iki dalda Akademi Ödülüne aday gösterildi ve En İyi Film ve En İyi Yönetmen dalları gibi on bir dalda aday gösterilip ödül kazanmıştır. Ayrıca film 2 milyar $ üzerinde hasılat yaparak yine aynı yönetmenin filmi Avatara kadar gişe hasılatı rekorunu tam 12 yıl boyunca elinde tutmuştur. Film Okyanusun Kalbi adlı bir elmas kolyenin peşinde olan hazine avcılarının, kolye yerine bir kadının resmini bulması ile gelişiyor. Resimdeki kadın olduğunu iddia eden Rose Dawson Calvert (Kate Winslet) ekibi ziyaret eder ve Titanik anılarını anlatmaya başlar. Rose, geminin kıç tarafından intihar etmek için atlamaya yeltenirken onu bu fikrinden vazgeçiren Jack (Leonardo DiCaprio) ile kısa sürede tutkulu bir aşk yaşar. Akıllardan silinmeyen sahneleri ile gönüllere taht kuran Titanik, Celine Dion şarkısı My Heart Will Go On ile ölümsüzlüğünü garantilemiştir. O zamanlar Tanrı'nın bile batıramayacağı gemi şeklinde tabir edilen Titanik'in bir buz dağına çarparak su alması ve batış anını bile büyük bir sanatsallıkla yansıtan James Cameron'un bu filmini izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

IMDB: 7.7

Piyanist (2002)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
2002 yılında drama türünde çekilmiş, senaristliğini Ronald Harwood'ın, yönetmenliğini ise Roman Polanski'nin üstlendiği bir filmdir. Film gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir. Ayrıca film, esin kaynağı olan Wladyslaw Szpilman'ın hayatını konu edinen bir kitap üzerine sinemaya uyarlanmıştır. Film, Polonya'lı başarılı bir piyanistin II. Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesiyle sessizleşen hayatını ele almaktadır. Filmde Chopin'in serenatlarına oldukça yer verilmiştir. Bu bile başlı başına bu filmi izlemeniz için geçerli bir sebeptir. Filmde Alman subay Wilm Hosenfeld'ın (Thomas Kretschmann) yardımları, filmde birçok şeyi sorgulamamıza sebep olacak.




IMDB: 8.5


Can Dostum (2011)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
2011 Fransız yapımı bir filmdir. Filmin yönetmenliğini Oliver Nakache ve Eric Toledano üstlenmiştir. Film sekiz kategoride Cesar Ödülü'ne aday gösterilirken, filmin başrollerinden, Omar Sy En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülür. Film, geçirdiği yamaç paraşütü kazası sonucu felç kalan zengin bir adamın kendisine yardımcı olmak ve arkadaşlık yapmak için işe aldığı genç bir adam ile kurduğu dostluğu mükemmel bir şekilde beyaz perdeye yansıtmıştır. Komik diyalogları ile güldürürken, duygulandıran bu filmi izlemenizi öneririz.

IMDB: 8.6

Nebraska (2013)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
2013 Amerikan yapımı bir filmdir. Filmin yönetmeni Alexander Payne'dir. Nebraska filmi, 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday gösterildi. Oyunculuğuyla herkesi büyüleyen Bruce Dern ise En İyi Aktör Ödülü'ne layık görüldü. Film yaşlı ve inatçı bir adam olan Woody Grant'ın (Bruce Dern) çekilişten kazandığına inandığı 1 Milyon dolar ödülü almak için Nebraska'ya yaptığı yolculuğu konu alır. Oğlu David, babasını gitmemeye ikna edemez ve annesinin ısrarları üzerine babasına yolculuğu sırasında eşlik eder. David, Hawthorne, Nebraska'dan geçerken Woody'nin ailesinde kalmayı planlar ancak Woody bu fikre karşı çıkar. Çünkü çevresi tarafından pek iyi bir şekilde tanınmaz. Hawthorne'de kaldıkları süre boyunca David ile Woody'nin arasındaki buzlar kırılmaya ve baba-oğul ilişkileri güçlenmeye başlar. Paranın verildiği danışmanlığa vardıklarında ise Woody, çekilişi kazanamadığı öğrenir. Ancak David, arabasını satarak Woody'e yeni bir kompresörü olan kamyonet alır. Film arabayla geri dönmeleri şeklinde son bulur. Film hayata dair derin bakış açıları barındırması sebebiyle herkesin izlemesi gereken bir film, Nebraska'yı izlemediyseniz izlemenizi öneririz.

IMDB: 7.8

Kış Uykusu (2014)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
2014 Türk yapımı bir filmdir. Filmin yönetmenliğini, usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstlenmiştir. Filmin ilk gösterim tarihi 16 Mayıs 2014'tür. Film aynı zamanda Altın Palmiye Ödülü'nü kazanan ikinci film olma özelliğini taşımaktadır. Altın Palmiye'nin yanı sıra PIPRESCI Ödülü'ne de layık görülmüştür. Başrollerini Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen paylaşmaktadırlar. Film, sorumluluk alamayan Aydın (Haluk Bilginer), bu durumdan sürekli şikayet eden Necla (Demet Akbağ) ve bu ikisi arasındaki döngüyü kırmaya yönelik bir şeyler yapmaya çalışan tek kişi olan Nihal'in (Melisa Sözen) hikayesini dürüstçe ve zekice seyirciye anlatmıştır. Türk ve dünya sinemasına yeni bir soluk kazandıran Kış Uykusu filmini izlemenizi tavsiye ederiz.
IMDB: 8.3


Aynı Yıldızın Altında (2014)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
2014 Amerikan yapımı bir filmdir. John Green'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Filmin yönetmen koltuğuna Josh Boone oturmuştur. Film kanser tedavisi gören Hazel Grace (Shailene Woodley) ile ona hastalığı boyunca her türlü moral ve desteği veren Augustus Waters'ın (Ansel Elgort) inanılmaz öyküsünü anlatmaktadır. Film beklenmedik sonu ile siz izleyenleri gözyaşlarına boğacak.

IMDB: 7.9

Casuslar Köprüsü (2015)

Ağlamanın garanti olduğu dram filmleri
2015 Amerikan yapımı bir dram filmidir. Filmin yönetmeni, inanılmaz filmlere imza atan Steven Spielberg'tir. Film gerçek bir hikayeden alıntılanmıştır. Tom Hanks'in mükemmel oyunculuğuyla birleşen film siz sinema severler için mükemmel bir görsel ziyafet sunuyor. Filmin konusu ise, Soğuk savaş sırasında James B. Donovan (Tom Hanks), Rus casus Rudolf Abel'in (Mark Rylance) avukatlığını alır, casus ile arasında etkileşim yaşayan James, Rudolf'un idam edilmemesi için elinden geleni yapar. Aynı zamanda Birleşik Devletler için casusluk yapan Francis G. Powers'ın Ruslar'ın eline düşmesiyle iki casus arasındaki takası gerçekleştirecek olan James, bu takas için Almanya'ya gidecek ve burada insanlığın geldiği durumu sorgulayacaktır. Irkçılık, insanlık gibi kavramları ustaca işleyen yönetmen, mükemmel sahneleriyle de izleyiciye görsel bir şölen sunuyor. İzlemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.
IMDB: 7.9
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 09 Ekim 2021, 23:09   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hepsini izledim de ağlatmadı bunlar beni

 
Alt 09 Ekim 2021, 23:15   #3
Zerya
Zeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alt 03 Aralık 2023, 15:15   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Nebraska hariç hepsini izledim , çoğuna da ağladim ama bunlardan daha çok ağladiğim filmler var ; listedeki tüm yapımlar harikulade izlenmeli.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 05 Aralık 2023, 23:42   #5
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nebraska hariç hepsini izledim , çoğuna da ağladim ama bunlardan daha çok ağladiğim filmler var ; listedeki tüm yapımlar harikulade izlenmeli.
eklersen listede olmayıp ta seni ağlatan filmleri, eksikliği tamamlamış oluruz.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 06 Aralık 2023, 00:29   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eklersen listede olmayıp ta seni ağlatan filmleri, eksikliği tamamlamış oluruz.
AĞLATAN FİLM LİSTEM :

1.The Stoning of Soraya M.
2. Hachi
3. Coda
4. Green Mile
5. The Help
6. I am Sam
7. The Pursuit Of Happyness
8. A United Kingdom
9. Hidden Figures
10. Freedom Writers
11. The Blind Side

Benim listem bu gerçek yaşamdan uyarlanan filmler daha içten gelir bana , zorluklarla başa çıkmak ya da zorluklarla başa çıkamıyorsan ve belki ölüyorsan bile senin bi hikayen olması bi şeyleri anlatabildiğini gösterir. En azından bana anlattılar..

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 06 Aralık 2023, 00:30   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


AĞLATAN FİLM LİSTEM :

1.The Stoning of Soraya M.
2. Hachi
3. Coda
4. Green Mile
5. The Help
6. I am Sam
7. The Pursuit Of Happyness
8. A United Kingdom
9. Hidden Figures
10. Freedom Writers
11. The Blind Side

Benim listem bu gerçek yaşamdan uyarlanan filmler daha içten gelir bana , zorluklarla başa çıkmak ya da zorluklarla başa çıkamıyorsan ve belki ölüyorsan bile senin bi hikayen olması bi şeyleri anlatabildiğini gösterir. En azından bana anlattılar..
green mile

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 06 Aralık 2023, 03:17   #8
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


AĞLATAN FİLM LİSTEM :

1.The Stoning of Soraya M.
2. Hachi
3. Coda
4. Green Mile
5. The Help
6. I am Sam
7. The Pursuit Of Happyness
8. A United Kingdom
9. Hidden Figures
10. Freedom Writers
11. The Blind Side

Benim listem bu gerçek yaşamdan uyarlanan filmler daha içten gelir bana , zorluklarla başa çıkmak ya da zorluklarla başa çıkamıyorsan ve belki ölüyorsan bile senin bi hikayen olması bi şeyleri anlatabildiğini gösterir. En azından bana anlattılar..

paylaşım için teşekkürler.

Başka önerisi olan var mı?

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 06 Aralık 2023, 07:19   #9
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart


Al yazmalim selvi boylum

Pieces of a woman
My Girl
Hotel rwanda
Ayla
7. Koğuştaki Mucize
Dağ
Beyaz melek
incir reçeli 1
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak


bunlarda benim önerilerim . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 06 Aralık 2023, 22:57   #10
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
aZze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Al yazmalim selvi boylum

Pieces of a woman
My Girl
Hotel rwanda
Ayla
7. Koğuştaki Mucize
Dağ
Beyaz melek
incir reçeli 1
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak


bunlarda benim önerilerim . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

teşekkür ederim.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:57.