IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Şiirler - Güzel Sözler Beğendiğiniz yazı, şiir ve güzel sözlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 3 Post By Lexina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2021, 13:31   #1
Banlı Üye
Lexina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ẞir Evlat ẞir ẞaẞa ;

ẞir Evlat ẞir ẞaẞa ;
Bir Evlat Bir BabA

Deli dolu ortalıkta dolaşıyorum bugünlerde. Babam her işime burnunu sokuyor. Onu anlamakta zorlanıyorum. Onun pek bir şey bildiğini düşünmüyorum. Rahat bıraksa artık beni… İnsan evladı da olsa her şeye karışmaz öyle değil mi?(İlk gençlik yıllarında bir evladın babası hakkında düşündükleri)

Yaşım kemale erdi. Saçlarıma aklar düştü, ellerim ayaklarım hala tutuyor ama eskisi gibi değilim. Hele evlatlarım benimle pek anlaşamıyorlar. Ben onlara göre biraz çağ dışı kalıyormuşum. İşlerine karışmamı istemiyorlar. Bırak karıştırmayı, bir laf bile söyletmiyorlar kendilerine. Oysa ben onların iyiliğinden başka bir şey istemiyorum. Sahi ben bu kadar anlayışsız, kötü bir baba mıyım?
(Bir babanın evladı hakkında düşündükleri)

Zaman su gibi akıp gidiyor. Kendimi daha olgun hissediyorum. Babamla eskisi kadar çok olmasa da hala anlaşamıyoruz. Her zaman bana akıl vermeye çalışıyor. Yetmiyor, yol gösteriyor. İyi de benim aklım bana yetiyor. Keşke bu kadar fazla karışmasa işime… Biliyorum, özünden iyi birisi ama ben iyi tarafını pek göremiyorum.(Genç bir bireyin babası hakkında düşündükleri)

Çocuklarım için erişilmesi güç bir babayım sanki. Her şeyi en son be duyuyorum. Ve yapacakları, yaptıkları işlerin önündeki tek engeli ben olarak görüyorlar. Bu da onları kızdırıyor. Oysa ben onların faydasına olmayan hiçbir şeyi yapmalarını istemiyorum. Bundan dolayı zaman zaman onlarla tartışıyoruz. Ah keşke benim öğütlerime azıcık kulak verseler. Biliyorum, onlar da beni seviyor ama daha çok toylar. Doğruyu yanlışı henüz ayırt edemiyorlar. Dediklerimi de kötü biliyorlar. Bakalım beni ne zaman anlayacaklar?(Bir babanın evladı hakkında düşündükleri)

Bugün babamla bir konu yüzünden tartıştık. Söyledikleri, yapmamı istedikleri çok anlamsız geldi. Haliyle ona çok kızdım. Benim iyiliğini istediğini söylüyor ama benim düşüncelerime hiç değer vermiyor gibi geliyor. Bana bugün beni ancak bir evladın olduğu zaman anlarsın dedi. Bu nasıl bir söz bilemiyorum. Sahi evlatlar babalarını bir evlat sahibi olduğu zaman mı ancak anlayabilir?
(Bir gencin babası hakkında düşündükleri)


Bugün Babalar Günü. Üstelik benim için bir ilk bugün. Çünkü mutlu, mesut ailemizin bir ferdi daha aramıza katıldı. Yani ilk Babalar Günü heyecanım. Tarifi yok bu duyguların. Anlatması güç, sadece yaşamak gerek. Babaların evlatlarıyla olan imtihanlarına gelecek olursak yapılan derlemeler hepimizin başından geçen şeylerdir. Fazlası vardır, eksiği yoktur. Çünkü insanın başında kavak yelleri eserken ayakları yere sağlam basmaz. Kendine söylenenleri kendi penceresinden bakar. Diğer bir deyişle çoğu zaman at gözlükleriyle bakar dünyaya.

Bu da onun hata yapmasına neden olur. Bu hataların önündeki en büyük engel de babalardır çoğu zaman. Bu da onları aile içindeki sorunlu yapar. Tartışmaların demirbaşı konumuna getirir. Her yönüyle dikkatleri üzerine çeken babalar ise kendinden emin sadece evlatlarının iyiliğini istemektedir. Beşerdir şaşar elbet ama babaların tecrübesi bir hayli fazla olduğu için ve bunların üstüne evlatlarına duydukları sevgi de eklenince her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp hesaplarlar. İşte biz bu adama baba diyoruz. Sevgisini farklı şekillerde gösteren, tüm sıkıntılarını içinde yaşayan adamdır. İçinde fırtınalar kopsa da dışarıda her şey bahar bahçedir.

İşte bu yüzden çoğu zaman yanlış anlaşılan, değeri sonradan anlaşılan adamdır babalar. Bir evlat babasını anlamaya ancak babası gibi düşünmeye başlayınca anlar. Bunu da en iyi, bir evlat sahihi olduğu zaman yapabilir. İşte o zaman babaların ne kadar haklı ne kadar doğru söylediklerini görürler. Çünkü babalar hata yapma lüksü en az olan kişilerdir. O yüzden onlara güvenin. Belki farklı düşünüyor olabilirsiniz ama olaylara bir de onların penceresinden bakmaya çalışın. Belki yarın her şey için çok geç olabilir. O yüzden bugün hayattaysa doyasıya sarılın babanıza. Çünkü yarın sarılacak bir babanız olmayabilir bu hayatta. Dünyanın en sert görünümlü ama en yufka yürekli adamlarını üzmeyin, incitmeyin.

Yüreğinde ßaẞa Sevgisi Taşıyan Tüm Yürekli AdamLara SeLam oLsun ..
 
Alt 13 Aralık 2021, 13:37   #2
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yüreğinde ßaẞa Sevgisi Taşıyan Tüm Yürekli AdamLara SeLam oLsun ..


Güzel Bir Paylaşım,Yüreğim Daglandi..Emeğine Sağlık.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 13 Aralık 2021, 13:42   #3
Banlı Üye
Lexina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Başak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yüreğinde ßaẞa Sevgisi Taşıyan Tüm Yürekli AdamLara SeLam oLsun ..


Güzel Bir Paylaşım,Yüreğim Daglandi..Emeğine Sağlık.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TskLeR .

 
Alt 13 Aralık 2021, 13:55   #4
Standart

tesekkur ederiz paylasim icin emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:55.