IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 4 Post By SessiZ_Gemi


 
 
Makale Ayarları Stil
  #1  
Alt
SessiZ_Gemi Editör
Editör
SessiZ_Gemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bilim ve teknoloji
yazan SessiZ_Gemi 17 Haziran 2021, 15:02

Bilim... En büyük umut kaynağımız. Ardı arkası olmayan mükemmellik.. Bilimin çok önemli olduğunu biliyoruz, peki tam olarak ne anlama geliyor hiç merak ettiniz mi? Farklı kaynaklarda farklı tanımları bulunuyor. Bunlardan birkaçına bakacak olursak: "Gözlemleyebildiğimiz evrenin deneysel, mantıksal ve gözlemlere dayanarak açıklanabilmesi", "Yöntemle elde edilen ve uygulamayla doğrulanan, her zaman ve her yerde geçerlik ve kesinlik nitelikleri taşıyan yöntemli ve dizgesel bilgi." "Evrenin veya olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneye dayanan yöntemler ve gerçeklikten yararlanarak sonuç çıkarmaya çalışan düzenli bilgi, ilim." gibi sonuçlara ulaşıyoruz.
Yaşantımızın tamamında bulunan teknolojiden uzak durmak imkansıza yakın. Gelin bir de bir türlü kopamadığımız teknolojinin anlamına bakalım. "İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve edevatın yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenek.", "Bir sanayi alanında gücü ve bilgiyi biriktirme, denetleme, işleme, iletme gibi amaçlarla oluşturulan makinelerin, araç gereçlerin, aygıtların, yöntemlerin tümünü kapsayan uygulama bilgisi." gibi sonuçlara ulaşıyoruz.
Bilimin ve teknolojinin hayatımızı önemli derecede kolaylaştırdığını inkar edecek kimse yoktur. İnsanlar buluşlardan yola çıkarak günlük hayatta karşılaştığı birçok zorluğun üstesinden gelebilmiştir. Bize önemsiz ve basit gelebilecek birçok şey aslında birer devrim niteliğindedir. Mesela elektriksiz bir yaşam nasıl olur düşünebiliyor musunuz? Çok aşırı değil yaklaşık 1000 yıl öncesine kadar mum ışığı kullanılıyordu. Sadece aydınlatma olarak düşünmeyin, elektrikle çalışan hiçbir cihaz yoktu. Elektriğin bulunmasıyla bilim ve teknolojinin önündeki büyük bir engel kalkmıştı. İnsanlar araştırdıkça yeni şeyler bulmuş ve buldukça daha fazlasını istemiştir. İlk çağlardan beri insanlar evreni tanımak istemiştir. İşte bu merak bilgiyle karşılaşmaya neden olmuştur. İnsanlar bilgiyi elde edebilmek için araştırmalar yaptıkça kendi geliştirdikleri teknoloji ile çalışmalarını sürdürmüştür. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk'ün cümleleriyle noktalıyorum: “Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici bilim ve teknolojidir. Bilim ve teknoloji dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, sapkınlıktır.”
__________________
Sadece sessiz
Görüntüleme 136 Yorumlar 4
Toplam Yorumlar 4

Yorumlar

Alt 18 Haziran 2021, 11:36   #2
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Atatürk'ün söyleyişi ile ne kadar güzel olmuş :)
Kalemin daim olsun ellerine sağlık.
. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 18 Haziran 2021, 13:34   #3
Standart

Kaleminize sağlık olsun

 
Alt 18 Haziran 2021, 14:01   #4
Standart

ilerliyor zamanda teknologide
bu zamanda dunyaya gelmek isterdim ben mesela ((:
emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 18 Haziran 2021, 20:16   #5
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:52.