IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 2 Post By LaviNia
  • 1 Post By Yazgı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2020, 14:24   #1
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çocukluğumuzun Oyunları

1. Mahalle Maçı
Bildiğiniz futbol! Genelde, kutu kola ve kekine yapılırdı. Her zaman topla oynanmayabilirdi. Kendine özel kuralları vardır. Kocaman caddelerde, sokaklarda oynandığından, altın kural, topu kaçıranın almasıdır. :)
Çocukluğumuzun Oyunları

2. Saklambaç: Önüm, arkam, sağım, solum, ebe sobe!
Oyunculardan biri ebe olur, yüzü koyun bir yere yaslanarak saymaya başlar. O sırada diğer oyuncular saklanırlar ve ebe kaleden ayrılınca ondan önce gidip kaleye sobe yapmaya çalışırlar. Ebe onlardan önce varırsa, kişinin ismini söylerek o kişiyi sobelemiş olur. Oyunun en eğlenceli yeri, ebenin bir kişiyi diğer kişi ile karıştırıp sobelemesidir. Bu durumda tüm oyuncular "Çanak Çömlek Patladı!" diye bağırarak yerlerinden çıkar. Ebe yine aynı kişi olur.
Çocukluğumuzun Oyunları

3. Körebe
Oyuncular arasından bir ebe seçilir. Gözleri bağlanan ebe, gelen seslere ve hislerine göre diğer arkadaşlarını ebelemeye çalışır.
Çocukluğumuzun Oyunları

4. İstop
Top oyunculardan birinin ismi söylenerek havaya atılır, ismi söylenen oyuncu eğer topu yere düşmeden yakalarsa o da başkasının adını söyleyerek topu hava atar. Top yere düşene kadar bu şekilde devam eder. Topu yere düşüren oyuncu topu yakalayana kadar herkes uzaklaşır ve istop diye bağırdığında herkes olduğu yerde durur. Ardından bir renk söyler ve o rengi bulup dokunamayan oyunculardan birini topla vurur.
Çocukluğumuzun Oyunları

5. Beş Taş
5 adet yuvarlak taşla oynanır. Öncelikle ilk oyuncu seçimi yapılır. Bir tekerleme söylenir ya da taşların tamamı havaya hafifce atılıp elinin tersiyle üstünde çok taş tutabilen oyuna ilk başlar. Birler, İkiler, Üçler, Dörtler ve Beşler vardır. Hepsinin kuralları farklıdır.
Çocukluğumuzun Oyunları

6.Misket
Farklı misket oyunları vardır. Şap, Çukur, Tumba, Üçgen (Mors), Karış ve Cımbız.
Çocukluğumuzun Oyunları

7.Anneleri yıllarca pantolon dikmeye mahkum eden, oyun: Uzun Eşek!
Çocuklar arasında en popüler oyunlardandı. Oyuncular iki gruba ayrıldıktan sonra hangi grubun yatacağına, hangi grubun atlayacağına karar verilir. Yatacak takım yastığın önüne dizilir. İlk baştaki oyuncu eğilerek kafasını yastığa dayar ve arkasındakiler de bir öncekinin bacaklarından tutarak eğilir. Karşı takım bir bir atlamaya başlar. Atladıktan sonra bacaklarını dolaması ve sürtünmesi yasaktır. Eğer alttakiler çökerse, aynı takım tekrar atlar. Eğer çökmezse, yukarıdaki takım yastığa tek ya da çift sayı gösterir, aşağıdaki takım tahmin etmeye çalışır.
Çocukluğumuzun Oyunları


8.Yakar Top ya da Ortada Sıçan
2 grupla oynanır. Bir grup ikiye bölünür ve aralarında mesafe olacak şekilde karşılıklı durur. Diğer grup ortaya geçer. Ortaya geçilen grup topla vurulmaya çalışılır. İki oyunun tek farkı, Ortada Sıçan oyununda yere değmeyen topu tutan oyuncu, can kazanmış olur.
[IMG]http://resimag.com/p1/bac8f097de2.jpeg[/IMG


9.Sek Sek
İlk gidiş bitince sondan başa dönüş yapar. Başta çift ayak gidiş dönüşün ardından tek ayak gider ve tamamladığı karelerin içine ismini yazmaya başlar. Başkasının kutusuna basmadan gidiş dönüşü bitiren oyunu kazanır.
Çocukluğumuzun Oyunları

10.Yağ satarım, bal satarım, ustam ölmüş ben satarım!
Herkes dair yaparak oturur ve bir ebe seçilir. Ebe kalkıp dairenin arkasında tekerlemeyi söyleyerek dolaşır. Dolaşırken mendili belli etmeden oyunculardan birinin arkasına yere koyar. Arkasına mendil bırakılan oyuncu, bunun farkına vardığı anda mendili alarak ebeyi kovalamaya başlar. Ebe, yakalanmadan onun yerine oturursa, mendili alan çocuk ebe olur; yakalanırsa, oyun aynı ebeyle devam eder.
Çocukluğumuzun Oyunları

11.İp Atlamak
Daha çok kız oyunu olarak bilinir. Pek çok türü vardır. Tek başına biri oynayabileceği gibi, 3-4, hatta daha fazla kişi de oynayabilir.
Çocukluğumuzun Oyunları
 
Alt 15 Şubat 2020, 14:30   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

11.İp Atlamak
Daha çok kız oyunu olarak bilinir. Pek çok türü vardır. Tek başına biri oynayabileceği gibi, 3-4, hatta daha fazla kişi de oynayabilir.

Çinçon :) Az düşmedim ya şu oyunu oynarken. Hemşire olurdu okulda eskiden ilk yardım için. Dizimi defalarca pansuman etmişliği vardır.

 
Alt 16 Şubat 2020, 14:43   #3
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mahalle maçını bi kenara bırakalım çünkü o olmazsa olmazımızdı : ) ve saklambaç

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.