IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2020, 14:34   #1
Standart İnsan kendisini neden imha eder ?

İnsan, nasıl, aşk derecesinde bağlı olduğu hayatını hiçe sayarak ve üstelik masum insanları da katlederek intihar bombacısı olabilir?
Hakikaten üzerinde düşünülmesi gereken ve incelenmesi gereken bir durumdur. Şu bir gerçektir ki şahsiyet ve kimlik problemi yaşamayan gerçek bir Müslüman hiçbir zaman terörist olmaz.
Bilim adamlarının araştırmalarına göre toplum tarafından dışlanan, aidiyet duygusu zarar gören, ayırımcılığa maruz kalmış, ebeveynleri tarafından şiddet görmüş, cinsel tacize uğramış, kişisel güvenliklerine olan inançları bozulmuş, ümit duyguları zayıflamış, hayatını korumaya dönük inançları zayıflamış kimselerin terör örgütleri tarafından kolayca kandırılabilen kimseler olduğu tesbit edilmiştir.
Bu duyguları taşıyan kimselerin çabuk etkilenen ve duyguları çabuk harekete geçirilebilen kişiler olduğu belirlenmiştir. İşte bu duyguların alt yapısında da mutlaka değersizleştirilmiş, kırılganlaşmış, ezilmiş bir kişilik yapısı göze çarpar.
İşte bu yüzden sağlıklı bir kimlik oluşturamayan ve toplumda yer edinemeyen ve hatta yok sayılacak kadar fark edilemeyen bu yapılar terör örgütlerinin malzemesi haline gelmektedirler.
İnsan hayatında, hayatını feda edebileceği güçlü duygular vardır. Bu güçlü duyguların harekete geçirilmesiyle insanlar savaşlarda gözünü kırpmadan o ulvî hedef için canını feda etmektedir. İşte terör örgütleri de insandaki bu güçlü duyguları su-i istimal ederek harekete geçirip, hedeflerine ulaşmakta insanları intihar bombacısı haline getirmektedir. Radikal İslâmcı gruplar bunu şehadet vurgusuyla, seküler radikal gruplar ise kahramanlık duygularını tahrik ederek ve bir dizi beyin yıkama formülleriyle bunu gerçekleştirmektedirler.
Öncelikle kişinin tatmin edilmemiş ve aç olduğu duygularını besleyerek işe başlarlar. Bunun için de en iyi zemin aidiyet duygusunu tatmin etmektir. Kişilik sınırlarının eridiği, üye olduğu grubun ve kendi çıkarlarının arasında bir fark kalmadığı bir durum oluşturulmaktadır. Ve artık kişi gurubuna gelen bir tehdidi kendine gelmiş gibi hissederek yapamayacağı hiçbir şey yok kıvamına getirilmektedir.
Canlı bombanın psikolojik alt yapısı aslında küçük yaşta anne ve babasından aldığı yanlış eğitim ve çevre faktörleriyle oluşmakta daha sonra terör örgütleri de bu psikolojilerin üzerinde beyin yıkama, sosyal psikolojik baskı yapma, yapılan işi yüceltme gibi bir takım faaliyetler gerçekleştirerek kişiyi canlı bomba olmaya hazır hale getirmektedirler. Bunun içinde verilen görevi yapmadıkları takdirde gruptaki yerini ve saygınlığını kaybedeceği empoze edilerek bilinç uyutulup düşünme yeteneğini baskılayıp artık hisleri ile hareket eden bir robot haline getirilip tek bir amaca doğru yönlendirilmektedir.
Nasıl canlı bomba olunur sorusunun bütün bu sebeplerinin de aslında temelinde yatan sebepleri incelemek gerekir. En önemli sebep anne ve babanın yanlış eğitimi ilerideki bu problemlerin çekirdeğini oluşturmaktadır. İnsanda değerli olmak, saygın olmak, yok sayılmamak çok temel bir duygu ve ihtiyaçtır. İşte bu duygunun tatmin edilmesi gereken en önemli daire ailedir.
Bu duygular da ancak şefkat merkezli bir atmosferde özelliklede annelerin kucağında ve daha doğar doğmaz başlayan ve tatmin edilmesi gereken duygulardır. İşte bu nokta Bediüzzaman’ın “Ben bu seksen sene ömrümde, seksen bin zatlardan ders aldığım halde, kasem ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi, merhum validemden aldığım telkinat ve mânevî derslerdir ki, o dersler fıtratımda, adeta maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş. Sair derslerimin o çekirdekler üzerine bina edildiğini aynen görüyorum. Demek, bir yaşımdaki fıtratıma ve ruhuma merhum validemin ders ve telkinâtını, şimdi bu seksen yaşımdaki gördüğüm büyük hakikatler içinde birer çekirdek-i esasiye müşahede ediyorum.” (Tesettür Risalesi) hakikatini bir kez daha hatırlamamız ve meselenin ne kadar ciddî olduğunu kavramamız açısından çok önemlidir.
Sağlıklı bir kişiliğin temelleri ailede atılır. Sadece terörizm değil, madde bağımlılığı, psikolojik sorunlardan kaynaklı intihar vak’alarının da psikolojik alt yapısında değerli olma ve kabul görme gibi çok güçlü hislerin ailede tatmin edilmemesi sorunu yatmaktadır.

________________

Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:41.