IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2021, 11:41   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Amerika‘da Sirket Kurmak Hakkinda Bilinmesi Gerekenler

Amerika’da is yapabilmek bircok kisinin hayalidir. Ancak cok buyuk bir adim gibi geldiginden bu hayale sahip olan kisilerin yuzde 10 gibi kucuk bir payi bunu gerceklestirebilir. Her on kisiden dokuzunun Amerika’ da sirket kurma hayalini gerceklestirememesi, hayallerinin pesinden gitmemesinin bircok nedeni vardir.

Bunlarin en basinda hangi firmaya basvuracagini bilmemek ve kendi basinda bu islerin bir yuk gibi gelmektedir. Oysa Amerika’da sirket kurmak sanildiginin aksine zorlu bir is degildir. Aksine dogru firmalar ile calistiginizda daha guvenilir, daha detayli ve daha kapsamli hizmetler ile istediginiz profesyonellige ulasmis olursunuz.



Amerika’da Sirket Kurulumu Hakkinda
Amerika’ da sirket kurmak esnek kosullara sahiptir. Bu ozelligi ile birlikte ticari basari da kendiliginden gelmis olur. Cunku Turkiye ile kiyaslandigi zaman ABD daha buyuk bir ulkedir. Bu da bircok avantaji Amerika‘da sirket kurmak isteyen girisimciler icin ortaya koymaktadir. Amerika‘da sirket kurmak esnek bir yapiya sahiptir, herkesin ABD’ye ekonomik olarak yatirim saglamasi amaci ile sirket kurmanin yolu kolaylasmistir. Bu kolayliklardan en buyugu, Amerika’da sirket kurmak icin Amerikan vatandasi olma zorunlulugunun bulunmamasidir.


Amerikan vatandasi olmaniza gerek kalmadan, hatta Amerika’da ikamet etmenize dahi gerek olmadan Amerika’ da sirket kurmak mumkundur. Yurt disinda sirket kurmak ve bu sirketin devamliligini saglayabilmek bircok yurt disi ulkesi icin ne yazik ki olumlu sonuclanmamaktadir. Ancak Amerika hem ulke ekonomisinin katkisini dusundugunden hem de girisimciye her kosulda destek olmasindan kaynakli bu konuda da girisimcinin, yatirimcinin yaninda yer almaktadir. Ortalama 2-3 gun gibi kisa bir sure icerisinde Amerika‘da sirket kurmak mumkun olmaktadir. Greencard olmadan, Amerika‘da is yapmaniza olanak saglayacak ozel bir karta, ikamete, yerlesime ya da herhangi bir ozel belgeye ihtiyac duymadan ABD‘de is yapmak cok kolaydir.


Amerika‘da sirket kurmak adina bircok eyaletin imkanindan yararlanabilirsiniz. Ancak en cok tercih edilen ve sirket kurulumuna yonelik en esnek politikaya sahip olan eyaletler Delaware, Nevada ve Wyoming`dir. Sirketlerin belki de %90`i acisindan esasinda sirketin hangi eyalette kuruldugu cok onemli degildir. Ancak, franchise yapisinda bir sirketseniz veya yatirim almak isteyen bir teknoloji sirketiyseniz, eyaletin daha dikkatli secilmesi onemlidir. Ancak en onemli nokta isinizi reel olarak hangi eyalette yapacaksaniz sirketi o eyalette kurmanizdir. Aksi takdirde ilave vergiler soz konusu olabilmektedir.

Amerika‘da sirket kurmak icin Amerika sinirlari icerisinde bir banka hesabinin bulunmasi zorunlu degildir. Fakat hemen hemen her sirket bir banka hesabina ihtiyac duyacaktir.


Amerika'da Sirket Kurmak
Amerika’ da Sirket Kurmanin Maliyeti Nedir?
Amerika’ da sirket kurmak isteyen kisilerin merak ettigi konulardan bir tanesi de Amerika’ da sirket kurmanin ne kadara mal oldugu konusudur.



Amerika‘da sirket kurmak, Turkiye‘de sirket kurmak ile esdeger yukumlukleri getirebilir. Hatta bazen Turkiye‘den daha kolay sartlar altinda sirket kuruldugu gorulmektedir. Amerika‘da sirket kurma fiyatlari degiskenlik gostermektedir. Sahis firmasi olarak, Limited sirket yani LLC olarak ya da anonim sirket olarak degisen bir fiyatlandirma tablosu bulunmaktadir.

Sahis Firmasi Kurulumu
kurulus masraflari ile birlikte, isletme ve vergi danismanligi hizmeti de sunulmaktadir. Posta karsilama hizmetleri ya da ek hizmetler ile birlikte bir paket formda ucretlendirme yapilmaktadir.


LLC Sirket Kurulumu
Limited modelde acilmis olan bir sirkettir. LLC sirket tipi, Amerika’da en cok tercih edilen sirket tiplerinden bir tanesidir. LLC sirket kurma maliyeti belirlenirken birtakim kriterlerden yararlanilmaktadir. Sirket kurulus masrafi, sirket kurulusuna dair vergi danismanlik ucreti, yasal olarak size saglanacak Amerika‘da tebligat adresi, posta karsilama hizmeti basta olmak uzere isteyen kisilere sunulacak olan ek hizmetler dahilinde tek bir paket ucreti odemek mumkundur.

Anonim Sirket Kurulumu
Anonim sirket kurulus masrafi, sirket kurulusuna dair odenmesi gereken ucret, vergi danismanligi ucreti, posta karsilama hizmeti ile birlikte yasal olusturulmus tebligat adresi basta olmak uzere ek hizmetler dahilinde sunulan ayri bir paket olusturulmaktadir.


Amerika’ da Online Sirket Kurmak
Amerika’da sirket kurmanin en guzel avantajlarindan birisi de, bu kurulumu online olarak yapabiliyor olusunuzdur. Bu sekilde Amerika’da sirket kurup e-ticaret kanalina yonelmek ve dunya ile ticaret yapmak cogu kisinin tercih ettigi bir yontem haline gelmistir.

Amerika’ da online sirket kurmak; uzaktan, Amerika sinirlari icinde olmadan da sirket kurabilmenize olanak saglamaktadir. Bunun icin her zamanki yontem ile LLC sirket kurulumu tercihinde bulunmak ve birtakim vergiden muaf tuan, vergi indirimi sunan eyaletlerde sirket kurmak daha onemlidir.

Sirket adi, EIN numarasi, posta adresi, sirket yetkilisi iletisim bilgileri, Sirket sahibi olarak sizin iletisim bilgileriniz, adiniz ve soyadiniz, LLC sirketin sahiplik yuzdelik dilimleri, sirketin kurulacagi eyaletin belirlenmesi gibi adimlari kararlastirmalisiniz. Bunun ardindan basvuru formunda bu bilgilere de eksIksiz olarak en ince ayrintilarina kadar yer vererek basvurunuzu olusturabilirsiniz. Amerika‘da online sirket kurmak icin herhangi bir vize, pasaport ya da ozel bir kimlik istenmemektedir. Bu durum da Turkiye uzerinden Amerika‘da online sirket kurma islemini kolaylastiran unsurlardan en onemlisidir.


Amerika’ da online sirket kurmak icin Wyoming, Nevada ya da Delaware eyaletleri tercih ediliyor. Bunun en onemli sebebi eyaletlerin bazi vergi avantajlari sagliyor olmasidir.

Diger eyaletler icinde LLC sirket sahiplerinden kar degil ciro uzerinden vergi alinmasi ya da LLC sirket sahiplerinin ABD’ de yasamasa dahi yasiyormus gibi vergi alinmasi, kurulan online sirket ABD sinirlari icindeymis gibi vergiye tutulmasi gibi sorunlar ile karsilasilabilir. Delaware eyaletinin yasalari sirketlerin ve hissedarlarin haklarini korumak ile on plana cikmaktadir. Delaware ile Wyoming eyaletlerini karsilastirdigimizda asagidaki gibi farkliliklar goze carpiyor.

Hangi Eyalet: Delaware mi, Wyoming mi daha iyi?
Wyoming eyaleti, kuracaginiz sirketin kucuk isletme olarak baslayip bu sekilde kalmasi durumunu ve haklarinizi korur. Ayrica sirket politikalari geregince bilgileriniz gizli kalir. Sirket bilgisi ya da sirket hissedarlarinin bilgisi halka acik olarak sunulmaz. Sirket gelirleriniz online sistem uzerinden saglaniyor ise, bu eyalet sizin icin daha avantajli olabilmektedir.


Delaware eyaleti ise, e-ticaret bunyesinde hizmet saglayanlar icin ideal bir sisteme sahiptir. Kucuk isletme olarak baslayarak hizla buyumenizin kolay oldugu bir eyalettir. Sales Tax adi verilen satis vergisinden yuksek oranda indirim saglanmasi, alinan verginin kar marji uzerinden hesaplanmasi e-ticarete yonelecek kisilerin, online sirket kurmak isteyen kisilerin bu eyalette sirket kurmak istemesini aciklamaktadir.

Match Firmasi Amerika genelinde ve Delaware eyaleti de dahil olmak uzere butun eyaletlerde online sirket kurmak konusunda sizlere yardimci olmaktadir. Hem sirket kurulumuna iliskin hizmet icerigini alabilir hem de vergi danismanligini gene Tradechamber uzerinden surdurmeye devam edebilirsiniz. Ayrica bircok imkan dahilinde, sizin tel basiniza aktarim saglayacaginiz kaynak, maddi ve manevi tum emeklerinizi yorulmadan, sirket bilgi birikim ve tecrubesi ile daha kisa surede tamamlamaktadir. Bu nedenle sirket kurulumuna yonelik bir firma ile calismak sizlere is yukunu azalttiracaktir. Cunku olay sadece sirket kurulumundan ibaret degildir. Sirket kurulma asamalarini yerine getirmek, sirket kurmak ve sonrasinda vergilendirme sistemleri dahilinde sunulacak danismanlik hizmetinden yararlanmak her asamada islerinizin kolay olmasi adina atilmis bir adimi olusturmaktadir.


Amerika’da E-Ticaret Icin Sirket Kurmak
Amerika’ da e-ticaret icin sirket kurmak bircok e ticaret firmasi ile calisabilmeyi olanakli hale getirir. Ozellikle dunya genelinde kabul gormus olan Amazon, Ebay ya da Shopify ile daha saglam ve emin adimlar atarak sirket geleceginizi sekillendirmek sizlerin elindedir.

e-ticaret yapabilmenin en kolay avantajlarini Amerika’ da kurmus oldugunuz sirket dahilinde yasayarak sizler de guvenilir calismalardan yararlanabilirsiniz.

E ticaret yapmak icin bircok farkli kanal bulunmaktadir. Bunlar icin de sirket kurma zorunlulugu bulunmaktadir. Ancak kurulacak olan sirketlerin ikametinin ya da sirket yetkililerinin ikametinin Amerika’ da olma zorunlulugu bulunmamaktadir. Bu kolayliklar ile sizler de e ticaret yapmaya karar verdiginiz zaman dunyaya acilmak isterseniz, Amerika‘da e ticaret icin sirket kurabilirsiniz.

Amerika’da Sirket Kurmanin Avantajlari

Amerika‘da sirket kurmanin, sirketinizi Turkiye’de barindirma secenegine nazaran birtakim avantajlari bulunmaktadir. Bu avantajlarin bir kismina asagida yer verilmistir.

l Amerika’da sirket kurdugunuz zaman bircok uluslararasi platform ile calisabilme olanagi saglarsiniz.

l Amerika’da sirket kurmak istediginizde, Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi olarak isterseniz Amerika’ya tasinmaniza ya da Amerika’ya yerlesmenize izin verilir. Vize almaniz daha kolay hale gelir. Burada yasamak istemeyen kisiler icin Turkiye’den de Amerika’ daki islerini yurutmek cok kolaydir. Sadece istediginiz zamanlarda Amerika’ yi ziyaret etmek ve sirket bilgilerini, sirket yonetimini Turkiye’den yapmak daha cazip gelebilir.

l Amerika’da sirket kurdugunuz zaman belirli kriterleri sagaldiginizda Amerika’nin Ekonomi Bakanligi tarafindan birtakim tesvik kredileri almaniz kolaylasir. Ayrica sirket kurulurken yaptiginiz yatirimlarin buyuk bir bolumunu tesvik manasinda geri alabilirsiniz.

l Online satis islemi yapabilir ve e-ticaret pazarina Turkiye’den de erisim saglayabilirsiniz. Ozellikle dunya genelinde buyuk bir Pazar payina sahip olan Shopify ile calisma imkaniniz olusur. Odemelerinizi Paypal araciligi ile yapabilirsiniz.


Amerika’da Sirket Kurmak icin Vize Gerekir mi?
Amerika’ da sirket kurmak icin vize basvurusunda bulunmaya gerek yoktur. Ilk asama icin online sirket kurulumu ya da e ticaret kurulumu saglayabilirsiniz. Ancak ileriki asama icin Amerika’da is yapmak ya da Amerika’da is kurmak isterseniz bunun icin vize basvurusunda bulunmaniz zorunlu hale gelir. Cunku Amerika’ya is amaci ile gitmek icin vizeye ihtiyaciniz bulunmaktadir.

Amerika’da sirket kuran kisiler E2 vizesine ya da E1 vizesine basvuruda bulunabilir. E2 vizesi alabilmek icin Amerika’ da online olarak ya da e ticaret sirketi olarak kurmus oldugunuz LLC modeli sirketinizin minimum 150.000 USD degerinde yatirim sermayesi olmasi gereklidir. Turkiye’de var olan sirketinizi Amerika’ya tasimak istiyor iseniz, sirketin aktifligi bu konuda yeterli bir kriterdir.

Temel anlamda ilk basta Turkiye uzerinden Amerika‘ya gitmeden sirket kurmak icin vize gerekmez. Ancak Amerika’ya yerlesmek ve Amerika’ya is amaci ile gitmek icin vize basvurusunda bulunmaniz gerekir. Vize islemleri icin ABD Buyukelciligi’ne ya da ABD konsolosluguna muracaat etmek gereklidir. Vize basvurularini kabul etme ya da reddetme hakkina sahip tek yetkili merci ABD Buyukelciligi’dir.

Amerika’da Nasil Sirket Kurulur?

Amerika’da sirket kurmak icin asagidaki asamalar tamamlanmali ve takip edilmelidir.


Sirket Modeli Belirleme
Amerika’ da sirket kurmak icin oncelikli olarak sirketinizin calisma modeli, sirketinizin ismi ve unvani kriterlerini belirlemelisiniz. Hangi konuda is yapacaginiza karar vermeli ve bunu hayata gecirmek icin planlama saglamalisiniz. Unvan bazinda degerlendirilecek oldugumuzda Turkiye uzerinden yurt disi katilimcisi olarak Amerika’da sirket kurmak adina en ideal sistem LLC sirketidir.

Bu sirket modeli Limited Sirket kategorisidir. Ortaklik icerisinde kurulan ve yonetimdeki haklarinizi belirli kurallar cercevesince sinirlayan guvenilir bir sirket kurma modelidir. Bu model ile ileride herhangi bir iflas yasanmasi halinde kisilerin mal varligina el konulmamasi yasalarca sirket sahiplerinin haklarini korumaktadir. Sirket sahibi bu modelde ancak ortaya koydugu sermaye dahilinde sorumludur.


LLC sirket ABD’nin her eyaletinde kurulabilen ve bunun icin herhangi bir yaptirim, kural vb. olumsuz surumlar bulundurmayan sirket modelidir.

Sirketin Ismini ya da Unvanini Belirleme
Amerika’da sirket kurmak isteyen kisiler LLC sirkete karar verdikleri zaman bir sonraki asama, LLC sirketin ismini ve unvanini belirlemek olmalidir. Bu unvan ya da isim belirli kriterlere tabiidir ve hangi eyalette sirketinizi kuracaksaniz o eyaletin kurallari gecerlidir. Ayrica kurdugunuz sirketin ismi o eyalette bulunan herhangi bir sirket ile ayni olmamak durumundadir.


Burada sirket ismi benzerlik ya da aynilik bakimindan eyalete indirgendigi icin bulmak daha kolaydir. Sirketin isminin sonuna “LLC” ya da “Liability Co” ibarelerinden herhangi biri eklenmesi zorunludur. Bu sizin sirketinizin LLC sirket oldugunu gosterecektir.


Basvuru Asamasi

Form doldurulurken dikkat edilmesi gereken birtakim unsurlar bulunmaktadir. Ozellikle bu unsurlari hice sayarak, eksIk ya da hatali bilgiler ile doldurma yaptiginizda, sirket bilgileriniz onaylanmayacaktir. Bir sonraki basvuruda bu durum sirketiniz acisindan olumsuz bir durum olarak ortaya cikacaktir.

Amerika’da sirket kurmak icin ilk basvuru yeri Amerikan Ticaret Odasi‘dir. Buraya EIN numarasi almak icin basvuruda bulunmaniz gerekir. EIN numarasi is yerinizin sosyal guvenlik numarasidir. Sirket basvurusunu bu EIN numarasi ile yapmak durumundasiniz.

EIN numarasinin elinize ulasmasi ortalama iki gun surmektedir. EIN numarasini aldiginizda sirket kurmak icin hangi eyalette kurmak istiyor iseniz, o eyaletin “Corporations Divisions” bolumune basvuruda bulunmak gerekmektedir. Sirket kurulumuna iliskin basvuru formunu doldurarak bu bolume muracaat edilir. Ortalama iki gun icinde sirket kurulumu gerceklesmis olur.


Odeme Islemleri
Sirketinizin kurulduguna dair onay yazisi aldiginizda ortalama olarak 100 USD harc bilgisi cikacaktir. Bu harc ile sirket evraklarinizi eksIksiz bir bicimde doldurup teslim etmeniz gerekir. Harc miktari bilgisi ortalama fiyattir. Eyalet bazli olarak bu har miktarinda degisIklik soz konusu olmaktadir.

Amerika’ da Is Kurmak Icin Sirket Kurulumu
Amerika’ da is kurmak isteyen girisimciler ve yatirimcilar hangi sirket turunu secmeleri gerektigi ile ilgili hususta bir karar vermelidir. Bunun arindan is kolunu belirlemelidir. Amerika’da is kurmak, Amerika‘da sirket kurarak burada calisma hayatina baslamaktir. Ancak Amerika’ da ikamet etmeden ya da Amerika’ya hic gitmeden de Amerika’da uzaktan sirket yonetmek mumkundur. Bunun icin belirlenmis olan is kolu ve dogru danismanlik sureciyle sekillenmis bir calisma ile Amerika’da is kurabilirsiniz.


Amerika’ da is kuruldugu zaman kurulan sirketin dijital olmasi, yonetimi acisindan kolay olacaktir. Oncelikli olarak, Amerika’da is kurmaya karar vermek, sonrasinda EIN numarasi almak, sirket basvurusunda bulunmak gerekir. Sirket basvurusunda bulunurken yapacaginiz isi detaylandirarak muracaat etmelisiniz. Is kolunuza uygun kriterlerde yapacaginiz bu is icin bir banka hesabi olusturmaniz ve sirketiniz dijital dahi olsa faturalandirma islemi yapmaniz uygun olmaktadir.


Amerika’da kurdugunuz sirket e-ticaret kapsaminda online sirket oldugu icin faturalandirma konusunda herhangi bir kagit fatura belgelemeye ihtiyac bulunmamaktadir. Sirket dijital oldugundan her vergilendirme de dijital sekilde alanina uygun nitelikte icra edilir.

Online sirketlerde, e-ticaret firmasi ile calistiginiz zaman bir muhasebeciye ihtiyaciniz bulunmamaktadir. Sizin icin muhasebenizi tutacak e ticaret sitesi uygulamasi bulunmaktadir. Ancak Amerika’da sirket kurdugunuzda ve e-ticaret disinda da sirket faaliyetleri ihtiyaciniz oldugunda, muhasebeciye de ihtiyaciniz bulunmaktadir.

Shopify icin Amerika’ da Sirket Kurmak
Shopify Kanada’da kurulmus olan online bir e ticaret sirketidir. Amerika’da sirket kurmak isteyen kisiler, Amazon ya da Ebay gibi Shopify ile de calismak istemektedir. Turkiye uzerinden e-ticaret sirketi kurarak, Amerika’ya hic gitmeden Shopify ile Amerika’da satis yapmak mumkundur.

Shopify, Kanada’da e ticaret yapmanin ve perakende satis isleminin en kolay halidir. LLC sirket kurarak Shopify ticaret grubuna uye olursunuz. Bu aileye katildiginizda sizler de satis yapmaya ve Amerika ile ticaret yapmaya baslarsiniz. Kazanclarinizi Turkiye’ ye aktarabilmenin de kolay bankacilik islemleri bulunmaktadir. Amerika’da yasal olarak calisma saglayan bu e ticaret programini Turkiye de kabul etmektedir. Ticari iliskilerin gelistirilmesine yonelik olarak LLC sirket kurulumunun hemen ardindan bu global e-ticaret sitesi ile calisma olanagi saglayabilirsiniz.

Shopify odeme opsiyonlarina bakildiginda bircok yontem karsimiza cikmaktadir. Bunlar icerisinde PayPal ve Iyzico odeme araclari cok sIk kullanilmaktadir. Ozellikle hizli para transferleri icin aninda destek bulabileceginiz 7/24 calisan bir sanal elektronik cuzdan ile ticari iliskilerinizi daha zengin hale getirebilmeniz mumkundur. Shopify e-ticaret sitesi ayrica Turkiye’ deki en cok bilinen banka olan Garanti Bankasi’ni da kabul etmektedir. Garanti Sanal POS kullanimi ile site icinde ticaret yapabilir ya da Turkiye’ye para transferinde bulunabilirsiniz.


Hangi Danismanlik Firmasini Secmeliyim?

Yukarida bahsettigimiz tum islemleri, islem sureclerine hakim oldugunuz takdirde kendiniz de yapabilirsiniz, bunlar icin bir danismanlik sirketine zorunlu olarak ihtiyac duymamaktasiniz.


Fakat bir danismanlik sirket ile calistiginizda, bunun sizlere zamandan tasarruf, yuksek verimlilik ve Amerika’daki tum masraflariniz icin %70’e varan vergi indirimi saglanmasi gibi bircok avantaji bulunmaktadir.


Amerika’da sirket kurmak icin Turkiye ile iliskileri bulunan ve Turkce dilinde de hizmet veren birkac danismanlik sirketi bulunmaktadir, bu sirketlerden en one cikani ise

Akdeniz Amerikan Ticaret Odasi (MATCH) olmaktadir.

Surece hakim ve surec ile ilgili tum alanlarda uluslararasi profesyonel bir ekibe sahip olan MATCH, Amerika’da sirket kurmak ve Amerika’da ticaret konularinda ilgili tum hizmetleri saglamaktadir. Buraya tiklayarak MATCH’in resmi internet sitesine gidebilir, detayli bilgi edinebilirsiniz.


ALİNTİ ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:22.