IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lareina
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2020, 11:57   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Covid-19’Un Evden Calisma Uzerindeki Etkisi

Dunya genelinde ki ofis calisanlari korona virus nedeniyle artik evden calismaya baslamislardir. Bircok sirket tamamen farkli bir calisma kulturune donusmek zorunda kalmis olup verimliligi artirmak icin bircok metotlar gelistirmislerdir. Artik bircok sirket tam zamanli uzaktan calisma operasyonlarini en az Ocak 2021’e kadar uzatmis olup calisanlarin uzun vadede evden calismaya etkili bir sekilde artirmayi planlamaktadirlar.
Bu kritik zamanda, is liderleri, kuruluslarinin yeni calisma ortamlarinda guvenlik riskini nasil yonettikleri, yeni politika ve teknolojilerden nasil yararlandiklari ve calisanlarini nasil guclendirdikleri konusunda net beklentiler belirleme konusunda yuksek bir sorumluluga sahiptir. Guvenlikle ilgili mesajlarin bir kurulusun en tepesinden gelmesi baslangictan itibaren ayarlanmasi onemlidir.

Evden Verimli Calisma Sureci
Sirketiniz evden calismayi uzun vadeli veya kalici bir durum haline getirmeye karar verdiyse, gecisi sorunsuz hale getirmek icin yapilabilecek birkac gecerli yontemler asagidaki gibidir.
1. Uygun iletisim araclarini kullanin.
Isletme calisanlarinin islerine bagli kalmasini ve gercek zamanli olarak cesitli projeler hakkinda bilgi edinmesini saglayacak cevrimici araclari ve yazilimlari verimli sekilde kullanmalari gerekmektedir.
2. Etkili video konferansi.
Video toplantilarinizi sinirlamaya calisin ve her toplantinin, cagri ile ilgili herkesle paylasilan tanimlanmis bir amaci ve gundemi oldugundan emin olun.
3. Ozel bir calisma alani olusturun.
Calismalarinizi evinizin kosesinde ayirdiginiz alanda yapmaya ozen gosterin. Bu sizin disiplininizi ve veriminizi artiracaktir.
6. Zaman planlamasini iyi yapin.
Tam zamanli bir Blogcu olan Lucy Reyes, “isiniz icin bir plan yapin ve zamaninizi akillica kullanin. Evden calismak sizi cok daha uretken hale getirebilir ve evde daha fazla sey yapmaniza izin verebilir.” demistir.



Covid-19’un Evden Calisma Uzerindeki EtkisiCovid-19'un Evden Calisma Uzerindeki Etkisi
Covid-19 salgini Mart ayinda dunya genelinde sinirlamalar getirdiginde, bircok sirket zorunlu uzaktan calismanin kisa vadeli olacagini ve iscilerin bir ay sonra geri donecegini dusunmustu. Bununla birlikte, evden calismak, cogu ofis calisani icin uzun bir yol kat etti ve gorunurde net bir son yoktu. Bu nedenle, Yoneticiler de dahil olmak uzere her turlu calisanin nasil calistigi konusunda koklu bir degisim olmustur. Calisanlar kendi alanlarinda calisma alanlari olusturmak zorunda kalmislardir.

Artilari
Daha fazla program esnekligi: Evden calismanin en buyuk avantajlarindan biri, programinizi ofis programina uyacak sekilde ayarlamak yerine, programinizi sizin icin calisan bir program haline getirmesidir. Uzaktan calismayla, is yukunuze, toplantilariniza ve tibbi randevular veya cocuk bakimi gibi is disi yukumluluklerinize en uygun sekilde gunluk rutininize gore yapilandirabilirsiniz.
Ise gidip gelme yok: Dunya genelinde, 2018’de ise gidip gelmek icin 225 saat harcadigi icin, ise gidip gelme kaybinin evden calismanin buyuk bir yarari oldugu aciktir. Ise gidip gelmenin ortadan kaldirilmasi da stresi azaltabilir ve gaz veya toplu tasima araclarindan tasarruf edebilmeyi saglar.
Artan verimlilik: Evden calismak, kismen kendi programlarini olusturma ve dikkat daginikliklarini azaltma yetenegi nedeniyle bircok calisan icin verimliligi artirir. Evden calismak, calisanlarin ihtiyac duyduklari molalari almasina izin verir, bu da stresi azaltir ve tukenmislik sendromunu azaltmaya yardimci olabilir.

Eksileri
Izolasyon: her gun evde olmanin en buyuk dezavantajlarindan biri izolasyon ve yalnizlik duygularidir. Bircok isci bir ofiste calismanin sosyal yonunden zevk aldi, bu nedenle tam zamanli bagimsiz calismaya ani bir gecis zor bir ayarlama olabilir. Sidekick Digital Media icin ozel markalardan Sorumlu Baskan Yardimcisi Paul Burke,” ise gidip gelme veya yuz yuze etkilesimin olmamasi, sosyallesme ve genel mutluluk uzerinde olumsuz bir etkiye sahip “soylemistir.
Ev ofis maliyetleri: cogu ofis calisani, pandemiden once evlerinde belirlenmis bir calisma alanina sahip degildi, bu yuzden bircok calisan, islerini evden etkili bir sekilde yapmak icin masa, sandalye, daha hizli Wi-Fi veya bilgisayar ekipmani satin almak zorunda kalmislardir.
Kotu is-yasam dengesi: yasadiginiz yerde calisirken, isiniz ile kisisel yasaminiz arasinda bir cizgi cizmek zor olabilir. Bircok uzak calisan, firmanin calisma saatlerini belirlemek icin kendi rutininde mucadele veriyor.
 
Alt 01 Ekim 2020, 12:07   #2
Ben şarap kadınıyım, şarap bir kültürdür. O sever bu sevmez, beni ilgilendirmez.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evdende çalışamıyorum.
Yedi aydir tatil modu.;d

 
Alt 01 Ekim 2020, 12:17   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evdende çalışamıyorum.
Yedi aydir tatil modu.;d
: )))))

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:00.