IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2020, 09:39   #1
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hayati neden erteleriz ?

HAYATI NEDEN ERTELERİZ 🌸 🌺
Erteleme bir hastalık mıdır?
Peki bu bir hastalık ise, tedavisi varmıdır?
Ertelemenin hastalık degildir.
Özdisiplin sorunu olduğunu bilmemiz gerekir.
Bizler kendimize verdiğimiz değeri gösteririz. Elbette ki başkalarıyla olan bağlantılarımızda da vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmemizde de sıkıntı oluşturacaktır.
Bizler kendimize verdiğimiz sözü yerine getirmediğimiz zaman arkadaş ve çevremizdeki itibarımızı ve güvenilirliğimizi de kaybedeceğiz.
Böylelikle kendi kendimize zarar vermiş olacağız.
Bu gibi durumlarda özdisiplinimizin yanında özsaygımız da zedelenecektir. Kendimize yaptığımız bir değersizleştirme baş gösterecektir. Bu da özgüven kaybımıza yol açacaktır.Bizler bunu idrak edemez isek kendimizdeki özgüven eksikliğini dışardaki etkenlerden geldiğini düşünürüz.
🌺 🌸 Erteleme hastalığı yani bilimsel adıyla Procrastination bir çoğumuzda var
🌺 🌸 Erteleyip daha sonra da ertelediği şeyi unutanlar.
Bir çoğumuz yapacak oldugumuz işleri birazdan yaparım yada yarın yaparım gibi sürekli ileri bir tarihe ertelerleriz ve yapılması gereken iş zaman aşımına uğrar ve unutulur gider.
Sonra pişmanlıklar ne kendimize ne de erteleyip te yapmadığımız şeyleri ve zamanı geri getirmeyecektir.Ertelediğimiz şeylerin hayatımızdaki değerine göre derin pişmanlıklar ve tamiri zor tahribatlarla karşılarız.
🌺 🌸 Erteleyip te unutmayanlarımız da var. Sürekli olarak erteleleriz ve yapılması gereken işi sürekli akıllarımız da tutup kendimize işkence yaparız Bu tip erteleme muzdaripleri olarak yapılacak işi yapıp rahatlamak yerine sürekli akıllarımız da tuttuklarımız için de kendimize stres yaratırız. Hem erteleyerek zihinlerimize işkence yaparız.Aklımız ertelediklerimiz de olduğu için önümüzdeki yapılacak şeyleri yapamayız.Sonuç olarak da önümüzdeki yapmamız gerekenleri de yapamadan süresi geçer gider.
🌺 🌸 Az dinleneyim öyle yaparım. Yemekten sonra yaparım, yemek biter az telefona mesajlara bakayım der erteleriz bir bakmışız ki saatler geçmiştir. Neyse yarın yaparım ertelemesi gelir. Bu şekilde erteleye erteleye son ana kadar öteleriz.
🌺 🌸 ERTELEMEK YAŞAMI KAÇIRMAKTIR.
🌺 🌸 ÜŞENME !
🌺 🌸 ERTELEME !
🌺 🌸 VAZGEÇME!
🌺 🌸 HAYAT KISA!
Alıntı.
________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:49.