IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZaLim
  • 1 Post By ZaLim
  • 1 Post By Siyah


 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2024, 01:18   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow KREDİ KARTI KULLANANLARIN DİKKATİNE

Şimdi burada sizlere aktaracağım cümleler, İstanbul'da yaşayan 33 yaşında, özel bir holding de üst düzey birimde çalışan Eda isimli beyaz yakalı bir bayandan aktarılan cümlelerdir;

Salgın öncesi market, benzin veya evin ihtiyaçlarımı, oturduğum rezidansın masrafları felan, maaşımı aldığım zaman bu giderleri ayrı ayrı zarflara koyar, ödemelerimi o zarflardan yapar ve dolayısı ile çok rahatlıkla ayın sonunu getirir, önümü görebilirdim. Ve her şeyin önemlisi hiç kimseye borcum yoktu.

Ancak pandemiden sonra, salgından sonra birden bire eve kapandık, evden çalışmaya başladık, dışarı çıkamıyorduk. Ama onun da ötesinde çok sıcak bakmadığım aslında bana yapay gelen ancak mecbur kaldığımdan internetten alış verişe başladım. Tabi bu doğrultu da kredi kartını da kullanmaya başladım.

Öyle bir dönem geldi ki salgın uzadı, bizler içerde kaldık, iş yerine dönmem uzadı, evden çalışmamız istendiği için artık her şeyi bırakmış, zarfları bir kenara atmış, nakit diye bir şey taşımıyordum.

3 ay gibi bir süre sonra baktım ki kredi kartı borcum 500 bin tl olmuş. Çok şaşırmıştım ve ben bu kadar harcadığımın farkında değildim, nakit kullanmayı bıraktıktan sonra nereye ne harcadığımı önemsememeye başladım.

Borcumdan kurtulabilmek amacıyla bir takım alış veriş uygulamalarını bilgisayarımdan ve telefonumdan kaldırdım. Tekrar nakit kullanmaya başladım. Bir süre zorlandım ancak iyi bir işim ve iyi bir maaşım olduğu için bu süreci çabuk atlattım. Borçlarımı temizlediğim gibi eski sistemime geçtim. Artık ben ne aldığımı ve ne harcadığımı iyi biliyordum, gereksiz tüketim yapmamaya devam ettim. Nakit harcarken o düşündüğünüz zamanı yada anı hiç bir zaman kredi kartıyla harcama yaparken düşünmüyorsunuz. Ve ben buna bir türlü anlam veremiyordum.


Bu bilinçli olarak insanlara servis edilen ve insanları nasıl daha çok tüketime yönlendiririz ve nasıl daha çok onlardan faydalanırız sisteminin bir parçası.

Burada ki sürece şu aşamadan sonra da bakabiliriz. Pandemi sonrasın da kolay ve rahat alış verişin hızlanması için temassız harcamalar dahil bir çok kolaylık hayatımıza girdi.

Peki bundan sonra ne olacak..

Blockchain sistemine adım adım geçiş sağlanacak.. Ve böylece cebimizde ki nakiti tamamen küresel güçler emecek, daha dikkatsiz, daha hızlı ve daha kolay alış veriş yapmanızı sağlayarak tüketime dayalı ekonomi gücüne dayalı bir sömürüleştirme başlatacaklardır.

Sizlere tavsiyem NAKİT KRAL'dır sözüne güvenip her zaman cebinizde nakit taşıyıp harcamalarınızı nakitlerinize göre yapmanızdır..


________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


Bir yudum mutluluğa bir ömür istediler . . .
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:38.