IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2023, 00:41   #1
Standart Harvard eğitimli bir uzmana göre

Harvard eğitimli bir uzmana göre bu 9 ifadeden birini her gün kullanıyorsanız ilişkiniz başarılıdır


Harvard'da eğitim almış bir psikolog olan Cortney "Asıl önemli olan, sizin ve eşinizin düzenli olarak nasıl etkileşimde bulunduğunuzdur. En mutlu çiftlerin çatışmadan kaçınmadıklarını; birbirleriyle takdir ve saygı içinde konuşarak çatışmayı yönettiklerini keşfettim. Ne yazık ki, zayıf iletişim ve değişime karşı isteksizlik nedeniyle birçok evliliğin sona erdiğini gördüm. Dolayısıyla, eşinizle bu ifadelerden herhangi birini kullanırsanız, ilişkiniz diğerlerinden daha başarılıdır" diyor.

Sıraladığı ifadeler ise şöyle:

1- "Çabanı takdir ediyorum"

Partnerinizde hoşunuza gitmeyen şeylere aşırı odaklanmak ve her fırsatta bunlardan bahsetmek cazip gelebilir. Ancak davranışlarındaki iyi yönleri vurgulamak önemlidir. Mutlu çiftler birbirlerinin çabaları için minnettarlıklarını ifade ederler. Bu, herkesin kendini değerli hissetmesi için harika bir yoldur.

2. "Hoşuma gidiyorsun"

En sağlıklı çiftler sadece birbirlerini sevmekle kalmıyor, aynı zamanda birbirlerinden hoşlanıyorlar. Birini sevmek yoğun bir şefkat duygusudur; hoşlanmak ise onu olduğu gibi görmek ve onda hoşunuza giden özellikler olduğunu kabul etmektir. Örneğin, "Sağlıklı kalma konusunda bu kadar tutkulu olman hoşuma gidiyor." "Hobilerine bu kadar bağlı olman hoşuma gidiyor."

3. "Bunu daha iyi anlamama yardımcı ol"

Hepimizin, ilişkilerin nasıl yürümesi gerektiğini düşünmemizi şekillendiren farklı yetiştirilme tarzları, hassasiyetleri, değerleri ve inançları vardır. Partneriniz bir duruma anlamadığınız bir şekilde tepki veriyorsa, onu daha iyi tanımak istediğinizi söylemek, çatışmayı çözmenin ve daha derin bir düzeyde bağ kurmanın anahtarıdır. Örneğin, "Bunun seni neden bu kadar üzdüğünü anlamıyorum. Lütfen senin bakış açını görmeme yardımcı ol."

4. "Dinliyorum..."

Anlaşmazlıklar kaçınılmazdır, ancak aktif dinleme yoluyla birbirinizi desteklemeye devam etmek önemlidir. Partnerinizin bakış açısını duymak ve empati kurmak için "haklı" olma ya da meramınızı anlatma arzunuzu yeterince uzun süre askıya almaya istekli olmalısınız. Örneğin, "Şimdi susacağım ve gerçekten senin bakış açını dinlemeye çalışacağım."

5. "Özür dilerim."

İşler yolundaya da planlandığı gibi gitmediğinde, sağlıklı çiftler her iki eşin de bu durumda payı olduğunu bilir. Bu, çatışmalardaki rolümüzün sorumluluğunu üstlenmek ve gerçekten özür dilemek kırgınlıkları onarmak için kritik öneme sahiptir.

6. "Ben seni affediyorum. Sen beni affedebilir misin?"

Affetmek zordur. Savunmasız olmayı, size acı veren bir şeyi bırakmayı ve partnerinize karşı duygularınızı değiştirmeyi gerektirir. Ancak araştırmalar, affetme pratiği yapan çiftlerin daha uzun, daha tatmin edici ilişkilerin tadını çıkarma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

7. "Seninleyim, sana bağlıyım"

Bir ilişki içinde olmak bir seçimdir. Partnerinize hala onunla birlikte olmayı ve zorlukların üstesinden gelmeyi seçtiğinize dair güvence vermek, güvenlik ve istikrar duygusu yaratmaya yardımcı olacaktır.

8. "Hadi biraz eğlenelim!"

Gergin anlarda birbirinize şakayla karışık takılabiliyorsanız ilişkiniz sandığınızdan daha güçlü olabilir. En mutlu çiftler, bu anlarda gülümsemeye yer bularak gerilimi azaltabilir ve havayı yeniden ayarlayabilir.

9. "Seni seviyorum."

Birbirinize olan romantik aşkınızı sözlü olarak ifade etmek ilişkiyi canlı tutar. Ve bunu söylediğinizde, gerçekten kastettiğinizden emin olun.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:10.