IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sır
  • 1 Post By Sır


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2020, 00:05   #1
Standart Dürüst Ve Erdemli İnsanların Sahip Olduğu 12 Karakteristik Özellik

Dürüstlük bir insanın sahip olabileceği en önemli özelliklerden biridir. Ama gerçekten nedir bu dürüstlük? Şöyle ki, birçok anlama gelebilir.
Bazı insanlar dürüstlüğün doğru şeyi yapmak olduğuna, bazıları da kimse görmüyorken olanı yapmak olduğuna inanır. Gerçekten dürüst olan insanlar doğru olanı sırf gösteriş olsun diye yapmazlar. Gerçekten dürüst olanlar doğru şeyi sadece doğru olduğu için yaparlar, hepsi bu. Hiçbir şekilde bir minnetkarlık ya da övgü beklemezler çünkü doğru şeyi yapmışlardır. Bu insanlar en kanlı düşmanlarını bile yere düştüğünde kaldırırlar. Bazıları bunu bir güçsüzlük olarak nitelendirse de bu aslında güçlü bir kişiliğin emaresidir.
Eğer dürüst biri olduğunuza inanıyorsanız, bu karakteristik özelliklere sahip olmalısınız. Gerçekten dürüst olan insanlar bu özellikleri hayatın akışında tecrübe ederler ve bir yaşam stili olarak benimserler. Gerçek dürüstlük, topluma fayda sağlayacak doğru şeyi yapmaktır, kendine yararı olanı değil. Pozitif değişim bir kişiyle başlar, öyleyse neden başı sen çekmiyorsun? Birçok takipçiyle dolu olan bu dünyada çok az lider var ve bu liderler genelde bizi doğru yola götürmüyorlar. Bu yüzden kendi kendinizin lideri olabilirsiniz. Yerdeki çöpü atmakla ya da birine gününün nasıl geçtiğini sormakla başlayabilirsiniz. Bunu ödüllendirilmek için değil, içten bir şekilde yapmak istediğiniz için yapın.
İşte gerçekten dürüst olan bir insanın sahip olması gereken 12 karakteristik özellik:
1- Sahicidirler

Sahici olmak gerçek olmak, erdemli olmak demektir. Sahici insanlar diğerlerinin üzerine çıkmaya çalışmazlar. Mütevazı ve iletişime geçmesi kolay kişilerdir.
2- Diğer İnsanların Zamanının Değerli Olduğunu Bilirler

Gerçekten dürüst insanlar sizi buluşmak ya da cevap vermek için bekletmezler. Zamanınızın değerli olduğunun farkındadırlar. Çok küçükte olsa onlar için yaptığınız bir iyiliğe teşekkürle karşılık verirler. Bunu sizin verdiğiniz zamanı ve ilgiyi takdir ettiklerinden yaparlar.
3- Diğer İnsanlara Kredi Verirler

Gerçekten dürüst bir insan hiç kimsenin ışığını çalmaz. Başkasında beğendikleri bir şey gördüklerinde hemen iltifat ederler. İnsanları asla yargılamazlar çünkü kimsenin mükemmel olmadığını çok iyi bilirler. Bunun yerine sadece eylemlerle öğretirler.
4- Mütevazıdırlar

Gerçekten dürüst insanlar çok mütevazıdır. Yaptıkları bir hatayı asla inkar etmezler ya da suçu başkasına atmazlar. Zor işi yapmaktan hiç çekinmezler ve bir karşılık beklemeksizin yardım ederler. Birine yardım etmek onları mutlu etmeye yeter.
5- Özür Dilerler

İnsanlar hata yapmaktan kaçamazlar ama hataları düzeltebilirler. O ya da şu zamanda mutlaka mahvolmuşuzdur ama egolarımız bize bunun tam tersini söyler. Gerçek şu ki, tepetaklak olabiliyoruz ve gerçek dürüstlük ne zaman özür dileyeceğimizi ya da bir şeyin suçumuz olduğunu kabul edeceğimizi telkin eden şeydir. Kusurlu olduğumuzu düşünmekten hoşlanmıyoruz ama öyleyiz.
6- Bir İnsan Hatalıysa Bunu Bilirler

Biri kötü bir şey yapıp bizi incittiğinde bunu anlamak zor olabilir. Ama yine de, gerçekten dürüst olan insanlar diğer insanların hata yapabileceğini fark eder. Çok çabuk affederler ve bu davranışın en çok onlara yararı vardır.
7- Karşı Tarafın Doğru Olduğunu Kabul Ederler

Dürüst bir insanı hiçbir zaman garantiye almamalısın, asla. Sizin dürüstlüğünüze inanmakta isteklidirler ama bu onlara aksini kanıtlayana kadardır. Bu onları güçsüz yapmaz. Aksine güçlü olduklarını ve aynı kendilerine inanmak istedikleri gibi insanlara inandıkları anlamına gelir.
8- İnsanların Sözlerine Güvenirler

Dürüst birini ikna etmek için çok çaba sarf etmek zorunda kalmazsınız. Bir şey söylediğinizde güvenirler çünkü kendileri de dürüst insanlardır. Aksini kanıtlayana kadar dürüst olduğunuza inanmak isterler. Söz vermek gereksizdir.Dürüst insanlar sözünüze inanır. Sadece onlara aksini kanıtlamayın yeter!
9- Hayır İşi için Gönüllü Olurlar

Dürüst insanlar gönüllü olmanın faydalarını görürler. Gönüllü işler toplumun tümüne ve yapan kişiye katkı sağlar. Dürüst biri size iyi bir şey yaptığında karşılığında asla bir şey beklemez.
10- Size Katılmadıklarında Tartışmaya Gerek Duymazlar

Tartışmak ve anlaşmazlık birbirinden farklı iki şeydir. Tartıştığımızda genelde kavgaya meyilliyizdir ve olumsuz duygular ortaya çıkar. Dürüst bir insan hissettikleri ve inançları için sizi bir kenara atmazlar. Kendi görüşlerini ifade ederler ve konuyu kapatırlar. İnsanlar her konuda anlaşmaz zorunda değildir ama kendi duygularını ve fikirlerini devam ettirmekte yetkindirler.
11- Sizden Asla Faydalanmazlar

Gerçekten dürüst biri sırf bir çıkarı var diye asla biriyle arkadaş olmaz. Modern toplumlarda, arkadaşlarınızın gerçekten arkadaşınız mı olduğunu yoksa sizden faydalanmaya mı çalıştıklarını söylemek çok zordur.
12- Dürüsttürler

Yalan söylemek herkesi bir batağın içine sürüklemektir. Asla bir şeyleri düzeltmez, aksine daha karmaşık bir hale sokar. Dürüst bir insan bir karmaşanın içine girmişse (çünkü hepimiz giriyoruz) bunu kabullenmekten korkmazlar. Kendilerini korumak için asla yalan söylemezler.
________________

Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!

 
Alt 11 Mart 2020, 00:20   #2
Standart

6, 7 ve 8. maddeleri okumak ne kadar da iyi geldi.
Aptal değil, insanları kendimiz gibi bilenlerdenmişiz.

________________

“Always will I bathe my days in the golden glow of enthusiasm.”
~ Og Mandino
 
Alt 11 Mart 2020, 00:36   #3
Standart

Alıntı:
KahKaha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
6, 7 ve 8. maddeleri okumak ne kadar da iyi geldi.
Aptal değil, insanları kendimiz gibi bilenlerdenmişiz.


severek okudum bır konuydu paylasmak ıstedım (; nebzesi gercek dıyelım..

________________

Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:01.