IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2021, 20:15   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart YouTube SEO Nedir?

YouTube SEO Nedir?

Youtube SEO, Youtube videolarınızın daha üst sıralarda yer alması ve arama sonuçlarında çok daha fazla kullanıcıya ulaşılması için yapılan optimizasyon işlemlerinin tamamına denilmektedir.

YouTube’un dünya genelinde Google’dan sonra en çok ziyaret edilen sayfa olduğunu biliyor muydunuz? Hatta Google tarafından yapılan araştırmalara göre gün geçtikçe YouTube’un arama motoru olarak kullanımı artmaktadır. Google’ın video araması ile sayfa daha da popüler hale gelmiştir. Bu sebeple bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde aktararak Youtube SEO Nasıl Yapılır? öğreneceğiz.

Google, yaptığı bir yenilikle Google Trends’e YouTube arama sonuçlarını da koymaya başladı. Bu da demek oluyor ki Google'da YouTube’un arama motoru olarak kullanımının yaygınlığını kabullenmiş ve kendi lehine kullanarak sayfa ile işbirliği içine girmiştir.

Pazarlama stratejinizi genişletmek, daha geniş bir kitleye ulaşmak ve web sitenize trafik aktarmak istiyorsanız kesinlikle YouTube’ta yerinizi almalısınız.

YouTube’un arama sonucu sayfası Google’ınkine çok benzemektedir. Burada da en üste paralı reklamları daha sonra da organik sonuçları görürsünüz.

YouTube Optimizasyon

YouTube videosu ya da kanalı oluşturmadan önce bir stratejiniz olmalı. Bu strateji şirket amacına göre hazırlanmış videoların düzenlendiği bir içerik takvimine dayanır. Stratejinizi kurduktan sonra yeni bir YouTube kanalı oluşturabilir ya da var olan kanalınızı optimize edebilirsiniz. YouTube kanalınızı optimize ederken şu adımları izlemelisiniz.

Kanal Adı, Marka, İsme Özel URL

Kanalınızın adı, ikonu, bannerı ve isme özel URL'iniz markanızı yansıtmalıdır. İkon ve bannerda kullanacağınız görseller yüksek kalitede olmalıdır.

İsme özel URL almak kanalınızın akılda kalıcı olabilmesi için önemlidir. Optimize edilmemiş bir URL yerine, isme özel URL alabilmeniz için aşağıdaki kriterleri sağlıyor olmanız gerekmektedir.

100 veya daha fazla abonesi olmalıdır.En az 30 günlük olmalıdır.Kanal simgesi olarak bir fotoğraf yüklenmiş olmalıdır.Bir kanal resmi yüklenmiş olmalıdır.

Youtube Anahtar Kelimeler & Hedef Ülke

Kanalınız için doğru anahtar kelimeler belirlemek YouTube sıralamalarında yükselmenizi sağlar. Arama hacminin geniş olduğu ve markanızla alakalı anahtar kelimeler seçmeye özen gösterin. Ayrıca sıralamalarında yükselmek istediğiniz ülkeyi belirleyerek hedef kitlenizi seçebilirsiniz.

Bağlantılı Web Site

Kanal ayarlarınıza gidip hesap bilgilerinizde YouTube kanalınızı, ilişkilendirilmiş web sitenize bağlayın. Bu sayede YouTube sıralamalarında marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Hakkında' Kısmı & Linkler

Kanalınızın sıralamasını yüksek tutmak için 'hakkında' kısmına anahtar kelimeleri içeren bir içerik yazmalısınız. Diğer önemli nokta ise web sitenize ve sosyal medya hesaplarınıza link vermektir. Böylelikle kullanıcılar her bağlamda markanıza ulaşabilir.

Kanal Ana Sayfası

Kanalınızın ana sayfası için belli bir video seçip öne çıkarabilirsiniz. Kanalı ziyaret eden kullanıcılar otomatik olarak bu video ile karşılaşacaklardır. Alanınız ve markanız hakkında hazırladığınız bir videoyu öne çıkarmak etkileşiminizi arttırmakta büyük bir katkı sağlar.

Kanalınıza Link Vermek

Sosyal medya hesaplarınızda ve internet sitenizde kullanıcıları YouTube kanalınıza yönlendiren linkler verin. Bu, kanaldaki ziyaretçi sayınızı arttırmanızı sağlayacaktır.

YouTube SEO Skorunu Arttırmak

Tıpkı web sitenizi optimize ettiğiniz gibi YouTube sayfanızı da optimize edip üst sıralara taşıyabilirsiniz.

İşte en önemli sıralama faktörleri:
  • Meta Verileri: Video başlıkları, açıklamaları ve etiketleri sıralamayı etkileyen ana unsurdur. Bu üçünde de anahtar kelime bulundurmak oldukça önemlidir. Web sitenizin başlık optimizasyonunda olduğu gibi burada da ana anahtar kelimelere video başlıklarınızda öncelik vermelisiniz. Video açıklamalarınızda kullanıcıları sitenize ve sosyal medya hesaplarınıza yönlendirecek linkler vermeyi unutmayın.
  • Video Kalitesi: HD videolar, düşük kalitede olanlara göre sıralamada daha yüksekte olacaktır. HD video kullanıcı deneyimi için gerekli bir özelliktir. Kullanıcılar, düşük kalitedeki videoları izlemekten hoşnut olmazlar. Bu da daha az görüntülenme sayısına sebep olmaktadır.
  • Görüntülemeler, Beğeniler, Paylaşma ve Linkler: YouTube sıralamaları, görüntüleme, beğeni sayısı ve sosyal alanda paylaşım yoğunluğundan etkilenmektedir. Videonuzu kanalınızda yayınladıktan sonra daha fazla görüntüleme ve beğeni almak için bu videoyu yaymaya çalışmalısınız.

  • Alt yazılar: YouTube’ta videolarınız için alt yazı ekleyebilirsiniz. Böylece işitme engelli ya da videodaki dilden başka bir dilde konuşan insanların da erişimi artacağı için daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu alt yazılar, videonuzun sıralamasını da arttıracaktır. Fakat YouTube’un otomatik alt yazılarının her zaman doğru olmadığını ve düzeltmeler yapmanız gerektiğini unutmayın.
  • Markalaştırma: Bu çalışma doğrudan sıranızı etkilemese de marka etkileşiminizi arttıracak bu da daha fazla aboneye sahip olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca YouTube'un sunduğu bir özellik ile tüm videolarınıza marka filigranı ekleyebilirsiniz.

Alıntı..
________________

YouTube SEO Nedir?
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:11   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:17   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

tesekkür ederiz paylasim icin

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:20   #4
Standart

emegine saglik tsk ler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 13 Haziran 2021, 09:03   #5
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım için teşekkürler
Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tesekkür ederiz paylasim icin
Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emegine saglik tsk ler
Yorumlar ile destekleriniz için ben teşekkür ederim.

________________

YouTube SEO Nedir?
 
Alt 13 Haziran 2021, 09:29   #6
Standart

Emeğine sağlık, paylaşım için teşekkürler.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 13 Haziran 2021, 09:30   #7
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine Sağlık.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:34.