IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

6Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2021, 21:04   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalıdır?

SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalıdır?

SEO Uyumlu URL Dizini , SEO'nun en kolay uygulanan ve doğru olan öğelerinden biridir. Bir arama motoru robotunun veya tarayıcının URL'nizi okuma şekli, bir insanın okuduğundan farklı olabilir. Web sitenizi yapılandırırken (örneğin, Bilgi Mimarinizi tanımlarken), arama motoru botlarının ziyaretçilerinizin yanı sıra insan ziyaretçilerinizi de memnun edecek bir URL yapısı oluşturmak çok önemlidir. Çok uzun, alt çizgi, büyük harf, rasgele sayı içeren URL'ler birkaç farklı şekilde sorunlara neden olabilir. Bu sebeple, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] web sitenizin arama motorlarında ön plana çıkmasını ve üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır.

URL Bölümleri ve SEO Açısından Önemi
  • Protokol: URL'nin ilk bölümü olan "http" bölümü, web sitesi güvenli olup olmadığını gösterir. Güvenli olan protokolü kullanıyorsa, "https" olacaktır.
  • Alt alan adı: Alanınızda birden fazla nokta varsa, bir alt alanınız da vardır.
  • Alt alan adları zorunlu değildir.
  • En popüler alt alan adı "www."
  • Birden fazla alt alan olabilir.

Alt alan adı günümüzde her web sitesinde bulunması gereken kısımlardan biridir.
  • Etki Alanı: Doğrudan satın aldığınız domain kısmıdır.
  • Üst Düzey Etki Alanı: .com, co.uk, .org, .gov son derece popüler olanlardır, ancak aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda üst düzey etki alanı vardır.
  • Yol: Gerçek yol, alan adından sonraki ilk bölü çizgisinden sonraki her şeyi tanımlar. Buna bazen "göreli URL" de denir.
  • Bilgi: Yol ile aynı şeydir, ancak özellikle son bölü çizgisinden sonraki URL'nin adını veya görüntülemekte olduğunuz belirli sayfayı belirtir.
  • Parametreler / Sorgu Parametreleri: Bir URL soru işareti ve ondan sonra herhangi bir simge olan kısımdır. Parametreler dinamik URL'lerdir.
  • Google, içinde hash # olan URL'leri görmeyecek / taramayacak / dizine eklemeyecektir; URL'nin yalnızca hash içermeyen kısmı dikkate alınacaktır.

URL Büyük Harf Kullanımı

Büyük harf kullanımı, arama motorlarının sitenizi dizine ekleme şeklini doğrudan etkiler. Alanlar kendi başlarına büyük / küçük harfe duyarlı olmasa da URL'ler duyarlıdır. Dolayısıyla, bir arama motoru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresini gördüğünde, onları iki farklı web sayfası olarak dizine ekler. Aynı sayfanın aynı içeriğe sahip iki farklı sürümü kopya içerik olarak değerlendirilecektir, bu da SEO sorunları yaratabilir ve sorun çıkarır. Ayrıca yinelenen içerik bir sorundur çünkü başka sitelerden içerik alarak kendi sitelerine kopyanmış gibi değerlendirilirler. Google, bu kötü uygulamayı durdurmak için farklı URL'lerde aynı içeriğe sahip siteleri cezalandırır. URL büyük / küçük harf sorunları gerçekten bu orijinal düzeltmenin yan ürünüdür. Benzer şekilde, URL'nizde büyük harfler varsa ve bir kullanıcı küçük harflere bağlantı veriyorsa, bu durum 404 hatasıyla sonuçlanabilir. Bu durum, nadir görülen bir durumdur ancak meydana gelmesi de mümkündür.

SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalıdır?

URL Uzunluğu

Bir web sayfasını belirli bir anahtar kelime için optimize ederken, çok fazla gerekli "dolgu" olmadığından emin olmak istersiniz. Mümkün olduğunda genellikle 75 karakterden daha az karakter sayısını hedefleyin. Uzun URL'ler doğaları gereği sağlıklı değildir. Bir insan olarak, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinin seohocasi.com'un 9 Ağustos 2011'de URL en iyi uygulamaları hakkında bir makale yayınladığı anlamına geldiğini düşünebilirsiniz fakat arama motorları bunu görecek ve sayıların yanı sıra kelimeleri de hesaba katacaktır. Kelimelerin önemi, ondan önceki sayıların ve klasörlerin varlığı ile azalabilir. Sitenizdeki önemli sayfalarda 3'ten fazla klasör bulunmamalıdır. Yardımcı olmadıkları sürece fazla klasörleri sitenize eklemeyin.

URL'LERDE Dosya Uzantıları

URL'lerinizin sonunda .html, .php, .asp vb. Dosya uzantılarına sahip olmak, web sayfanızın arama motoru sıralamasında doğrudan bir etkiye sahip değildir. Bununla birlikte, dosya uzantılarını URL'lerinizden kaldırmanız için belirli nedenler vardır. Bunun bir nedeni güvenliktir. Kötü niyetli bir kullanıcı veya bot, web sitenizin nasıl oluşturulduğu hakkında ne kadar fazla bilgiye sahipse, onu nasıl hackleyeceğini bulma şansı o kadar artar. Dosya uzantılarını kaldırmanın bir başka nedeni de bu URL'nin uzun ömürlülüğüdür, onlarla birlikte web sitenizin platformunu veya temel dili her değiştirdiğinizde, URL'nin kendiliğinden değişmesi gerekir. Ancak URL'ler uzantısız ise değişiklikleri yönlendiren teknoloji olduğunda doğal olarak değişmeleri gerekmez.

Dosya ve Yol Yapısı

Sitenizin mimarisi birçok nedenden dolayı çok önemlidir. Dosyalarınızın yapılandırılma şekli, web sitenizin arama motorları tarafından taranmasının yanı sıra bir kullanıcı tarafından "gezinme" biçiminde de bir fark yaratır.

İzlenecek iyi bir temel kural, en önemli içeriğinizi ana sayfaya iki veya üç tıklama içinde almaya çalışmaktır. Ana sayfanıza daha yakın yerleştirilen sayfalar, daha fazla SEO değeri ve dolayısıyla daha fazla sıralama kazanacaktır. Uygun klasör yapısı, özünde, SEO dostu bir URL yapısıdır.

SEO Uyumlu URL İçin Anahtar Kelime Belirleme

Arama motorları için optimize edilmiş SEO dostu bir URL oluşturmadan önce, sayfanın anahtar kelimesini belirlemeniz gerekir. Arama motorlarının sayfayı kategorize etmek ve tanımlamak için kullanacağı birincil terim olduğundan, aramalarda sıralanacağını umduğunuz her web sayfasının bir hedef anahtar kelimesi olmalıdır.

Alıntı..
________________

SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Konu Artist tarafından (14 Haziran 2021 Saat 00:13 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 08 Haziran 2021, 21:06   #2
Standart

güzel bir konu daha emeğine sağlık.

________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 08 Haziran 2021, 21:15   #3
Standart

emegine saglik tsk ler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:02   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık kardeşim

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:15   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

güzel konu emegine saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 09:08   #6
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ExCaLuBuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel bir konu daha emeğine sağlık.
Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emegine saglik tsk ler
Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel konu emegine saglik
Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık kardeşim
Yorumlar ile destekleriniz için ben teşekkür ederim.

________________

SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalıdır?
 
Alt 13 Haziran 2021, 09:49   #7
Standart

paylaşım için teşekkürler.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:07.