IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

8Beğeni(ler)
  • 2 Post By ExELaNCE
  • 1 Post By ZaLim
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By ExELaNCE
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By KuzenKit
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2021, 00:34   #1
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yıl Yıl Google Güncellemeleri

2000

Google Toolbar (Araç Çubukları)
Aralık
Google tarayıcı araç çubuğu güncellemesi ile Pagerank hayatımıza giriş yaptı. Pagerank ile arama motoru optimizasyonu kendini yeniledi ve önemli bir güncellemeye adım attı.

2002

Belgelenmiş İlk Güncelleme
Eylül
Belgelenen ilk güncelleme ile Google dans ve pagerank’dan daha büyük bir adım atıldı. Dijital platform da algoritma güncellemeleri yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlamıştı. Ve ileri ki senelerde daha büyük güncellemelerin ışığını yakmıştı.

2003

Boston

Şubat

İlk olarak bilinen güncelleme Bostondu. Bu güncelleme aylık olarak yapılacak ve Google dansını ortaya çıkaran bir yenilikti. Ancak Google bu fikirden uzaklaşarak yeni güncellemeler ile değişikliklere köklüce start vermişti.

Cassandra

Nisan

Yine etkili bir güncelleme olan cassandra ile gizli bağlantı ve gizli metinlerin önüne geçilmişti. Ortak domainlerin bağlantı kalitesi gibi sorunlarının çözümü için cassandra güncellemesi büyük bir devrim niteliğindeydi.

Dominic

Mayıs

Freshbot ve Deepcrawler ile güncellenen Dominic ile site sayılarının ciddi boyutta artış gösterdiği belirlendi.

Esmerelda

Haziran

Esmerelda Google büyük değişikliklere gideceğini müjdeleyen güncellemelerinden birisiydi. Bu yıl son kez aylık güncellemeleri gerçekleştirmiş ve esmerelda ile sürekli güncellemelerin geleceğinin haberini sızdırmıştı.

Fritz

Temmuz

Google aylık Dansı Fritz güncellemesi ile sona erdi. Bu güncelleme ilke aylık olarak değil dizinlerin günlük olarak çalışma sürecine geçiş sağlandı.

Tamamlayıcı Dizin

Eylül

Google bazı arama sonuçlarını tamamlayıcı dizininden ayırmıştı. Buna göre performans sıralamasının yeniden oluşacağına dikkat çekti ve bu durum yine şirketler tarafından tepki çekti.

Florida

Kasım

Florida güncellemesi çok büyük değişikliklere neden olmuştu ve sıralamalarda birçok kayıp meydana getirdiği için büyük şirketler tarafından olumsuz karşılanmıştı. Anahtar kelime taktiklerinin önüne set çeken bu güncelleme ile herkesin oyunu kuralına göre oynaması gerektiğini Google vurgulamıştı.

2004

Austin

Ocak

Google kurallarını belirleyeme gitgide başlamıştı. Austin güncellemesi ile gizli metin ve Meta etiketleri ve diğer tüm yanıltıcı taktikleri engelleyici ataklarda bulundu.

Brandy

Şubat

Anahtar kelime analizini maksimum seviyeye çıkardığı SLI, yani örtülü anlamsal dizinleme ile eşanlamlıları algılama sistemini geliştirmişti.

Google Halka Arz

Ağostos

Google önemli atak ve stratejilerinden birisi bu güncelleme ile gelmişti. 19 milyon hisse satarak, 167 milyar dolar kazandı ve 2005 yılına hisselerini iki katına çıkarmış olarak girdi.

2005

Nofollow

Ocak

Google Microsoft ve Yahoo ile ortaklaşa Nofollow özelliğini sundu. Bu sayede spamla başa çıkabilmek, bağlantıların kalitesini kontrol etmek, blog yorumlarının filtrelenmesi gibi alanları konu edindi.

Allegra

Şubat

Net olarak nasıl bir güncelleme olduğu duyurulmasa da çeşitli söylentiler olmuştur. Bunlardan birkaçı, Örtülü anlamsal dizinlemenin değiştiği, şüpheli bağlantıların ceza yediği ve kum havuzunun büyük ölçüde etkilendiği yönündeydi.

Burbon

Mayıs

Arama kalitesinde 3 buçuk değişiklikleri gibi bir durumun olacağını, www. ya da non-www gibi URL’lerin ne şekilde işlendiği hakkında bilgiler sundu.

XML site Haritaları

Haziran

XML site haritaları güncellemesi ile ağ yöneticileri indexleme üzerine direkt etki sahibi olmalarını amaçladı.

Kişisel Arama

Haziran

Arama geçmişini konu alan güncelleme ile kişileştirme işlemleri yapıldı. Bu sayede kullanıcı profilleri kişisel aramalara direkt olarak ulaşmaları sağlandı.

Gilligan

Eylül

Google dizin verilerinin aylık değil günlük olarak güncellendiğini ancak bazı veri ve araç çubuğunun 3 ayda bir süresiyle güncellendiğini vurguladı. Yanlış bir güncelleme olarak bilinen gilligan güncellemesi büyük bir güncelleme olmadığını duyurdu.

Google Haritalar

Ekim

Yerel işletme merkezini 2005 Mart ayında devreye sokan Google ekim ayında da şirket bilgilerini yönlendirici Google haritalar verilerini bir araya topladı. Daha sağlıklı ve kategorileşmiş şekilde kullanıcıya ulaşmasını sağladı bu sayede.

Jagger

Ekim

Google 3 aylık bir periyotla sunduğu güncelleme ile bağlantılar kısıtlanmıştı. Bağlantı alışverişlerinin ücreti yapılması ve kalitesiz bağlantıların değer almaması gibi konuları ele alan büyük bir güncellemeydi.

Big Daddy

Aralık

Bir altyapı güncellemesi olan Big Daddy uzun süre de çıkması beklenilen bir güncellemeydi ve zaman almıştı. Bu altyapı güncellemesi URL ve yönlendirmeleri konu edinmişti.

2006

Tamamlayıcı Güncelleme

Kasım

2006 yılında Google dizin ve filtrelenen sayfaların değişiklikleri hakkında güncellemeler yaptığını düşündürdü.

Yanlış Alarm

Aralık

2006 yılında elle tutulur herhangi bir güncellemenin olmayışı yeni ve büyük bir güncellemenin geleceğini düşündürdü. Ancak Google yaptığı açıklama da hiçbir değişiklik olmayacağını söyledi.

2007

Evrensel Arama

Mayıs

Formatı büyük oranda değiştiren bu güncelleme ile yerel arama sonuçlarında haberler, videolar, yerel sonuçlar gibi seçenekleri ekledi.

Buffy

Haziran

Küçük değişikliklerin gerçekleştiği bir algoritma güncellemesiydi ancak Google’dan ayrılan Vanessa Fox şerefine hazırlanmış güncelleme olduğu söylendi.

2008

Dewey

Nisan

Karışık bir yıl olarak algoritmalar hakkında hangi güncellemelerin başladığı bilinmemekteydi. Ancak Google biraz kendini yenilemiş ve Google Kitapları ve benzeri özellikleri çıkarmış olarak görünüyordu.

Google Öneri

Ağustos

Büyük bir değişiklik olarak Google öneri seçeneği sunuldu. Ziyaretçilerin yaptıkları aramalar ile ilişkilendirilmiş öneri seçenekleri ile sorgular zenginleştirilmişti.

2009

Vince

Şubat

Matt Cutts Vince güncellemesi için küçük bir güncelleme olduğunu söylese de seo uzmanları bu güncellemenin ardından büyük değişimlerin olacağını tahmin etmeye başlamışlardı.

Rel – Conanical Etiket

Şubat

Google, yahoo ve Microsoft birlikte bir adım daha atmışlardı ve ziyaretçileri değil sadece ağ yöneticilerini ilgilendiren bir güncelleme olduğunu söylemişti.

Önizleme Caffeine

Ağustos

Google altyapı değişikliklerinden biri olarak sunduğu bir güncellemeydi. Bunu önizleme olarak gerçekleştirmiş ve uzunca yıllar bu güncellemenin tekrar edeceğini bildirmişti. Bu sayede sıralamalarda önemli ölçüde değişimler, site hızları, dizin genişletmek gibi kapsamlı olacağını bildirmişlerdi.

Gerçek Zamanlı Arama

Aralık

Büyük bir değişimin daha gerçekleştiği güncelleme ile sosyal medya gücü birbiri ile ilişkilendirilmişti. Bu sayede Twitter, Google haberler ve birçok içerik sonuç sayfalarında yer alacaktı.

2010

Google Mekanlar

Nisan

Google maps’ın bir parçası olarak 2009 Eylül ayında sunulsa da yerel iş merkezi olarak yerel arama sonuçlarına entegre edilerek devam etti. Yerel reklam ve öneri seçenekleri ile Google Mekanlar apayrı bir platform oldu.

Mayıs Günü

Mayıs

Ağ yöneticilerinin büyük bir düşüş gösterdiği bu ayda Matt Cutts bu durumun birkaç güncelleme nedeni ile meydana geldiğini bildirdi.

Sunum Caffeine

Haziran

Uzun bir çalışma sonrası sunum caffeine sunuldu. Bu güncelleme ile Google hızını arttırmış ve iki katı dizine yer açılmıştı.

Marka Güncellemesi

Ağustos

Google aynı domainin birçok sonuç verebilmesine izin verdiği bir güncellemeydi. Bu sayede halen devam eden ve tek bir URL sahibinin birden fazla sayfasının sonuçlarda çıkması sağlanmıştı.

Google Anlık

Eylül

Google anlık ile sorgulanan aramanın anlık olarak listelenmesi sağlandı. Aratılan kelime içeriğinin tek bir harfinin değişmesi bile sıralamayı etkileyecek şekilde düzenlenmişti.

Anlık Önizleme

Kasım

Web sitelerin hızlıca önizlemesinin yapılması için büyüteç simgesi ortaya çıkarıldı. Ziyaretçiler eriştikleri sitelere, tasarım ve diğer tüm özelliklerine bu büyüteç sayesinde önizleme şansını yakaladı.

Sosyal Sinyal
Aralık

Google sıralamaların belirlenmesi için facebook ve Twitter gibi platformların sosyal sinyallerini değerlendirdiklerini açıklamıştı. Google için yeni bir gelişme olan ve site sahiplerinin aynı zaman da sosyal mecralar da da aktif olması gerektiğini bir kez daha vurgulamış oldular.

2011

Overstock.com Cezası
Ocak

Overstock.com ile yapılan seo çalışmaları cezalandırılmıştır. Ve panda güncellemesinin geleceği duyuruldu.

Attribution Update
Ocak

Yine panda güncellemesinin bir habercisi olarak nitelendirilen bir güncellemeydi. Spam olaylarını ele alacaklarını ve engelleyeceklerini bildirdiler.

Panda – Çiftçi
Şubat

Büyük bir güncelleme olduğunu ve sırlamaların %12’sini etkilediğini bildirdiler. Zayıf ve güçlü içeriklerin sıralamada ne kadar etkili olduğunu bu güncelleme ile fark ettik.

Artı1 Butonu
Mart

Artı 1 butonu ile sosyal mecralarda yarışan sitelerin kullanıcıya sunulması ve sosyal çevrelerinin arama sonuçlarına yansıtılması sağlandı.

Panda 2.0
Nisan

Tüm dünya da İngilizce sorguları kapsayan bir güncellemeydi. Ayrıca arama sonuç sayfaları ya da Chrome gibi tarayıcının engellediği siteler hakkında erişim ve bilgiler sunulmuştur.

Panda 2.3
Temmuz

Google Uluslararası Panda güncellemesi ingilizce ve ingilizce dışında sorgulamalar için yayınlandı. Google güncellemeler ile etkilenen ülkelerdeki sorgulamalarda %6 – %9 etki ettiğini dile getirdi.

Panda 2.4
Ağustos

Google yeni güncelleme ile ilgili haber ağ yöneticileri tarafından geldi. Ancak yeni faktörler mi, Panda veya sıralamalar ile mi etkili olduğu belirsizdi.

Genişletilmiş Site Bağlantıları
Ağustos

Uzun süre üzerinde çalışılmış bir güncelleme ile Google marka sorguları için genişletilmiş site bağlantısını sundu. 12 paketlik bu bağlantılar 6 düşürüldü ve sınırlama getirildi.

Sayfa Numaraları
Eylül

Google geliştirdiği eklentiler ile sayfa yavaşlama sorunlarına çözüm getirerek rel=’’önceki’’ ve rel=’’sonraki’’ ve rel=’’hepsini göster’’ gibi sayfa eklentilerini güncelledi.

516 Güncelleme
Eylül

Google Ceo’su Eric Schmidt Google da geçtiğimiz yıl yani 2010 yılında toplamda 516 algoritma güncellemesinin gerçekleştiğini duyurdu. Bu bir yıl içerisinde yapılan en güçlü rakamlardan birisiydi.

Panda 2.5 – Panda
Ekim

Panda 2.5 ile yeni bir güncellemenin olduğunu bildirdi tam olarak detaylar belirtilmedi ancak birçok site sahibi hata bildiriminde bulundu. Ayrıca panda yoğunluğu ile de devamı gelecek panda güncellemelerinin olacağını duyurdular.

Sorgu Şifrelemesi
Ekim

Google yine güzel bir güncellemesi de sorgu şifrelemesiydi. Buna göre sorguların güvenlik nedeni ile şifreleneceği ve organik aramaların anahtar kelimeleri etkileyeceği bariz belliydi. Nitekim pek çok veriye göre bu yönlendirmelerin bozulduğunu ve trafiği yanlış yönlendirdiğine neden olduğu bilinmekte.

Yenilik Güncellemesi
Kasım

Yenilik çalışmaları ile Google yepyeni algoritma güncellemelerinin yakında olacağını bildirdi. Buna göre yaklaşık %35’lik bir kesim bu güncellemelerden etkilenecektir açıklamasında bulundu.

10 Paketlik Güncelleme
Kasım

Yenilik algoritma güncellemesinin ardından 10 paketlik bir algoritma geliştirdiğini açıklayan Google, içlerinden bazılarının küçük çaplı bazılarınınsa daha büyük güncellemeler olduğunu duyurdu.

Panda 3.1
Kasım

Yine kasım ayında panda 2.5 den sonra sürülen güncelleme panda 3.1 ile panda flux serisi oluşturulmuş oldu. Google büyük değişiklikler olmadığı taktir de artık panda numaralandırılmasının yapılmayacağını söyledi.

10 paketli güncelleme
Aralık

2011 yılının son güncellemeleri aralık ayında sunuldu. Buna göre her ay bu tarz paket sisteminin gerçekleşebileceğini söyleyen Google domain denetimi, blog aramaları, görüntü araması ve benzeri yenilikleri kapsadığını söyledi.

2012

30 Paketli Güncelleme
Ocak

30 paket kapsamında Google görüntülü arama sonuç sayfaları, alakalı site linkleri, ilgili tablo gibi çeşitli konuları ele aldığı bir paket dizini hazırladı.

Google Kendi Dünyan
Ocak

Google+ ile sosyal bağlantıların etkileşimi ile kişileştirme yönteminin üst seviyeye çıkarılması sağlandı. Arama motoru sonuç sayfalarında göze çarpıcı gelen bir değişim tuşu ekledi.

Reklamlar
Ocak

Sayfa düzeni algoritmaları sayesinde sitelerin sayfasında dengesiz dağılan reklamları geliştirmek için bir düzenleme getirdi.

17 Paketli Güncelleme
Şubat

Şubat ayının başlangıcını 17 paketli bir güncelleme ile düzenleyen Google arama kalitesi başlıklarını içerdiğini ve hızlı, yazım denetimli öğeleri ilgilendirdiğini açıkladı.

Venedik
Şubat

Aylık güncellemelerin adının Venedik koyulması ile Google yerel aramaların sonuçları daha kolay şekilde sunması için yapılan bir çalışma olduğunu belirtti.

40 Paketli Güncellemeler
Şubat

Yine bir diğer ‘’ arama kalitesi başlıkları’’ adı altında 40 paketli değişikliklerin olacağını söyleyen Google, çoklu görüntü aramaları, panda ve birkaç güncellemenin daha olacağını bildirdi.

Arama Kalitesi Videosu
Mart

Video ile ilgilenen herkesin Google bu konuda ki değer ve işleyişini ele aldığı bir duyuruydu. Google önceliklerini belirterek bu alanda yoğunlaşanlara bilgiler sundu.

Panda 3.4
Mart

Panda 3.4 ile arama sonuçlarının % 1.6 sının bu güncellemeden etkileneceğini duyurarak küçük çapta bir panda güncellemesini getirdi.

50 Paketli Güncellemeler
Nisan

Nisan ayına yüksek bir çıkış yapan Google bu kez 50 paketli bir algoritma güncellemesinin geldiğini duyurdu. Buna göre metin sayımı, görüntü aramalar, nitelikli sorguların çevirileri gibi birçok özelliği bu pakette derlediklerini açıkladılar.

Penguen
Nisan

Google ilk olarak ‘’Webspam Güncellemesi’’ adı altında Pengueni sundu. Bu aşırı optimizasyon ve kötüye kullanımı içeriyordu. Buna göre aşırı anahtar kelime kullanımı ve Google yanıltma gibi spam hareketlere kısıtlama ve cezalar getirerek engellemeyi planladı.

52 Paketli Güncelleme
Mayıs

Büyük dizin tabanları, gelişmiş sayfa numaraları, bölge bağlantıları gibi konuların ele alındığı 52 paketten oluşan bir algoritma güncellemesiydi.

Bilgilendirme Grafiği
Mayıs

Bilgilendirme grafiği ile bilgi panelleri arma motoru sonuç sayfalarında atılan büyük bir değişimdi. Buna göre kişiler, hakkında, yerler ve benzeri oğeleri görüntülü bir arama sonuç sayfasında bulmayı hedefledi.

Penguen 1.1
Mayıs

İlk very güncellemesi ile penguen 1.1 sunan Google benzer panda güncellemesi şeklinde olduğunu duyurdu.

39 Paketli Güncellemeler
Haziran

Google aylık arama başlıklarını açıklayarak penguen’nin gelişimi ile Google haberler ve iyi bağlantı düzeni hakkında 39 paketli bir güncelleme dizini hazırladı.

Panda 3.7
Haziran

Bu güncelleme ile %1 den daha az bir kesimin etkileneceğini duyurdu Google. İçerik hakkında detaylı bir bilgiye ulaşılamadı.

Bağlantı Uyarıları
Temmuz

Ağ yöneticilerine yollanan bir uyarı sistemiydi.

Küme Sistemi
Ağustos

Arama kalitesi listesi ile algoritma yenilenmesi, gelişmiş sıralama, güvenilir kaynaklar ve benzeri sıralama olgularını değiştirecek eylemleri içerdiği ayrıca site kümeleme sisteminin değişiklikleri hakkında bir güncelleme olduğu duyuruldu.

DMCA Cezası
Ağustos

Telif hakkı ihlali yapan sitelerin cezalandırması konusunda adım atan Google DMCA koruma sistemini devreye soktu.

Sonuç Sayfaları
Ağustos

Anahtar kelimeleri etkileyen ve sorgu sonuç sayfasına 10’luk sisteme geçiş yaptığını duyurdu.

Panda 3.9.1 – Panda 3.9.2
Eylül

Ard arda gelen 2 panda güncellemesi ile algoritma ve veri ile güncellemelerin artık sıraya göre isimlendirileceğini açıkladı. Ayrıca tam eşlemeli domain güncellemesinin de olacağını belirttiler.

Tam Eşlemeli Domain
Eylül

Tam eşlemeli domain kullanımına dair sunulan bir güncellemeydi. Büyük ölçüde bir değer ve sıralama kaybına yol açtı ve veride biriken tam eşlemeli domainler azaltıldı.

65 Paketli Güncelleme
Ekim

65 paketli güncelleme ile bilgilendirme grafiğinin geliştirilmesi, sayfa kalitesi hesabı ve yerel sonuçların belirlenmesi konusunda değişiklikler yapıldı.

Penguen #3
Ekim

Küçük bir güncelleme olan penguen #3 ile sadece %0.3’lük bir kesim etki altında kalmıştı.

Sayfa Düzenleri
Ekim

Manşet reklamların değişeceğini ve sayfaların asıl sayfa düzenine geçmesini sağlayan bir güncellemeydi.

Panda #21 – Panda #22
Kasım

İngilizce sorguları baz alan panda 21 güncellemesi sonrası panda 22 ile klasik veri güncellemesi yapıldı.
Bilgilendirme Grafiği Geliştirme
Aralık
Bu güncelleme ile eklenen dillerin kapasitesi genişletildi. Buna göre İngilizce dışında Fransızca, İspanyolca, almanca, Japonca, İtalyanca ve Portekizce gibi sık kullanılan diller gelişmiş BK ile güncellendi.
Panda #23
Aralık
Yenileme olarak isimlendirilen panda 23 güncellemesi sadece İngilizce sorguların bir kısmını etkiledi.
2013
Panda #24
Ocak
Sorguların sadece %1.2 lik bir kesiminin etkilendiği güncelleme.
Panda #25
Mart
Panda 24 sonrası panda25 güncellemesi geldi ve temel algoritmayı etki etmeyecek son güncelleme olduğu söylenmiştir.
Hayalet
Mayıs
Birçok site bu güncelleme sonrası yoğunluklarında ciddi bir azalma olduğunu bildirdi.
Domain Kalabalığı
Mayıs
Arama motoru sonuç sayfalarının kalabalıklaşması sonrası bir güncellemeydi.
Penguen 2.0
Mayıs
4. penguen güncellemesi olan penguen 2.0 ile sayfa derinliği konusu ele alınarak hazırlandı ve sunuldu.
Nakit Avans Kredileri
Haziran
Google bu güncelleme ile pornografik, spam özellikli nakit avans kredilerini düzenledi.
Panda Dansı
Haziran
Matt Cutts tarafından yapılan açıklaması pandanın ay ay güncellendiğiydi.
Çoklu Hafta Güncellemesi
Haziran
Matt Cutts twitter hesabı üzerinden çoklu hafta güncellemesinin olacağını duyurdu. Buna göre ileride kaldırılacak özellikleri test ettikleri düşünüldü.
Panda Kurtarımı
Temmuz
Panda kurtarımı güncellemesi belirsiz bir güncellemeydi ancak 10 günlük güncellemelerden birisi olduğu düşünüldü.
Bilgi Grafiği Büyümesi
Temmuz
Bilgi grafiği girişleri ile ilgili derlemelerde büyük artışın yaşandığı bir güncellemeydi.
Detaylı Makaleler
Ağustos
Yeni bir haber sekmesi oluşturan Google bunun adını ‘’Detaylı Makaleler’’ olarak düzenledi. Ayrıntılı içerik oluşturmayı amaçlayan Google yararlı linkler ile de kullanıcıya hitap etti.
Hummingbird
Ağustos
Önemli bir algoritma güncellemesi olan hummingbird ile anlamsal aramalar ve bilgi grafikleri büyük ölçüde değişiklik gösterdi.
Yazarlık Çalışması
Aralık
Google yazarlık seçeneği sorgularını doğrudan etkileyen bir güncellemeydi ve yaklaşık %15 azalma görülmüştü.
2014
Sayfa Düzeni
Şubat
Google sayfa düzeni algoritmasını yeniledi ve manşetlerde aşırı reklam kullanan siteleri cezalandırdı.
Payday Loan 2.0
Mayıs
Google spam aramalarını Payday Loan ile hedefledi ve arka arkaya bu konu hakkında pek çok güncelleme getirildi.
Payday Loan 3.0
Haziran
Bir diğer spam güncellemesi olarak biliniyor ve belirli sitelerin spam aramalarını etkilediği bir güncelleme olduğu doğrulandı.
Kaynak Fotoğrafların Kalkması
Haziran
John Mueller yaptığı açıklama da google’ın tüm kaynak görsellerini Serplerden kaldırılacağını açıkladı. Buna göre Google+ ile kurulan bağda kuvvetli şekilde bu güncelleme desteklendi.
Pigeon
Temmuz
Yerel sonuçları değiştiren ve konum bilgilerinin ele alındığı bir güncellemeydi. Buna göre Google ayrıca pigeon’un çekirdek algoritma ve yerel algoritmalara göre daha güçlü bir farkın olacağının işaretini verdi.
HTTPS – SSL
Ağustos
Site güvenliğinin ön planda tutulduğunu vurgulayan Google ayrıca şifreleme sisteminin de geliştirileceğini, yeni bir güvenlik şeridinin sağlanacağını duyurdu.
Kaynak Künyelerin Kaldırılması
Ağustos
Kaynak fotoğrafların kaldırılmasının ardından tüm Serplerden kaynak künyelerinden kaldırılması bu güncelleme ile sağlandı.
Pirate 2.0
Ekim
Google, yazılım ve dijital medya korsanlığının önüne geçmek için büyük bir adım attı ve pirate güncellemesini duyurdu. Buna göre telif hakkı olmayan web sitelerinin sıralaması büyük ölçüde değer kaybetti.
Penguen Everflux
Aralık
Nadiren güncellenen olgulardan sıyrılarak süreklilik kazanan güncellemeler listesine alınan penguen artık periyotlar halinde işlenecektir.
Pigeon Yayılması
Aralık
Pigeon güncellemesi ile Birleşik Krallık, Avusturalya ve Kanada orijinal bir güncellemeye tabi tutuldu ardından da Amerika’ya yayıldı.
2015
Mobilegeddon Mobil Güncellemeler
Nisan
Mobil güncellemeleri kapsayan panda güncellemelerinden birisiydi ve aramaların % 4’ünü etkileyeceğini açıkladılar.
Kalite Güncellemesi
Mayıs
Phantom 2 olarak isimlendirilen algoritma değişiminin kaliteli sinyalleri etkilemesi üzerine yapılan bir güncellemeydi. Buna göre karışan sinyallerin çözümü için geliştirilmişti.
Panda 4.2
Temmuz
Panda güncellemelerinin filtresel data verilerinin tekrar inceleneceği bir sürece girdiğini açıklayan Google bu süre zarfında sitelerin cezalarından kurtulması için bu süreci değerlendirmesi gerektiğini öne sürdü.
RankBrain
Ekim
Google yapay zeka destekli RankBrain algoritmasının Google teknolojisine katılacağını ve özellikle 3 önemli faktörün bununla destekleneceğini açıkladı.
2016
Çekirdek Algoritması
Ocak
Penguen güncellemeleri ile bir ilgisi olmayan çekirdek güncellemesi marka aramalarının bir çoğunu etkileyecek türden olduğunu söylemek mümkündür.
Adwords Sağ Sütun
Şubat
Google adwords sağ sütunun tamamen kaldırılması, aramalarda çıkan reklam sayısının 4 e ulaşması, rekabeti daha kıyasıya bir duruma sokan bir güncelleme olduğunu söylemek mümkün. Oldukça büyük değişiklikler ile seoyu etkilemesi de kaçınılmazdı.
Mobil Dostu Güncelleme
Mayıs
Google mobil aramaları güçlendirecek bir güncelleme getirdi ve sıralama sinyalleri sundu. Buna göre mobil friendly sitelerin bu güncellemeden fazla etkilenmeyeceği aşikardı.
Possum
Eylül
Organik sonuçları doğrudan etkileyen bir güncellemeydi ve lokal topluluğu son derece etki altında bırakmıştı.
Penguin 4.0
Eylül
2 yıldır beklenen bir güncellemeydi ve çekirdek algoritma ile uyumlu şekilde çalışıyordu. Gerçek zamanlı çalışan bir çekirdek algoritması olarak bilindi.
Penguin 4.1
Eylül
Penduin 4.0 ın daha yumuşak hali ile sürülmüş bir güncellemedir.
Penguin 4.2
Ekim
Yeni kodlama sonrası yayımlanan bir güncellemeydi ve yaklaşık 2-3 hafta kadar hazırlık süreci geçirdi.
2017
Geçiş Reklam Cezaları
Ocak
Mobil kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen geçiş reklamlarına ve pop-up uygulamalarına dair geliştirdiği bir ceza yöntemini kapsamaktadır.
Chorome Https Uyarıları
Ekim
SSL Sertifkası sahibi olmayan sitelerin güvenilir olmadığını ve buna göre site trafiklerinin doğrudan etkilendiği bir güncelleme ile büyük bir güvenlik ağı oluşturuldu.
Maccabees
Aralık
Anahtar kelimelerin sürekli aynı olması ancak farklı sayfalarda yer almasını konu eden bir güncellemeydi. Tüm alt sayfaların farklı anahtar kelimeler içermesinin doğru olacağı yönünde çalışmaları kapmaktadır.
2018
Description Uzatılması
Ocak
Description metinin minimum 160 ve maksimum 300 kelimeye uzatılmasının arama sonuçlarına daha iyi yansıması konusunda yapılan bir güncellemeydi.
Brackets
Mart
Temel bir güncelleme olan Brackets, hakkında teknik bir açıklama getirilmemiştir. Ancak etkili bir güncelleme olduğunu söyleyebiliriz.
Sıfır Sonuç Serp
Mart
Yeni eklemelerin yapılacağının bir testi olduğu düşünülen sıfır sonuç testi ile zaman, tarih ve tüm sonuçları gösterme gibi imgelerin yer alması beklendi.
Mobil İndexleme
Mart
Mobil öncelikli indexlemenin kullanımına başlandığını duyurdu Google. Site sayfalarının aşamalı şekilde mobile indexleneceği yeni bir seo çalışma sahası oluşturmuştu.
Çekirdek Güncellemesi
Nisan
İsimsiz olarak bilinen bir çekirdek güncellemeseydi. Herhangi bir bilgi sunulmadı ancak bir haftadan uzun süren bir yoğunluğu işaret etti.
Description Kısaltılması
Mayıs
Google yaptıkları ile description metninin kısaltılmasına karar verdi. Buna göre 125 ve 160 karakter olmasında karar kılındı.
Video Carousel
Haziran
Videolu Serp sayısını arttıran bir geliştirme olan video Carousel küçük resimlerle ayrılmış bir video sistemini oluşturmuştur.
Mobil Hız
Temmuz
Sayfa hızının mobil siteler için bir kriter olmasına sebep olan bu güncelleme ile artık her mobil sitenin hız faktörü ve performansının yüksek olmasını talep ediyordu.
Chrome Güvenlik Bildirimleri
Temmuz
Chrome kullanıcılarına yönelik HTTPS protokolünü sunan Google, bu güncelleme ile uyarı verdiğini ve güvenli değil ibaresini kullanacağını duyurdu.
Medic Core
Ağustos
Site sağlığını, site performans değerlerini ve iyiliğini geliştirmek adına hazırlanan bir güncellemeydi.
2019
Arama Sonuç Sayfası
Mart
Google arama sonuç sayfasının ilk sayfasında ve diğer sayfa satırlarında toplam da 19 sonucun belireceğini duyurdu.
Google Florida 2
Mart
Çekirdek güncellemesi olan florida 2 ile birçok sektörün bu güncellemeden etkilendiği belirlendi. Buna göre hukuk, otomotiv ve oyun gibi sektörler florida 2 yani March 2019 Core Update ile değişkenlik gösterdi.
Core Update
Haziran
Algoritma güncellemeler olarak bilinen haziran ayı kapsamında iki farklı etapta sürülmüştür. İçerik kaynağı ise henüz tam olarak bilinmemektedir.
Bert Update
Ekim
Yapay zeka algoritmasının en gelişmiş özelliklerinin bir arada bulunduğu bir güncellemeydi. Asıl ismi Bidirectional Encoder Representations from olarak bilinmekte ve baş harflerinden meydana gelmektedir. En doğal ve arama sorgusuna en yakın sonuçların bölgesel olarak listelendiği bir güncellemedir.

2021

Core Update

Ocak

Google her yıl algoritmalarını güncellemekte. 2020 Google algoritma güncellerime de ilk olarak 13 Ocakta gelmiştir.
Ocak ayında gelen algoritma, core Update yani, Geniş çekirdek güncellemesi ile aramaların güncelleşmesi ile seo çalışmaları ufakta olsa sıralama değişikliğine uğramıştı.
Featured Snippet De-Duping

Ocak

Bir diğer güncelleme ise 22 Ocakta geldi, Featured Snippet De-duping, Google ilk sıra da yer alan sitelere yönelik bir güncellemedir. Sıfırıncı sıra ( zero position ) ile bu güncelleme içine giren web siteleri aynı sayfalar da yer almayacak şekilde düzenlenmiştir.

________________

La Galibe İllallah
 
Alt 29 Nisan 2021, 00:43   #2
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

2021 de sadece ocak ayında güncelleme gelmesi önümüzde ki günlerde büyük bir güncelleme olabileceğinin işaretimidir sence @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , bu arada yanılmıyorsam şubat ayında Türkiye'de değilde genellikle ABD ve Avrupa ülkelerine özel bir güncelleme yayınlandı.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 29 Nisan 2021, 00:49   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık ; paylaşım için teşekkür ederiz

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 29 Nisan 2021, 11:30   #4
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2021 de sadece ocak ayında güncelleme gelmesi önümüzde ki günlerde büyük bir güncelleme olabileceğinin işaretimidir sence @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , bu arada yanılmıyorsam şubat ayında Türkiye'de değilde genellikle ABD ve Avrupa ülkelerine özel bir güncelleme yayınlandı.
Türkiye'de her güncellemede sıralamalar ciddi olarak değişmektedir. Avrupa ve ABD gibi ülkelerde güncellemeler sıralamayı ciddi olarak etkilememekte olduğunu Google raporlarında görüyoruz. Türkiye'de ciddi bir güncellemeye gidilecek gibi görünmektedir. Google Marketing Center üzerinde ve play store'de ciddi bir şekilde Türk hesaplarının kapanması mevcut olup google botları şu sıralarda Türk sitelerini eskisi kadar sık bir şekilde ziyaret etmemektedir.

Normalde Google Search Console üzerinden bile sitenize botları çağırsanız da eskisi gibi anında gelme durumu söz konusu değildir. Makaleler, ürünler gibi içeriklerde Schema.org üzerinden direkt bilgilendirme çekilmesini istemesinin de sebebi budur. Artık google'ye giden bilgilerde ciddi bir şekilde detay istenmektedir.

Muhtelemen gelecek güncelleme tamamını kapsayacaktır.

________________

La Galibe İllallah
 
Alt 29 Nisan 2021, 16:30   #5
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için tşk ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 29 Nisan 2021, 16:34   #6
Standart

Emeğinize sağlık.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 29 Nisan 2021, 16:35   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:04.