IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExELaNCE
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2021, 12:28   #1
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Rakiplerin Organik Trafik Alan Sayfalarını Bulmak

Rakiplerin Organik Trafik Alan Sayfalarını Bulmak

Sohbet siteleri içerisinde genellikle kullanıcıların Sohbet ve Chat kelimelerinden geldiği bilinen en büyük yanlışlardan biridir. Sohbet ve Chat kelimelerinde ilk 3 sırada tahmini olarak maksimum 50 online user yani günlük 5k civarında bir hit mevcut olup Google’de kullanıcılar çeşitli kelimelerden daha çok giriş yapmaktadır.

SEO açısından çok önemli olarak gördüğüm Rakip sitelerin organik trafik sayfalarını, kelimelerini bulabilmeniz için yapmanız gereken işlemleri bu makalede ayrıntılı olarak anlatmaya çalışacağım.

Rakip sitelerin organik olarak trafik aldığı kelimeler sitenize oldukça bir katkıda bulunacağı gibi aynı zamanda Google’de yer alan benzer kelimeler ve aranmalar da sizlere ciddi katkıda bulunacaktır.

Rakibe En Fazla Organik Trafik Getiren Sayfalar Nasıl Bulunur?

Rakiplerin en fazla organik trafik aldığı kelimeleri bulabileceğimiz en kapsamlı araçlardan birisi Ahrefs’in Site Explorer aracıdır. Ahrefs sayesinde kolaylıkla rakip sitelerin organik hit aldığı kelimeleri, backlinkleri ve daha fazlasını kolaylıkla görüntüleme imkanına sahip olabilirsiniz.
Ahrefs’in Site Explorer aracına rakip sitenizin URL’sini yazarak görüntüleme sağlayabileceğiniz gibi burada en önemli ayrıntı “RAKİP SİTEYİ” hangi özelliklere göre belirleyeceğinizdir. Eğer sohbet ve chat kelimelerinde ilk sıralarda olup tek sayfalık bir siteyi kendinize rakip olarak alacaksanız o halde detaylı olarak farklı kelimelere girmeniz mümkün olmayacaktır.
Benim sizlere tavsiyem Google’de aramalarda “İslami sohbet, Ankara sohbet, İstanbul Sohbet” gibi bir çok kelimede üst sıralarda yer alan sayfalardan birini seçmeniz olacaktır. Birden fazla kelimede güzel yerlerde olan bir site size 100’lerce organik kelime verebilecektir.

Site Explorer’a Giriş Yapıyoruz.


Rakiplerin Organik Trafik Alan Sayfalarını Bulmak

Site Explorer yüklendikten sonra kenar çubuğundaki “Top Pages” raporuna giriyoruz.

Rakiplerin Organik Trafik Alan Sayfalarını Bulmak

Burada gördüğünüz tüm sayfalar rakibine organik trafik gönderen en önemli sayfalardır.

Muhtemelen burada filtrelerle birlikte bir sürü bayrak olduğunu fark edeceksiniz. Varsayılan olarak “Top pages” raporu araştırmakta olduğunuz site için onlara en fazla arama trafiği gönderen ülkeyi seçmektedir. Bu örnekte söz konusu ülke Türkiye’dir.

Trafik Sütunu

Bu alan adının en iyi sayfalarını incelediğimiz için bu rapor tabloyu en fazla arama trafiğini alan sayfalara göre sıralayacaktır. Her trafik rakamının yanında her bir sayfanın seçilen ülkede elde ettiği arama trafiğinin yüzdesini görebilirsiniz.

Değer Sütunu

Daha sonra, tıklama başına ödeme reklamcılığı yoluyla bu çok sayıda arama ziyaretçisini oluşturmanın maliyetini gösterecek “Value” sütununa sahibiz. Bu, ilgili sayfanın sıralandığı tüm anahtar kelimelerin tıklama başına maliyetle çarpımına dayanmaktadır.

Anahtar Kelime Sütunu

Bir sonraki metrik en çok kullanılacak favori metiklerden biridir. Anahtar kelime sütunu, sayfanın kaç anahtar kelime için sıralandığını göstermektedir.

Buradaki sonuçlara tıklarsanız bir sayfanın en iyi 100 Google arama sonucunda sıralandığı tüm farklı arama sorgularını görebilirsiniz.

Rakibe En Fazla Organik Trafik Getiren Kelimeleri Buldum Ne Yapmalıyım?

Rakiplerinizin hit aldığı kelimelerden birinin; “Tamamen ücretsiz arkadaşlık siteleri” olduğunu kabul edelim. Siteniz üzerinde “Tamamen ücretsiz arkadaşlık siteleri” olarak bir içerik oluşturmanız gerekecektir.

Tamamen ücretsiz arkadaşlık siteleri ile ilgili içerik hazırlamaya başladığınız andan itibaren Google’nin size sunduğu referans aramaları göz ardı etmemeniz siteniz için muhteşem bir hit kaynağı olacaktır.

Google’nin sunduğu taksivyeleri Google’de “Tamamen ücretsiz arkadaşlık siteleri” aram yaptığınızda en alt kısımda ekte yer alan resimde olduğu gibi görüntüleme imkanı sağlayabilirsiniz.

Google hakkında sormak istediğiniz ve siteleriniz hakkında bilgi almak istediğiniz konular hakkında özelden veya konu altına yorum yaparsanız sizlere dönüş sağlayabilirim. Bilgi almak istediğiniz konuları yorum atarsanız bir sonraki makalede onlara da değinebilirim.
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Rakiplerin Organik Trafik Alan Sayfalarını Bulmak-site-explorer-rakipler.jpg   Rakiplerin Organik Trafik Alan Sayfalarını Bulmak-rakibin-populer-sayfalari.jpg  
________________

La Galibe İllallah
 
Alt 18 Şubat 2021, 12:11   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ilgili arkadaşlar için çok faydalı bir konu paylaşım için tşkler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostum

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 18 Şubat 2021, 12:13   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:30.