IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

7Beğeni(ler)
  • 2 Post By birsevda
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 1 Post By NorthernLights
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2022, 15:51   #1
Standart İÇ SEO etki eden 10 faktör Ders 5

İÇ SEO etki eden 10 faktör Ders 5
3.1.1 İç seo

Yeni açılan siteler bir anda arama motorları üzerinde yükselemez öncelikle insanlara bilgi veren kaliteli içeriklere sahip olduğunuzu arama motorlarına göstermeniz gerekir.

Güvenleri kazanma sürecinde eğer başarılı bir iç SEO çalışması uygularsanız zamanla yükselen sıralamalarda üstlere tırmanan bir site elde ederseniz ancak iç SEO çalışmalarınız yeterince arama motoru dostu değilse kalıcı başarı elde edemezsiniz.

İÇ SEO etki eden 10 faktör

Sıralamaları büyük ve küçük ölçekte doğrudan veya dolaylı etkileyen 100 temel kriter.
Kırık Linkleri Temizleyin

Sayfa içerisinde yaptığınız yönlendirmelerde, kapatılmış ve boşa düşen linklerin olması Google açısından olumsuz bir durumdur. 404 sayfaları botların sitelerde düzgün tarama yapmasına engel olduğu için arama motorları tarafından olumsuz sinyal olarak algılanır. 41. Okunma Oranının Önemi

Makalemizi yazdık ve index aldı. İşimiz bitmiş sayılmaz, iyi bir sıra elde etmek için makalemizi kusursuz olarak hazırlamalıyız. Neden mi? Google arama motoru yayınlanmış yazılarda kullanıcıların kalma sürelerini hesaplayarak sıralama değeri vermektedir. Rakip sitenizde aynı ve benzer yazılar var ise kullanıcılar bu yazılarda sizin sitenizden daha çok kalıyor olması gerekir. Ziyaretçilerinizin konuda daha fazla kalmasını ancak iyi bir makale yayınlayarak sağlayabilirsiniz. Yine yukarıdaki maddelerde bahsettiğimiz gibi konu içerisinde link yönlendirmeleri yaparak ve görsel kullanımına özen göstererek kullanıcıların daha uzun süre vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

In

una

Affiliate Link Kullanımı

Affiliate bir ürün için iki tarafın kâr amaçlı ortaklaşa anlaşması demektir. Ürün adetine göre pirim alma sistemi olarak da değerlendirebiliriz. Google için çok önemli bir sorun değildir. Lakin tüm konularda affiliate linklerin verilmesi ve abartıya kaçılması durumunda iç link sayısı, dış link sayısı abartılmamalı ayrica yönlendirilen linklerin zararlı yazılım içeren, Google tarafından yasaklanmış siteler olmaması gerekir.

43, HTML ve Kod Hataları

Bir sitede HTML hatası fazla ise Google gözünde zaten yeterli olmayan bir sitedir. İyi bir yayıncının sitesinde asla yüksek oranda HTML hatası barınmaz. Site analizleri ile bu sorunu gidermenin yolunu aramalı veya hazır responsive temaları tercih etmelisiniz. Ön izlemelerin URL ön görünümlerinin oluşturulmasinda ve indexlenmede en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Yanlış kodlamalar ile oluşturulmuş bir web sitesinin iyi bir sıralama yakalaması söz konusu dahi değildir. Kodlama yaparken Schema.org standartlarına uygun olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Domain Hosting Otoritesi

İki rakip site olduğunu düşünelim iki sitede içeriklerinde kusursuz. Google algoritması burada hangi sitenin daha kaliteli ve bilinir bir host firmasında olduğunu göz önüne almaktadır. Yine hostların uptime süreleri yani %99 uptime süreli hostlarda olması sitenin daha ön planda çıkmasına neden olmaktadır. Farkı neler yaratıyor sorularını duyar gibi oluyoruz. Farkı oluşturan durum A sitene robot geliyor ve url den url ye takip ediyor hiçbir sorunla karşılaşmadan içerikleri alıyor ve arşiv dizinine ulaştırıyor. B sitene giriyor ve içerikleri gezerken hosttan kaynaklanan sorunlar yüzünden tarama hataları oluşuyor. Buna şişme ve cevap verememe durumu deriz. İçerikleri düzgün olarak alamıyor ve yanlış indexleme yaparak arşive ulaştırıyor. Doğal olarak %99 uptime süresine sahip olan hostta barınan site, %99 uptime süresine sahip olmayan siteden daha iyi bir sıralamada çıkıyor. Bu tür sunucular SEO Uyumlu hosting olarak adlandırılmaktadır.

Trustrank Değerinin Önemi

n

Sıralamalar da önemli faktörler arasında yer aldığı halen tartışılır durumdadır, küçük ölçekte etkisi vardır. Trustrank değeri yüksek olan bir site, düşük olan bir siteye oranla aynı içerikleri yayınladığı zaman daha ön sıralarda çıktığı kanıtlanmıştır.

Uzun URL Yapısı




Google'ın standart ve anlaşılır URL'leri sevdiğini SEO uzmanı olmayanlarda bilmektedir. Karmaşık ve uzun url yapıları hem kullanıcı hem de Google açısından sıkıcı bir durumdur. En sade ve kullanılması gereken URL yapısı site.com/konu.html şeklinde olmalıdır.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 04 Eylül 2022, 07:05   #2
Standart

Paylaşım için teşekkür ederiz, emeğinize sağlık

 
Alt 04 Eylül 2022, 08:37   #3
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 05 Eylül 2022, 14:25   #4
HybridIRC.com
NorthernLights - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık kardeşim.

________________

ADALETİN BULUNMADIĞI YERDE, HERKES SUÇLUDUR...
 
Alt 05 Eylül 2022, 14:44   #5
Standart

emeginize saglik paylasim icinde ayrica tesekkur ederiz

________________

No MoRe DramA
 
Alt 11 Eylül 2022, 20:10   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:20.