IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Araçları Seo Araçları ve Seo Online Araçlar ve Programlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2021, 10:17   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ücretsiz kullanabileceğiniz ücretsiz SEO araçları

Ücretsiz kullanabileceğiniz ücretsiz SEO araçları

SEO araçları internet sitesi bulunan kişiler için oldukça önemli araçlardır. Arama motoru sıralamalarında üst sıralara gelerek sitenizi daha fazla kişinin ziyaret etmesini istiyorsanız eğer sizler de herkesin kullandığı seo araçlarını kullanarak sitenizin analizini yapabilir, sitenizde bulunan problemleri raporlayabilir ve sitenizi için optimizasyon stratejinizi kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için ücretsiz SEO araçları hakkında bilgiler verecek ve bu araçları nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

Ücretsiz SEO araçları herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceğiniz seo araçları arasında yer almaktadır. Genellikle kısıtlı olarak kullanabileceğiniz bu araçlar başlangıç ve orta seviyedeki SEO faaliyetleriniz için oldukça yararlıdır. Ücretsiz SEO araçlarının ücretli olarak kullanabileceğiniz versiyonları ise sizlere daha fazla olanak sağlamaktadır. Hadi ücretsiz kullanabileceğiniz seo araçları nelermiş bakalım.

1.Google Search Console

Adından da anlayabileceğiniz gibi Google tarafından piyasaya sürülen bir SEO aracı olan Google Search Console birçok işleminizi yapmanızı sağlayan bir SEO yazılımı. Google Search Console kullanarak web sitenizde geniş ölçekli incelemeler ve raporlamalar yapabilirsiniz.
  • Backlinkler
  • Robot.txt
  • Sitemap.xml
  • Mobil uyumluluk
Konularında Google Search Console’dan yardım alabilirsiniz.

2.Google Analytics

Google tarafından piyasaya sürülen başka bir SEO aracı da Google Analytics. Google Analytics web sitesinde seo çalışmalarına başlamak isteyen kişiler tarafından kullanılması gereken bir yazılımdır. Google Analytics üzerinden;
  • Web sitenize gelen ziyaretçi sayısı
  • Ziyaretçilerinizin demografik bilgileri
  • Ziyaretçilerinizin hangi saatler arasında sitenize geldiği
  • Ziyaretçilerinizin incelediği sayfalar
  • Ziyaretçilerinizin web sitenizdeki hareketleri

Gibi birçok konuda bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda yeni kaleme alacağınız içerikler hakkında kararlar verebilirsiniz. Hangi tarz içerikler ilgi çekiyor, sitenize kimler geliyor gibi aldığınız bilgiler doğrultusunda bu kişilere yönelik içerikler oluşturarak o kişilerin sayfalarınızı daha fazla ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

3.Google Trends

Google nezdinde SEO çalışmaları yapmak için belirleyici programlardan birisi olan Google Trends, oluşturacağınız içerikler hakkında bilgi veren bir SEO aracı. Google Trends sayesinde bulunduğunuz ülkedeki Google üzerinden arama performanslarını inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Google Trends anahtar kelimelerin arama istatistiklerine ulaşabileceğiniz bir Google aracıdır. Google Trends’i yazdığınız bir anahtar kelimenin hangi dönemlerde daha çok arandığını, ayda ne kadar arandığını görebilirsiniz. Buna alternatif olabilecek anahtar kelimeler ile belirlediğiniz anahtar kelimenizi karşılaştırabilir ve bu şekilde sizler de içeriklerinizi daha bilinçli bir şekilde kaleme alarak internet sitenize gelecek trafiği arttırabilirsiniz.

Alıntı
________________

Ücretsiz kullanabileceğiniz ücretsiz SEO araçları
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:22.