IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2021, 14:53   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Jimmy Page - kimdir ?

James Patrick Page OBE (d. 9 Ocak 1944), İngiliz müzisyen ve yapımcı. Led Zeppelin grubunun kurucusudur. Gelmiş geçmiş en büyük gitaristlerden biri olarak anılır.

Jimmy Page, James ve Patricia Page çiftinin oğulları olarak Batı Londra'da bulunan Heston banliyölerinde dünyaya geldi. Babası bir sanayi çalışanı ve annesi ise bir sekreterdi. 1952'de Feltham'a ve daha sonra Page'in ilk gitarına rastgeldiği şehir olan Epsom'a taşındılar. Londra'nın güneybatısındaki Kingston yakınlarında birkaç ders alarak (fakat çoğunlukla kendi kendine öğrenerek) 13 yaşındayken gitar çalmaya başladı. İlk ilham aldığı müzisyenler arasında Elvis Presley için çalan rockabilly gitaristleri Scotty Moore ve James Burton vardı. Elvis Presley'nin "Baby Let's Play House" adlı şarkısı, ona gitar çalmaya başlamak konusunda ilham verdi. Page'in ilk gitarı ikinci el bir 1959 Futurama Grazioso'ydu, daha sonra bir Fender Telecaster ile değiştirdi. Page'in müzikal beğenisi blues ile rock karışımı bir nitelik gösteriyordu. Dinledikleri arasında Elmore James, B.B. King, Freddie King, John Renbourn ve Bert Jansch gibi müzisyenler vardı.

Page, liseden sonra üniversiteye gitmek yerine Neil Christian & the Crusaders grubunun menajerinin teklifiyle bu gruba katılmaya karar verdi; ailesinin buna karşı çıkmasına rağmen. Bu grupla birlikte İngiltere'yi turladılar. Fakat Page ciddi bir hastalığa (enfeksiyöz mononükleoz) yakalandı ve grubu bırakmak zorunda kaldı. İyileşirken müziğe ara vermeye karar verdi. Resme yönelen Page, Surrey'deki Sutton Sanat Koleji'ne kaydoldu.

Halen bir öğrenciyken The Marquee Club'ta sık sık Jeff Beck, Eric Clapton gibi gitaristlerle ve Cyril Davies' All Stars, Blues Incorporated gibi çeşitli gruplarla birlikte sahneye çıkıyordu. Bir gece Brian Howard & The Silhouettes grubundan John Gibb, Page'den "The Worrying Kind" şarkısını da içeren birkaç teklinin kaydına yardım etmesini rica etti.

alıntıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33.