IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2021, 23:19   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ronnie James Dio - kimdir ?

Profesyonel olarak Ronnie James Dio olarak bilinen Ronald James Padavona (10 Temmuz 1942 - 16 Mayıs 2010), Amerikalı bir heavy metal şarkıcısı, söz yazarı ve besteciydi. Kariyeri boyunca Elf , Rainbow , Black Sabbath , Dio ve Heaven & Hell dahil olmak üzere çok sayıda gruba öncülük etti veya kurdu .

Ailesi dan olmasına rağmen Cortland, New York , Dio doğdu Portsmouth, New Hampshire ailesi sırasında ABD Ordusunda babasının hizmeti için ikamet, İkinci Dünya Savaşı ; yakında Cortland'a döndüler. Dio'nun müzik kariyeri burada 1957'de Vegas Kings'in (daha sonra Ronnie ve Rumblers) bir parçası olarak başladı. 1967'de Deep Purple için düzenli bir açılış grubu haline gelen rock grubu Elf'i kurdu . 1975'te Deep Purple gitaristi Ritchie Blackmore Rainbow grubunu kurdu ve Dio'yu onun solisti olarak tuttu; Görev süresi boyunca grup üç stüdyo albümü yayınladı. Dio, kısa sürede heavy rock'ın önde gelen vokallerinden biri olarak ortaya çıktı. 1979'da Dio'nun yerineOzzy Osbourne , Black Sabbath'ın solisti ve grupla birlikte üç stüdyo albümünde yer aldı ve bu albümlerin üçü de başarıyla karşılaştı: Heaven & Hell (1980), Mob Rules (1981) ve Dehumanizer (1992). 1982'de kendisi RIAA tarafından platin sertifikalı iki albümü olan Dio grubunu kurmak için ayrıldı . 2006 yılında eski grup arkadaşı Tony Iommi ile Heaven & Hell grubunu kurdu . Kasım 2009'da, Dio'ya mide kanseri teşhisi kondu ve altı ay sonra hastalıktan öldü.

Dio, tüm zamanların en büyük ve en etkili heavy metal sanatçılarından biri olarak kabul edilir . Metal kültüründe " Metal Boynuzlar " el hareketini popülerleştirmesi ve ortaçağ temalı şarkı sözleriyle tanınır. [5] [6] Şarkıcının kendisi tarafından sağlanan bir versiyona göre, hareket doğrudan büyükannesinin yaptığı klasik İtalyan apotropaik hareketinden kaynaklanmaktadır . Dio'nun güçlü, çok yönlü bir vokal aralığı vardı ve hem hard rock hem de daha hafif baladlar söyleyebiliyordu. 2006 yılında Classic Rock Magazine tarafından "Metal Guru Ödülü" ne layık görüldü ."En İyi Metal şarkıcı" de Revolver 2010 yılında Altın Tanrılar Ödülleri ve müzik gazeteci tarafından 2013 yılında türün en iyi vokalist olarak sıralanmış Sacha Jenkins .

alıntıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:36.