IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2021, 00:09   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Øystein Sevåg - kimdir ?

Øystein Sevåg (19 Mart 1957 doğumlu) Norveçli bir besteci ve klavyecidir. Müziği klasik, New Age ve caz tarzlarına dokunuyor.
Øystein Sevåg, Norveçli besteci, piyanist ve müzik yapımcısıdır. 1957'de Bærum'da doğdu ve piyano derslerine beş yaşında başladı. Gençliğinde bir rock grubunda bas çaldı ama zamanla klasik köklerine geri dönerek Oslo'daki özel bir Müzik Konservatuarı'nda piyano, flüt ve kompozisyon eğitimi aldı; Ancak 1980'lerde Sevåg, sentezleyicinin geliştirilmesinin sunduğu olanaklardan büyülenmişti ve 1989'da kendi yayınladığı ilk LP Close Your Eyes and See ile elektronik müziğe daldı .

Stüdyoda beş yıl ürün, albüm yavaşça içine süzüldü Billboard 'ın Yeni Çağ ABD'de grafikler ve üzerinde Sevag indi Windham Hill İzlem, 1993 kullanıcısının sorunu etiketi Linki . İki yıl sonra , akustik seslere ve didgeridoo ve yaylı çalgılar dörtlüsü de dahil olmak üzere dünya vuruşu dokularına yeni keşfedilen bir ilgiyi yansıtan bir kayıt olan Global House ile geri döndü ; Bunu 1996'da gitarist Lakki Patey ile ortaklaşa bir ortam albümü olan Visual izledi. Hearts of Space Records'a imza atan Sevåg, 1997'de Londra Filarmoni Orkestrası ile alkışlanan Bridge ile yeniden ortaya çıktı., yılın en iyi new age kaydı için ABD'de Indie Ödülü'nü kazandı .

1999'dan 2005'e kadar Güney Almanya'nın Freiburg kentinde yaşadı ve burada Maria Sevag ve psikolog Katharina Martin ile birlikte müzik terapisi üzerinde çalıştı.

Nisan 2005'te Sevåg'ın önceki albümü Bridge'den 8 yıl sonra yeni albümü Caravan yayınlandı . Yeni malzeme Mart ayında Oslo'da bir konserde tanıtıldı. Bir dize üçlü - - Haziran klasik alanda yaptığı yeni kompozisyonların biri de üzerinde ilk defa sahne vardı Casa dei Mezzo Müzik Festivali üzerine Girit'te , Yunanistan ve Madrid'de Nisan 2006'da. Ekim 2005'te "Global House Band" ile Norveç'te iki konser verdi - ardından Oslo'daki Vigeland Mozolesi'nde on küçük solo konser verdi .

2006 baharında Øystein Sevåg Oslo'ya taşındı. Şarkıcı/söz yazarı Eliksir'in 2007'de çıkan ilk albümü Earthly Things'in yapımcılığını yaptı . En son albümü Based on a True Story 2007'de piyasaya çıktı. Şubat 2006'da şarkıcı/söz yazarı Benedicte Torget ile tanıştı ve onunla ortak yapımcı olarak çalıştı. Ağustos 2008'de piyasaya çıkan ilk albümü After a Day of Rain'de aranjör ve piyanist .

Nisan 2010'da Peter Wettre, Bendik Hofseth, Andreas Bye, Paolo Vinaccia, Ole Marius Melhuus, Zotora Nygard, Sara Övinge, Audun Erlien ve Eivind Aarset ile birlikte stüdyo albümü The Red Album'ü çıkardı.

Mart ayında 2012 Øystein Sevåg albümü piyasaya bir Kalabalık Dünya İçin Uzay yaptığı resmi web sitesinde, belirtildiği gibi - "yana en ortam albüm Görsel ."

Sevåg, Haziran 2018'de Benedicte Torget ile evlendi.


alıntıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:36.