IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2021, 23:26   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dave Brubeck - kimdir ?

David Warren "Dave" Brubeck, (d. 6 Aralık 1920, Concord, Kaliforniya - ö. 5 Aralık 2012, Norwalk, Connecticut), cool cazın en önde gelen temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Amerikalı bir caz piyanisti ve bestecisiydi. In Your Own Sweet Way , The Duke gibi bestelerinin çoğu klasik olarak kabul edilir.

Brubeck, annesinden aldığı klasik müzik eğitimi ile kendi doğaçlama becerilerinden doğan rafine ve fakat gösterişli bir üslup geliştirdi. Brubeck, alışılmadık şekilde, birbirinden farklı tür ve tarzları kullanmasının yanı sıra, zıt ritimleri, ölçüleri ve sesleri bir arada ustalıkla harmanlamasıyla bilindi.

ave Brubeck, Kaliforniya eyaletinde, San Francisco Körfezi'nde yer alan Concord şehrinde doğdu. Yine Kaliforniya'da, İone adlı bir şehirde büyüdü. Babası Peter Howard "Pete" Brubeck, sığır yetiştiricisi bir çiftçiydi. Ancak annesi Elizabeth (Ivey) Brubeck, İngiltere'de o dönemin en meşhûr piyano virtüözlerinden biri olan Myra Hess'ten piyano eğitimi almıştı ve aslında konser piyanisti olmak istiyordu. Ancak hayat onu Kaliforniya'ya sürüklemişti. Concord'da piyano öğretmenliği yapıyordu.[

Brubeck'in babasının soyu İsviçreli (asıl adı Brodbeck olan baba sülalesi, anne tarafından İngiliz, baba tarafından Alman idi) ve muhtemelen Kızılderili Modoc soyu ile karışmış idi. Dave, aslında ağabeyleri Henry ve Howard gibi müzisyen olmak niyetinde değildi, ama annesinden piyano dersi aldı. Henüz bir çocukken aldığı bu derslerde notaları okuyamıyordu, çünkü gözleri bozuktu. Ne var kî, bu durumun fark edilmemesi için okuyormuş gibi yapıyordu.


alıntıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:20.