IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2021, 17:18   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Spice Girls - kimdir ?

Spice Girls (Baharat Kızlar), üyelerinin tamamı kadınlardan oluşan İngiliz müzik grubu. Grup Mel B olarak tanınan Melanie Brown, Sporty Spice (Sportmen Baharat) Mel C olarak bilinen Melanie Chisholm, Baby Spice (Bebek Baharat) Emma Bunton, Ginger Spice (Kızıl Baharat), Geri Halliwell ve Posh Spice (Sosyetik Baharat) Victoria Beckham (Adams)' dan kuruludur. Gruba takma isimlerini 1996 yılında Top of the Pops dergisi vermiş ve bu takma isimler hem basın hem de grup tarafından kabul edilmiştir. "Kız Gücü" girl power sloganıyla hareket eden grup, 90'lı yılların pop kültür ikonlarından olmuştur. Grup, 90'lı yıllardaki genç pop kültürün tekrar ortaya çıkmasında rol oynanmış ve İngilizlerin Amerika kıtasını 90'lı yıllardaki ikinci işgali olarak tanımlanmıştır. Time Dergisi grubu İngiltere'nin en çok tanınan yüzü olarak tanımlamıştır.

Grup, ilk single'ları olan "Wannabe" yi 1996 yılında Virgin Records'dan çıkartmıştır. Single 37 ülkede bir numara olmuş ve grubun uluslararası başarısının mimarı olmuştur. İlk albümleri Spice (1996), dünya çapında 23 milyondan fazla satmış, tarihte bir kadın grubu tarafından en çok satılan albüm olmuştur. Bir sonraki albümleri Spiceworld (1997) de ticari olarak başarılı bir albüm olmuştur. Dünya çapında 13 milyondan fazla satmıştır. Kasım 2000'de Halliwell'in olmadığı ilk albümleri Forever'ı yayınlamıştır. Ocak 2021'de grup üyeleri solo kariyerlerine ağırlık vereceklerini ama grubun devam edeceğini açıklamışlardır.

Spice Girls (Baharat kızlar)'ün başarısının kaynağı, tişörtlerden grup üyelerinin bebeklerine kadar çok geniş bir ürün pazarlama becerileri, Geri Halliwell'in birleşik krallık bayrağı desenli ikonik elbisesi, Spice World (1997) filmi ve 2007-2008 ile 2019 yıllarında düzenledikleri tekrar birleşme turneleridir. Simon Fuller'ın hamiliği ve menajerliğinde grubun kendisi de bir ürün olarak pazarlanmayı kabul etmiş ve İngiliz ve dünya basınında sürekli yer almıştır. Grup zamanının en başarılı pazarlama ürünlerinden biri olmuştur. Mayıs 1998 itibarıyla gelirleri yaklaşık olarak $500-800 milyondur.

Spice Girls dünya çapında 90 milyon albüm satmış ve pek çok ödülün de sahibi olmuştur. 5 kez Brit Awards kazanan grup, 3 kez American Music Awards, 4 kez Billboard Music Awards, 3 kez MTV Europe Music Awards, 1 MTV Video Music Award ve 3 kez World Music Awards sahibi olmuştur.

2000 yılında Brit Awards'da müziğe olan katkılarından kategorisinin en genç kazananı olmuşlardır.

alıntıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:11.