IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2021, 15:41   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cher - kimdir ?

Cherilyn Sarkisian (d. 20 Mayıs 1946, El Centro), Amerikalı şarkıcı, oyuncu, film yapımcısı.

Amerikalı Ermeni kamyon şoförü bir babanın kızı olan ve müzik yaşamına 16 yaşındayken sevgilisi Sonny Bono aracılığıyla tanıştığı yapımcı Phil Spector ile başlayan Cher, Hollywood'da çeşitli kayıtlarda vokalistlik yaptı. 1960'ların başında ilk 'single'ını “Ringo, I Love You” adıyla yayınladıktan sonra, 1964'te Sonny Bono'nun yapımcılığında art arda "single"lar çıkardı.

1965 yılında Bono ile yaptıkları Look at Us albümüyle Amerikan listelerinde ikinci sıraya yükselmeyi başaran sanatçı, televizyon programlarında da yer alarak tanınırlığını artırdı. Aynı yıl, adını "Cher" olarak değiştirdi. 1970'te CBS televizyonuna birlikte yaptıkları "Sonny and Cher Live" adlı programa ünlü isimleri konuk ederek zirveye çıktı.

Bu süreçte her yıl çıkardığı yeni albümler ve şarkılarla liste başı olmayı sürdürdü. 1979 yılında ürettiği Take My Home adlı albümüyle 4,5 milyon satış rakamına ulaştı; bu albümle disco türüne geçmişti. Üç yıl sonra da pop - rock tarzında yoğunlaşan sanatçı 1982'de kamera karşısında ilk sinema filminde rol aldı. 1985'te sinemada ödül almasının ardından 1998 yılında evlenip ayrıldığı eski eşi ve partneri Sonny Bono'yu yitirerek onun anısına da bir albüm yaptı: Sonny and Me: Cher Remembers dans müziği ile diğer türler arasında gel - gitler yaşayan Cher, sinema ve müzik kariyeri boyunca birçok ödül kazandı.

alıntıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33.