IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By EmekTaR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2022, 18:25   #1
Standart Muhammet Ali Yılmaz

Muhammet Ali Yılmaz

Trabzon, Çaykara ilçesinde 07-11-1975 tarihinde dünyaya geldi. Çaykara’da ilköğretimi, Trabzon’da ortaokul ve lise eğitimimi aldım. İlkokul yıllarında blok flütle Karadeniz türkülerini çalmaya başladım. 3. ve 4. Sınıflarda müzikte okulun en iyileri arasında ilk sırada yeraldı. 4. yaşından itibaren müziğe olan ilgisi başlamıştı. Bu ilgi sonraki yıllarda daha da ilerledi.

Muhammed ali YILMAZ bir roportajında kendini şu şekilde ifade etmişti;

Ortaokul 1. Sınıfta en iyi türkü söyleyen ve flüt çalan öğrenci seçildim. O zamanlarda bendeki yeteneğin henüz farkında bile değildim. Müziğe olan ilgim ortaokul 1. Sınıfta artmıştı. Çünkü türkü söylemenin yanı sıra artık blok flüt ile yöre kavalını da çalmaya başlamıştım. 2.sınıfta bu dahada gelişti ve tatil sonunda yöremizdeki yakın köylerden kaval çalmam için talep geliyordu. Bu sırada türkü söylemem konusundaki çekingenliğimden dolayı yanlızca kendi kendime ve kimsenin olmadığı yerlerde türkü söyleyip kendimi dinliyordum. Çocukluğumun ilk yıllarından bu yana, babamın da ilgisi olduğu sanat müziği ile kulaklarımın müzik konusundaki gelişmesi daha da arttı ve bana muzığı daha cok sevdirmeye üzerimde etkisi olmustur. Hayatım boyunca müziğe karşı hedeflerim gün geçtikçe kalbimde başladığını gördüm ve daha çok mücadele etmeye başladım. Duygularım ve müzikteki algılamalarımın geliştiğini keşfettim. Ayrıca 5. Sınıfta şiir yazmaya başladım. Şarkı sözlerimin çoğu kendi bestelerımden oluşmuştur. İçimde devamlı müzikle dolu bir duygu vardı. Bu duygu kaval çalmama ve türkü söylememe neden olmuştu. Yazdığım ve söylediğim bir türküyü kendime beğendirmek için defalarca okuduğumu hatırlarım. Ortaokul 2. Sınıfta o dönem Trabzon’un ilk yerel kanallarından olan Gökkuşağı TV’de, yöremin yetiştirdiği bir ressam ile canlı bağlantılı müzik proğramı yapmağa başladık. Bu dönem içinde başarılı programlar sunduk. Lise 1. Sınıfta iken okulun folklor ekibinde oynadım ve kaval çaldım. Liseler arası müzik yarışmalarında kaval çalmada birinci derecede başarılarım olmuştur. İlkler içerisinde yöremde ve Trabzon ili içerisinde sayısız festival ve düğün dernekle birlikte hayır kuruluşlarında Karadeniz yöre kaval üstadı olarak sahne aldım. Yöremin tv kanallarında Zigana tv, Trabzon tv, Kanal Mavi ve Kadırga tv. de saz ekibim ile müzik programları yaptım. Trabzon müzik halk oyunları derneğinde de zaman zaman halka konserler verdim

1998 – 2003 yılları arasında çok değerli konservatuar hocamız Necip Yılgın beyden müzik dersleri aldıktan sonra artık başarılı olduğumu ifade etti. Şu anki cd’mde yönetmen olarak sayın hocamın bana çok büyük yardımları olmuştur. Her zaman sanat adına daha çok gelişme ve bilgi donanımına sahip olma düşüncesiyle çalıştım. Müziğe olan saygım ve azmim benim daha da çok ciddi duyguların içerisinde olmam ve kalite anlayışı ile doğru yolda ilerlememe neden oldu. Bu işi sanat için yapıyordum.

Muhammet Ali açıklamasında şu ifadelerede yer verdi:
“Babamın vefatı üzerine iyice düşündüm ve kararıma biraz daha yaklaştım… Yılbaşı itibari ile aktif müzik hayatımı sonlandıracağım… Bende hazırda olan türküler ve şarkılarımı, sanatsal olarak sizlere layık olan, ciddi ve eğitimli meslektaşlarıma zaman zaman vermeye devam edeceğim… Bu sadece Karadeniz tarzında değil, her tarzdan müzikle uğraşan meslektaşlarım ile de alakalıdır… Beni takip eden bütün yürekli insanlara, yüreğimden en derin saygı ve sevgilerimle…”
ALINTI

Not:Muhammet Ali YILMAZ şarkılarıyla şarkı sözü ve şiir yazmama olanak sağladı ilham aldığım parçalarıyla ekmeğimi kazandım zamanında.
________________

Muhammet Ali Yılmaz
 
Alt 27 Mart 2023, 10:01   #2
Durduk yere sizi terk eden, ya alacağını alamamıştır ya da alamayacağını anlamıştır.
SOY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

buda ustalardan biri gibi

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:41.