IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2022, 18:32   #1
Standart Davut Güloğlu Kimdir?

Davut Güloğlu (d. 1972, Yenigüzel, Rize), Türk halk müziği (Karadeniz) ve pop müzik şarkıcısı.
Davut Güloğlu Kimdir?
Karadeniz müziği ile tekno ve pop müziği birleştiren kendine özgü müziği ile popüler olmuştur. 2001 yılında çıkardığı albümdeki Nurcanım şarkısı ile tanınr.

1972 yılında Rize'nin Yenigüzel köyüne doğdu. 11 çocuklu bir ailenin yedinci çocuğudur. Babası Çaykur'da memur, annesi ev hanımı idi. Çocukluğu Rize'de geçti. 13 yaşında iken annesini, 14 yaşında iken babasını kaybetti. Lise eğitimini yarıda bıraktı. Altı yıl Rize'nin amatör futbol kulüplerinde futbol oynadı.

1991 yılında İstanbul'a yerleşerek ailesinin işleri ile ilgilendi, marketçilik yaptı.[1] Bu dönemde Arif Sağ'ın açtığı müzik kurslarına katılan ve beste yapmaya başlayan Güloğlu, marketinin iflas etmesi üzerine düğün salonlarında şarkıcılık yaptı[1] 1993 yılında Sibel Yıldırım ile evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu. Çift, 2003 yılında boşandı.

Sanatçı 1998 yılında 'Sarılsam da Olmayi Darılsam da Olmayi' adlı albümü çıkardı. Bu albümü ile ilgili olarak "ben beni yansıtamadım" sözleriyle memnuniyetsizliğini ifade etti.

2001 yılının Ocak ayında 'Nurcanım' adlı albümü çıkardı. Çok ilgi gören ve Güloğlu'nu meşhur eden bu albümün korsan satışlarla birlikte yaklaşık 2 - 2,5 milyona yakın kopya sattığı düşünülür.[1][2] Güloğlu, Nurcanım şarkısı ile dönemin cumhurbaşkanının dikkati çekmiş ve yapımcısı Şahin Özer, kendisini Ahmet Necdet Sezer'in bizzat arayıp "ülkenin bulunduğu bu ortamda bu neşeli şarkı ile moralleri yükselttiniz" dediğini ifade etmiştir.[3]

2003 yılının Mayıs ayında 'Katula Katula' adlı albümü çıkardı. Bu albüm ile kendi albüm satış rekorunu kıran Davut Güloğlu, 'Karadeniz'in Ricky Martini' olarak anıldı. Albüm, Türkiye dışında Avrupa'da Türklerin yoğun olduğu bölgelerde ilgi gördü.[4] Aynı yıl albümünde bulunan Nez ile düet yaptığı Yalan Mı? isimli şarkısını single olarak piyasaya sürdü.

2004 yılında 'Dur Orda Dur' teklisini, bir yıl sonra 'Çat Çat', 2007'de 'Kapak Olsun', 2009'da 'Kopalım Bari', 2012 yılında 'Seni Seni'[5] albümlerini çıkardı.

17 Eylül 2006 tarihinde yayımlanmaya başlayan 'Sev Kardeşim' adlı dizide Hande Ataizi ile başrolü paylaştı. 2011'de Kanaltürk televizyonunda 'Hayata Gülerken' adlı sabah kuşağı programında Ece Erken ile birlikte sunuculuk yaptı.

Altı yıl aradan sonra 2018'de Hayat Devam Ediyor adlı albümü,[6] 2020'de Çareler de Çaresiz adlı teklisi[7] piyasaya çıktı.

Alıntı
________________

Davut Güloğlu Kimdir?
 
Alt 11 Eylül 2022, 19:52   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güleyirum haline katula katula ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:27.