IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2022, 21:25   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Rainbow - kimdir ?

Rainbow ( Ritchie Blackmore's Rainbow veya Blackmore's Rainbow olarak da bilinir ), gitarist Ritchie Blackmore tarafından 1975'te Londra ve Los Angeles'ta kurulan bir İngiliz rock süper grubudur . Aslen Ronnie James Dio'nun Amerikan rock grubu Elf ile kurulmuşlardı , ancak kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerinden sonra , Blackmore arka üyeleri kovdu ve Dio ile devam etti. Rainbow, Black Sabbath'a katılmak için gruptan ayrılmadan önce , Dio ile Rising (1976) ve Long Live Rock 'n' Roll (1978) olmak üzere iki stüdyo albümü daha kaydetti .1979'da.

Rainbow'un ilk çalışmaları öncelikle neoklasik metal tarzı ile mistik sözler içeriyordu , ardından Dio'nun gruptan ayrılmasının ardından daha pop-rock odaklı bir yöne gitti. 1979'da üç İngiliz müzisyen katıldı - şarkıcı Graham Bonnet , klavyeci Don Airey ve o zamanlar eski Deep Purple basçısı Roger Glover - ve bu kadro, gruba ticari atılımlarını dördüncü single'larından " Before You Been Gone " ile verdi. stüdyo albümü Down to Earth . Grup, başarılarını 1980'lerin başında, sonraki üç albümleri Difficult to Cure (1981), Straight Between the Eyes ile sürdürdüler.(1982) ve Bent Out of Shape (1983). 1984'te dağıldıktan sonra, Blackmore, Rainbow'u 1993'te yeni bir kadroyla yeniden düzenledi ve bugüne kadarki sekizinci ve son stüdyo albümlerini Stranger in Us All (1995) kaydetti. Blackmore'un rock'tan Rönesans'a ve ortaçağdan etkilenen müziğe yön değiştirmesi, Rainbow'un 1997'de ikinci dağılmasına yol açtı. Grubu 2015'te bir kez daha canlandırdı ve hala ara sıra canlı performans sergiliyorlar.

Yıllar boyunca Rainbow birçok personel değişikliği yaşadı, her stüdyo albümü farklı bir kadroyla kaydedildi ve Blackmore'u grubun tek sabit üyesi olarak bıraktı. Şarkıcılar Joe Lynn Turner ve Doogie White , Bonnet'i takip etti ve çok sayıda arka müzisyen gelip gitti. Blackmore'a ek olarak Rainbow'un şu anki kadrosunda vokalde Ronnie Romero , klavyede Jens Johansson , basta Bob Nouveau ve davulda David Keith bulunuyor.

Rainbow, VH1'in Hard Rock'ın En İyi 100 Sanatçısı sıralamasında 90. sırada yer aldı . Grup dünya çapında 30 milyondan fazla plak sattı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

alıntıdır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:14.