IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2023, 03:17   #1
Standart Samsung, katlanabilir ekranda sınırları zorluyor!

Samsung, katlanabilir ekranda sınırları zorluyor!

Samsung, Galaxy Z Fold 5 yeni bir menteşe sistemi kullanmaya hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, özellikle menteşenin dayanıklılığına odaklanarak cihazların genel kalitesini iyileştirmek için çalışıyor. İddialar, ekranların 200 bin defa katlanarak test edileceğini öne sürüyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5 menteşesiyle gündem olacak
The Elec’in haberine göre Samsung, Galaxy Z Fold 5’te kullanılacak menteşenin dayanıklılık testini gerçekleştirme sürecinde. Şirketin, yeni menteşeyi 200 bin defa katlayarak teste dayanıp dayanamayacağını belirleyeceği bildirildi. Bu, Galaxy Z Fold 4’ün sınırına göre dikkat çekici bir artış.

Samsung, katlanabilir ekranda sınırları zorluyor!

Yeni menteşe tasarımının, cihazın ekranının sürekli katlanmadan kaynaklanan aşınmaya karşı daha iyi korunma da dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunması bekleniyor. Z Fold 5’in ekranları, katlandığında aynı hizaya gelecek ve her iki ekran da birbirine dayanarak yumuşak bir katlama sunacak.

Mevcut Z Fold 4, iki ekranın birbirine değmediği menteşeye doğru hafif bir boşluğa sahip. Z Fold 4’te “U şeklinde” bir menteşe kullanılması boşluğun ana sebebi. Yeni menteşe tasarımının bu boşluğu ortadan kaldırması bekleniyor.

Geliştirilmiş dayanıklılığa ek olarak yeni menteşe, Z Fold 5’in çok daha ince olmasına yol açabilir. Fold 4’ün menteşesi yaklaşık 15,8 mm kalınlığındayken, “su damlası menteşe” kalınlığı yaklaşık 14 mm olabilir.

Ayrıca Galaxy Fold 5’in menteşesinin 360 derece katlanabileceğine dair söylentiler var. Geçtiğimiz aylarda Samsung Display, Z Fold 5’in içe ve dışa doğru katlanmasını sağlayabilecek yeni bir “Flex In & Out” prototipini sergiledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

200 bin defa katlama testi Z Fold 4’e göre önemli bir gelişme olsa da, Oppo Find N2 ve Find N2 Flip’in 400 bin defa katlama testinin gerisinde kaldığını belirtmek gerekiyor.

ALINTI
 
Alt 04 Mart 2023, 07:29   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Görüntü olarak çok şık görünüyor

________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Nisan 2023, 21:46   #3
Standart

Görüntü güzel ama çabuk yıpranıyor diyorlar.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:28.