IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2020, 09:38   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu

Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu

Şubat ayında yeni amiral gemisi ailesini tanıtan Samsung, S20 serisi ile birlikte piyasaya iddialı bir giriş yapmıştı. Özellikle ailenin lideri S20 Ultra ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Samsung, 120 Hz ekran tazeleme hızı ile büyük bir akıcılık vaat ediyor. Yapılan testlerde, Snapdragon 865 işlemcili Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu.

Son günlerde S20 serisinin Exynos ve Snapdragon versiyonları arasındaki farklara isyan eden birçok kullanıcı, konuyla alakalı imza kampanyası başlatmıştı.

Samsung kullanıcıları Exynos işlemcilere savaş açtıSamsung kullanıcıları Exynos işlemcilere savaş açtı
Şirket, yeni cihazlarında bir süredir Samsung Exynos işlemci kullanıyor. Bu konuyu değiştirmek isteyen kullanıcılar Samsung Exynos işlemci tepkisi ile sesini duyurmak amacıyla kampanya başlattı.

Galaxy S20 Ultra performans kralı tacını taktı
Snapdragon 865 işlemcili Galaxy S20 Ultra, önceki modellere kıyasla oldukça büyük geliştirmeler vaat ediyor. Piyasadaki en performanslı cihaz konumunda olan S20 Ultra, 120 Hz tazeleme hızına sahip olduğu için bu performansı kullanıcılarına hissettirebiliyor. 60 Hz tazeleme hızına sahip bir amiral gemisi cihazda, bir önceki nesil ile günlük kullanımda büyük farklar hissedilmiyordu. Ancak telefon üreticilerinin 90 Hz ve 120 Hz tazeleme hızına sahip modeller çıkarması, bu farkı hissettirilebilir seviyeye getirdi.

Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu

Samsung Galaxy S20 Ultra’nın içindeki Snapdragon 865, beklenen CPU performans iyileştirmelerine uyuyor. Hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli GeekBench 4 sonuçları, yüzde 18 ile 21 oranında benzer bir gelişme gösteriyor. Qualcomm, Arm Cortex-A77 çekirdeğine geçerek büyük bir sıçrama elde etti. Önbellek boyutlarının büyümesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasıyla büyük performans artışları yaşandı.

Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu

İşlemci hızının yanı sıra bellek ve grafik biriminde de büyük gelişmelere sahip olan Snapdragon 865, mobil oyuncuları oldukça memnun ediyor. 120 Hz destekli oyunların çoğalmasıyla birlikte, artan performans farkı çok daha rahat hissedilecektir. Çoklu çekirdek performansındaki artış ve UFS 3.0 depolamanın kullanımı ile birlikte, video işleme ve yazma işlemleri de oldukça kısalmış durumda.

Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu

S20 Ultra modelinin zayıf kaldığı kısım, 120 Hz tazeleme hızını sadece FHD+ çözünürlükte sunabiliyor olması. Gelen sızıntılara göre OnePlus 8 Pro, QHD çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızını sunabilecek. Tabi bu durum güncellemeler ile birlikte değişebilir. S20 serisinin QHD çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızına kavuşacağı yönünde söylentiler de mevcut. Mi 10 Pro modeli ise FHD+ çözünürlükte 90 Hz tazeleme hızı sunuyor.

Galaxy S20 Ultra performans kralı oldu

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:23.