IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2022, 21:53   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Samsung, Yarı İletken Satışlarında Intel’i Geride Bıraktı

Samsung mobil departmanı, 2021 yılında en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan şirket olarak tacı elinde tutmuştu. Counterpoints Research tarafından yapılan başka bir araştırma, Samsung Electronics bölümünün 2021 yılında bir başka önemli pazarda daha galip geldiğini belirtiyor.

Samsung Electronics, yarı iletken işinden geçtiğimiz yılki 62,3 milyar dolarlık rakamdan %30,5 daha yüksek olacak şekilde 81,3 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu gelirin oluşmasında mobil SoC’ler, IoT/düşük güç yongaları ve daha fazlasını içeren bir dizi ürün portföyünün etkisinden bahsetmek mümkün. Samsung’un hızlı büyümesi ise her ikisi de hemen hemen her teknoloji parçasında bulunan DRAM ve mantık IC’lerinin satışından kaynaklanmış gibi gözüküyor.

Şirket, sırasıyla 79 milyar dolar, 37,1 milyar dolar ve 30 milyar dolar gelir elde eden Intel, SK Hynix ve Micron gibi endüstri devlerini geride bırakmış durumda. Samsung, Çin’deki Xi’an fabrikalarının kapanmasından kaynaklanan ve yeniden yükselişe geçen DRAM sıkıntısı nedeniyle 2022’de de bu sektörden daha fazla kazanmayı bekliyor. Samsung’un yüksek satış rakamları, uzun süredir sektörü etkileyen yarı iletken krizini de hesaba kattığımızda daha da etkileyici hale geliyor.

Halihazırda mevcut olan yaygın görüş, piyasayı etkileyen arz kısıtlamalarının 2022’nin ikinci çeyreğine kadar devam edeceğini vurguluyor. Bununla birlikte, sektörde yer alan bazı firmalar bu sıkıntının çok daha uzun sürebileceğini düşünüyor. Samsung ise kıtlığı aşabilmek adına bir acil durum planına sahip olduğunu iddia etmekte. Bu noktada, yakında çıkacak olan Galaxy S22 serisinin bulunabilirliği bize bir fikir sağlayabilir.

Samsung, Yarı İletken Satışlarında Intel’i Geride Bıraktı

alıntıdır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:47.