IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2020, 15:13   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kepçe Kulak Nasıl Tedavi Edilir?

Kepçe Kulak Nasıl Tedavi Edilir?
Halk arasında Kepçe kulak diye adlandırılan bu şekil bozukluğu, cerrahi girişim ( otoplasti) ile düzeltilebilir. Bu düzeltme işleminde kişi ağrı veya sızı duymaz. Tedavi sonrasında belirli süre kontrolleri yapılır. Kişi sağlığına kavuştuktan sonra normal hayatına devam edebilir. Kişi bu sayede hem psikolojisine hem de estetik sağlığına kavuşmuş olur. Toplumda her 100 kişiden 5’inde görülen bir şekil bozukluğudur.

Konservatif Tedavi : Genellikle erken dönemde kulak kepçesine istenilen şekil verilip desteklenerek bir süre baskı uygulanması ile kepçenin uygun forma kavuşmasını sağlayan bir tedavi şeklidir. Fakat bu durum bebekte doğumdan sonra fark edildiğinde ilk hafta içinde uygulanması gereken bir tedavidir. Bu tedavi şekline konservatif tedavi denilmektedir. Kepçe kulak erken dönemde bu şekilde ameliyatsız tedavi edilebilir.

Kepçe Kulak Cerrahisi Ne Zaman Yapılmalıdır?
Kepçe kulak için Cerrahi girişim her yaşta yapılabilir ancak en uygun zaman kulak kıkırdağının şekillenmesinin ve büyümesinin tamamlandığı 5 yaş sonrasında ve mümkünse okula başlamadan öncedir. Tedavinin erken yapılması çocuğun sosyalleşme sürecinde karşılaşabileceği olumsuzlukların ve ortaya çıkabilecek psikolojik sorunların önlenmesini sağlayacaktır. Aileler bu konuda öncü olup çocuklarının ileride yaşayabilecekleri sorunları göz önünde tutarak davranması ve çocuklarını doğru yönlendirmesi gerekmektedir.

Ameliyat edilen kişinin yaklaşık 1 hafta kadar ameliyatlı bölgesi sargıyla kalır. Sonrasında kişideki sargılar çıkarılır, hastanın genel durumu kontrol edilir ve kulağın arkasında yer alan dikişler de alınarak hastanın tedavisi tamamlanmış olur. Süreç toplamda 1 hafta veya 10 günü bulmaktadır.

Neden Olur?
Kulak kıkırdağındaki kıvrımların yeterince oluşmaması sebebiyle kulak kepçesi olduğundan büyük ve açık görünür halk arasında da bu duruma kepçe kulak denir.

Kepçe kulak için yaşanan estetik sorun genellikle okul döneminde veya ileride ergenlik çağında psikolojik sorunlara yol açabilir. Bu sorunlara yol açabilecek durumlar için ailelerin kişiye destek olması çok önemlidir. Erken yaşta yani kıkırdağın yeni şekillenmesinin tamamlandığı yaşta başvurulursa daha sağlıklı tedavi edilebilir. Çünkü kıkırdak büyümeyi durdurmuş ve şekil olarak tamamlanmıştır. Tedavi edilebilir bir sorun olduğundan hızlıca Kulak, Burun, Boğaz Bölümüne başvurabilirler.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:20.