IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2021, 08:02   #1
Standart İp Atlamanın Sağlığa Faydaları


Profesyonel boksörler birlikte spor salonunda terlemek için saatler harcarlar. İp atlamanın boksörlerin antrenmanlarında yer bulmasının bir nedeni vardır. İp atlama sadece dayanıklılığı arttırmaya yardımcı değil, aynı zamanda koordinasyonu artırmaya yardımcı olur. Yaygın olarak özellikle sporcular, boksörler ve sürat koşucuları tarafından kullanılsa da bu egzersiz artık onlara sınırlı değil. Yavaş yavaş fit kalmak isteyen kişiler arasında da yaygın hale gelmektedir. Günde yarım saat ip atlamak kalori yakmaya ve vücuttaki pek çok kasın çalışmasına yardımcı olabilir.


İp Atlamanın Sağlığa Faydaları


Öğrenmek Ve Uygulamak Oldukça Kolay

İp atlamanın en önemli faydalarından biri de sadeliğidir. Spor ekipmanları satan herhangi bir mağazadan çok ucuza alabileceğiniz bir atlama ipi ve her gün 20-30 dakika kadar vakit ayırmak bu egzersiz için yeterli olacaktır. Atlama ipleri genellikle deri, kumaş ya da pro-vinilden yapılır. Taşınabilir ve ucuzdur. Bu da egzersizden kaçma şansınızı azaltır çünkü her yerde yapılabilir. En sevdiğiniz televizyon programını izlerken reklam aralarında bile yapabilirsiniz. İp atlamanın tekniği oldukça basittir bu nedenle öğrenmesi de kolaydır.


İp Atlamanın Sağlığa Faydaları Yanları

Basit olsa da ip atlama egzersizinin bir çok faydası vardır bu nedenle spor meraklıları arasında gittikçe popüler hale gelmektedir. Çeviklik, koordinasyon ve dayanıklılık seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Bu özellikler genellikle atletler ve sporcular ile ilişkilendirilir. Ancak bu durum çok da mantıklı değildir. Televizyon ekranı önünde geçirdiğimiz zaman göz önüne alınırsa bu özelliklerini asıl geliştirmesi gereken bizleriz ve spor yapmak bizim için hiç bu kadar gerekli olmamıştır. Koşu, bisiklet ve ip atlama gibi özellikle bacak kaslarını hedef alan sporlar sadece vücudun alt yarımı için faydalı değildir.

Sabit bir hızda ip atlamak bir saat içinde yaklaşık 800-1000 kalori yakabilir ve kilo vermenize yardımcı olur. İp atlarken kalbinizin atış hızı, koşu sırasında kalbinizin ulaştığı hıza eşittir. Aksine baldırlar, kollar, omuzlar ve hatta karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Bu kardiyovasküler egzersiz metabolizma seviyelerini arttırmaktadır ve egzersiz yaptıktan sonra uzun bir süre için bu yüksek seviyeyi korumayı sağlar. Atardamarları, toplardamarları ve kalbi kapsayan kalp damar sisteminin sağlığını korur böylece kalp hastalıklarından korunmayı sağlar. Amerikan Kalp Derneği bu faydaları kabul eder, kalp araştırmaları ve eğitim için para toplamak amacıyla düzenlenen ulusal bağış programı (Jump Rope for Heart) destek verir. İp atlamak kemikleriniz için de faydalıdır. Kemik yoğunluğunu arttırarak kemik erimesinden (osteoporoz) korunmaya yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki atık ve toksinleri ortadan kaldırmak için kasların genleşme ve büzülmesine dayanan lenfatik sistem için de faydalıdır.

Bir atlama, ipi kullanarak kardiyo egzersizi yapmak ilk günlerde çok zor gelebilir özellikle de uzun bir süre boyunca fiziksel egzersiz yapmadıysanız. Ancak zamanla buna alışacaksınız. Bir çok kişi bu aerobik aktivitenin yararlarını kabul etmiştir ve bu aktiviteyi günlük rutinlerine dahil etmişlerdir. Eğer onlardan biri değilseniz, şimdi tam zamanı!

Alıntı
 
Alt 26 Haziran 2021, 12:18   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çocukken çok atlardık, yaş büyüdükçe sağlık sorunları daha çok çıktı zaten

________________

~ E & B ~
 
Alt 26 Haziran 2021, 22:53   #3
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

hayatımda yapamadığım nadir eylemlerden biri, hiç beceremem

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 26 Haziran 2021, 22:59   #4
Standart

kilo vermeyede birebir
acaba diyorum ipmi atlasak hepimiz birlikte forumca

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:22.