IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2021, 11:44   #1
Standart Damar Damar Ustune Binmesi Nedir ? Neden Olur ?

Genelde sIklikla duydugumuz aniden gelisen bir damar hastaligi turudur. Buna bagli cesitli faktorler soz konusudur.Genellikle akut sekilde sinsice meydana gelir, ani gelisimi soz konusu oldugundan, hizla agri olusumu damar ustunde gelisir.Genel olarak damarlarin ust uste bindigi bolgede siddetli morarma ve kizarma gozlenmektedir. Kronik bir hal alan bu durum ciddi saglik habercisi olabilir.

Soz konusu saglik ise erken mudahale her zaman tedavinin hizli cevap vermesini saglar. Boyle durumla genellikle stresli durumlarin fazla oldugu zamanlarda nukseder ve cogalir. Damar damar ustune binmesi aniden gelisen ve dengesiz bir hareket sonrasinda gelisir. Tabii ki altta yatan degisIk nedenlerde soz konusu olabilmektedir. Damar damar ustune binmesi gelistiginde ilk is olarak uzman bir hekimden destek almali ve bunun nedenlerinin ne oldugunu detaylica ogrenmeniz gerekir. Peki hangi durumlarda bu durum gelisir? isterseniz buna neden olan durumlari ele alalim.



Travma Kaynakli Nedenlerin Gelismesinde Damar Damar Ustune Biner!

Istenmeyen kazalarin gelistigi donemlerde el, kol ve bacaklarini siddetli bir sekilde bir yerlere vurmasi,kemik ve damar yapisini olumsuz bir sekilde etkiler.Kisa sureli olarak meydana gelen ve cok can yakan bu durum ciddi agrilarin meydana gelmesine sebep olur.Genellikle alinan darbenin boyutu buyuklugune ve kucuklugune gore degisim gosterir. Buyuk olmasi ic kanamalara bile neden olabilir.


Darbenin agir olmasi damarlarin yirtilmasina da neden olabilir. Damar yirtilmasi ve hasar gormesi son derece zararli bir durum olarak gozlemlenmektedir. Darbe alinan bolgeye yapilan ilk mudahaleler cok onemlidir. Bu hadiseden hemen sonra,hasta en iyi sekilde dinlenmeli, istirahat etmesi gerekir. Boylelikle saglam bir sekilde dinlenmeye cekilen beden ,rahatliga kavusur. Damarlarinda dinlenmeye ihtiyaci vardir. Aniden yapilan hareketler,dusmeler travmalar damar damar ustune binmesini icin etkili bir sebeptir.

Damar Hastaliklarindan Kaynakli Hastaliklara Bagli Nedenlerde Bu Durum Soz Konusudur !


Damarin patolojik ve fizyolojik yapisi,beslenmeye dayali bozukluklar ve diger nedenlerde hastalik hizlica ilerleyebilir. Kas ve dokularda agrilar olusabilir. Bu durumda damar sertligi ve damar akisinin gidisati degisimler gosterebilir..Ozellikle yasin ilerlemesi ve sagliksiz bir yasanti bu durumu tetikler. Damar tikanikligi hastaliklarinda damar damar ustune binmesi cok fazla yasanir. Hatta kronik bir hali alabilir.Boyle bir durumda semptomun derecesine gore bakim moduna gecilmeli ve bu rahatsizligin ortadan kaldirilmasi icin gerekli tedbirler saglanmalidir.


Damar hastalik kaynaginin tedavi edilmemesi durumunda ciddi saglik problemleri ortaya cikar. Saglikli bir yasam icin sizi rahatsiz eden her durumu mercek altina alin ve bir uzman hekimden tam olarak neye bagli bir durum oldugunu ogrenin.Damar damar ustune binmesinin diger nedenleri ise,yanlis hareket,sporda zorlama ve baskilar,agir islerin yapilmasi,sagliksiz ve yagli gidalarin alinmasi,asitli gidalarin alinmasi,her turlu kansizliga mahal veren durumlar,yorgunlukta ve fazla hareketsizlik durumlarinda meydana gelir. Bu durumlari atlatmanin en dogal yolu ,vucudu dinlendirmek,saglikli beslenmektir. Eger durum artarsa ve agrilar damar uzerinde cogalirsa bu durumda hemen doktora gorunmenizde fayda vardir. Saglikli gunler dilegi ile.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 24 Nisan 2021, 11:46   #2
Naz
Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

"Damar damar üstüne binmesi"

Hakkaten eskiden ne çok duyardım bunu ben. Artık öyle değil tıp çok ilerledi..

________________

Too glam to give a damn
 
Alt 06 Haziran 2021, 04:33   #3
Standart

fena agrisi var damar damarin ustune binmesinin

________________

No MoRe DramA
 
Alt 06 Haziran 2021, 15:46   #4
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok pis ağrı yapıyo bu ya..

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:01.