IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2021, 11:17   #1
Standart Dudaklarda Karincalanma Hissi Neden Olur?

Vucuttaki duyular, sinirler ve hucrelerden olusan vucudun sinir sistemi araciligiyla iletilir.
Beyin ve omurilik merkezi sinir sistemini olusturur.Vucudun geri kalan kismi periferik sinir sistemini olusturur. Periferik noropati, periferal sinir sisteminde sinir hasarini ifade eder. Baslica sempromu ise uyusukluk ve karincalanma hissidir. Bu durumdan vucudun, dudaklarda dahil olmak uzere tum kisimlari etkilenebilir.Periferik noropati genellikle karincalanmanin sebebi degildir. Genellikle, dudaklari etkileyen soguk hava, hassas cilt gibi gecici durumlardir. Asagidakiler de dahil olmak uzere dudak uyusukluguna sebep olacak cesitli durumlar vardirudaklarda Karincalanma Hissi Neden Olur?


1.Alerjiler
Dudaklari etkileyen bir alerjik reaksiyon genellikle anjiyoodem olarak bilinen derinin altinda bir sisme olarak gorulur. Cogu zaman yemek veya ilac alerjisinden kaynaklanir. Bir kisi, herhangi bir potansiyel tetikleyiciyi takip ederek bir tibbi uzmanin alerjiyi teshis etmesine yardimci olabilir. Siddetli bir reaksiyon durumunda, kisi anafilaksi belirtilerini de bilmelidir. Birisi nefes almakta gucluk cekiyorsa acil tibbi yardim gerekir.
2.Yaralar
Soguk alginliginin ilk belirtisi, agiz ve dudaklarin etrafinda bir karincalanma veya yanma hissi olup sonrasinda sivi ile dolu kucuk yaralara donusur. Bu tur yaralara opusmek gibi yakin temaslarla kisiden kisiye gecen herpes simplex virusu neden olur. Virus genellikle aktif degildir ancak zaman zaman yaralar seklinde patlayabilir. Bu tur yaralar genellikle 7 ile 10 gun arasinda tedavi edilmeden iyilesir ancak anti-alerjik kremler kullanilarak iyilesme sureci hizlandirilabilir.Dudaklarda Karincalanma Hissi Neden Olur?


3.Zona
Cocuklarin cogu bir noktada su cicegi gecirir. Ancak iyilestikten sonra virus vucutta inaktif kalir. Yasamin ilerleyen donemlerinde, zona, agrida kasinti, yanma veya karincalanma hissi veren bir enfeksiyonun yani sira agrili kabarciklar veya dokuntu gibi tekrar ortaya cikabilir. Zona dudaklar dahil vucudun herhangi bir bolumunu etkileyebilir ve ilk semptom genellikle karincalanir veya yanar. Bunu, ciltte kendi basina veya bir kumede gorunebilen sivi dolu kabarciklarin gelismesi takip edecektir. Antiviral ilaclar agrilari azaltabilir ve ozellikle belirtiler ortaya ciktigi anda alinirsa, kabarciklarin iyilesmesine yardimci olabilir.


4.Sinir Hasari
Eger dudaklar asiri sicaga veya soguga maruz kalirsa, yakici veya agartici gibi zehirli bir maddeyle temas ederse sinirlere zarar verebilir ve karincalanma, uyusukluk ve agriya neden olabilir.
5.Inme
Darbeler, beyne kan akisinin kesintiye ugramasinin neden oldugu tibbi bir acil durumdur. Inme belirtileri cok cabuk ortaya cikmaktadir, bu yuzden bu belirtilere sahip olan kisilerin tibbi yardim almasi gerekmektedir;
-Vucudun bir tarafinda ani uyusma ve halsizlik
-Denge kaybi veya bas donmesi
-KarisIklik veya konusma zorlugu


-Belirli bir nedeni olmayan siddetli bas agrilari
-Yuzde, agizda veya gozde sarkmaDudaklarda Karincalanma Hissi Neden Olur?
6.Kranial Sinir Travmasi
Kranial sinirler beyinden bas ve yuze dogru hareket eder. Hareket ve hissi kontrol eder. Beyin sarsintisi gibi bir yaralanma bu sinirlere zarar verebilir ve calismasini etkileyebilir. Fasial sinir kranial sinirlerden biridir. Hasar varsa, yuzde duyu kaybina, dudaklarda karincalanma veya uyusmaya neden olabilir.
Herhangi bir kafa travmasi ciddi olabilir ve her zaman bir tip uzmani tarafindan kontrol edilmelidir.
7.Panik Atak


Panik atagin belirtilerinden biri de ignelenme hissidir. Bu karincalanma hissine, nefes darligi, sallanan bacaklar gibi belirtiler eslik ediyorsa bu panik atak belirtisi olabilir. Panik atak krizi cok rahatsizlik verici olabilir ancak genellikle 5 ile 20 dakika arasinda devam etmektedir.Dudaklarda Karincalanma Hissi Neden Olur?
8.Lupus
Lupus, sinirler dahil olmak uzere vucudun bircok bolumunu etkileyebilen bagisIklik sisteminin bir hastaligidir. Sinirleri cevreleyen doku sismisse, basinc sinirlerin bilgiyi iletme kabiliyetini etkileyebilir.
Lupus, semptom sayisi nedeniyle teshis edilmesi cok zor olabilir. Sinir sistemine zarar verebilecek diger semptomlar arasinda gorme, bas donmesi, yuzunu etkileyen agri veya sarkik goz kapagi problemleri sayilabilir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 28 Aralık 2021, 06:41   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Arada bir oluyordu

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:25.