IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2020, 09:58   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evde BagisIkligi Artirma ve Stresi Azaltmanin Yollari

Ozellikle son yasanan koronavirus vakasindan sonra herkesin istedigi tek bir set var o da; kendisinin ve sevdiklerinin bagisIklik sistemini gelistirmek. Cikmasi beklenen koronavirus asisi bir RNA virusu icerir. Asi hucreleri genetik olarak degistirebilir ve bu asanin kisiyi genetik olarak nasil degistirecegi bilinmemektedir. Dolayisiyla, bu tur bir asi senaryonun nasil kontrol altina alabileceginde virusun hucreye bulasmasini onlemek ve yayilmasini azaltmak acisindan faydali olmasi beklenmektedir. Fakat her ne olursa olsun guclu bir bagisIklik sistemi en temel korunma faktorudur.
Ek olarak antiviral diyet protokolu ve bagisIklik guclendirici besinler ve besin takviyelerinin saglam bagisIklik sistemini korumak icin yapabilecek seyler arasindadir ve dusuk stres duzeylerine dikkat etmek gerekir. BagisIklik sistemini gelistirmek zaman isteyen bir durumdur ama iyi sonuclar almak icin faydali olabilir. Bu yazida evde bagisIklik sistemini gelistirmek ve stresi azaltmak icin yapilabilecek bazi kosullar uzerine bilgiler bulunmaktadir.

Meditasyon
Meditasyonda Ziva teknigi, sadece kisinin sagligini, uyku durumunu ve cinsel yasamini iyilestirmek icin faydali degildir. Ayni zamanda calisirken ve evde bagisIkligi gelistirmeye yardimci olabilir. Ziva teknigi bir uygulama degildir, lotus pozunda oturmayi veya tutsu yakmayi gerektirmez. Dunyanin en iyi sanatcilari tarafindan kullanilan zihinsel araclarin uclusudur. Bu teknik youtube gibi video izleme araclarindan izlenerek ogrenilebilir. Ve uygulanabilir.Ve kisilerin evde rahatlikla uygulayacagi bir tekniktir. Oscar, Grammy, Emmy ve Tony odul kazananlar, NBA oyunculari, Fortune 500 CEO’lari, mesgul ebeveynler ve girisimciler de dahil olmak uzere 20.000’den fazla ogrenci sahsen (zivaLIVE) veya cevrimici (zivaONLINE) meditasyon yapmayi ogrenmistir



LifeLine Teknigi
The LifeLine Center’i kuran Dr. Darren Weissman, DC tarafindan yaratilan LifeLine Teknigi, semptomlarin, stresin ve hastalikta vucudu uyanmasini saglamak icin konustugu bir felsefesine baglidir. daha buyuk bir Aci verici duygularin yani sira korku, stres ve hastaligin islenmesi de icin bir firsat olusturur. Bu dogal iyilesme yontemi, bilincli ve bilincalti zihni baglayan bir felsefe, bilim ve kuantum teknolojisi olarak kabul edilir. LifeLine Teknigi Cin Tibbi, Ayurveda Tibbi, kayropraktik felsefesi, uygulanan kinesiyoloji, homeopati, renk terapisi, ses terapisi ve daha fazlasini icermektedir.

Tapotmen (Vurma) Teknigi ile Uyarilma
Ofke, kaygi ve korku gibi olumsuz duygular vucudun kortizol seviyesini (“olum hormonu”) artirmaktadir. Nasil beslenildigi fiziksel enerjiyi belirlemede rol oynadigi gibi, ruh hali ve dusunceler tarafindan da sekillenir.
• Korku bobrekustu ve bobreklerinizi zayiflatir.
• Uzuntu akcigerlerin ve kalin bagirsagin islevini bastirir.
• Anksiyete ve sinirlilik kalpteki ve ince bagirsaktaki ates enerjisini azaltir.
• Sucluluk, utanc pankreas ve midenin sindirim fonksiyonunu bastirir.
Duygusal akupresur noktalarini kullanarak EFT, vucuttadaki enerji meridyenlerini parmak uclariyla dokunarak uyarmaya yardimci olur. Duygulari ele almanin bu hizli, kolay ve etkili yontemi, 21. yuzyilda iyilesme icin en guclu tekniklerden biri olmaya adaydir! Cunku stres tum zamanlarin en yuksek seviyesindedir ve TAP egzersizlerinden sonra stres deneyiminde gunluk ortalama % 45 azalma gozlemlenmistir.

Kaliteli Uyku
Uykunun sakinlestirici bir etkisi oldugunu herkes bilir. Bu sure zarfinda yeterli uyumanin (hatta yakalanmasinin) enfeksiyonlarla savasmak ve enerji kazanmak icin gerekli oldugu kanitlanmistir.

IsIk Terapisi
Vucutta dogal enerjiyi aciga cikarmak, tipki vucudun dogal gunes isiginda ihtiyac duydugu isIk dalga boylari gibidir. Fakat gunes hasarina neden olan isi veya UV isinlari olmadan tibbi sinif LED’ler kullanilmasi ve gunesli havaya ihtiyac duymamasi gibi avantajlar sunmaktadir. Kirmizi isIk tedavisinin, iltihaplanma ve agri kesici, cilt genclestirme ve kollajen uretimi, kas iyilesmesi, melatonini artirma, uyku bozukluklarini iyilestirme ve sirkadiyen ritmi dengeleme gibi cok cesitli dogal saglik yararlari sagladigi gosterilmistir.

Ucucu Yaglar
Milyar dolarlik ucucu yaglar endustrisinin populer olmasini bircok hakli nedeni vardir. Bu sektor yakindan incelendiginde bu ucucu yaglarin merdiven alti uretim yapan bircok sirkette bulunmaktadir. Bu yuzden ucucu yaglari guvenilir bir kaynaktan almaya dikkat etmek gerekir. Normalde ic kullanim icin ucucu yaglar onerilmemektedir ancak viral bir enfeksiyon durumunda istisnai durumlar vardir.



Kizilotesi Sauna Battaniyeleri
Seyahat veya evde kullanim icin mukemmel olan Kizilotesi Sauna Battaniyeleri vucudu detoksifiye eder, kaslara taze besinler saglar ve metabolik hizi artirir. Boylece egzersiz yapmadan kaloriyi yakilabilir. Ayrica rahatlatici, ancak isiyi uyaran kizilotesi, beynin mutluluk kimyasallarini da tetiklemektedir. Kisinin kendini mutlu hissetmesini saglayan saglikli, genclestirici bir deneyim olarak tasvir edilmektedir. Potansiyel faydalari arasinda sunlar sayilabilir:
• Detoksifikasyon: Geleneksel isidan 7 kat daha fazla detoksifikasyon saglar
• Anti-anksiyete: Vucuttaki iyi bilesIkleri arttirir ve kortizolu dusurur
• Kalori yakimi: Saatte 600 kalori yakar
• Yaslanma karsiti: Kolajeni guclendirir ve saglikli bir parilti saglar
• Uykuyu iyilestirir
• Enflamasyonu azaltir
• Kan akisini ve dolasimini artirir
• Bogaz kaslarini ve eklemlerini yatistirir.

Egzersiz
Evde egzersiz yapmak kolaydir, bir mini trambolin uzerinde egzersiz yapmak ozellikle bagisIklik sistemini uyarir. Tum kan gruplari icin ideal bir egzersiz seklidir cunku cok az enerji gerektirir, ancak hizla bagisIkligi yeniden olusturur. Vucudun yabanci isgalcilerle savasmasina yardimci olan T hucrelerini uyarir. Mini bir trambolin uzerinde zorlayan bir aerobik antrenmani yapmak zorunda olunmaz. Gunde bir veya iki kez bes dakika yeterli olacaktir ve dusuk etkili aktivite yapmak uygundur. Tam olarak ziplanmasa bile, topuklari yukseltmek ve ayak parmaklari yuzeyde tutmaya calismakla iyi bir egzersiz yapilabilir. Egzersizle artan oksijen duzeyleri zararli bakterileri oldurmeye yardimci olur ve kisiyi fiziksel ve zihinsel olarak uyarir.

Saglikli Beslenme
Saglikli beslenme bagisIklik sistemi guclu tutmak icin onemlidir. Pratik fakat istikrarli olarak bazi beslenme kosullarina dikkat etmek etkili bir bagisIklik sisteminde etkili bir fayda saglayabilir. Iste bazi dikkat edilmesi gerekenler:
• Gluten, sut ve rafine sekerden uzak durulmalidir cunku karbonhidratlar sekere donusur.
• 80/20 kuralina dikkat edilmelidir. 80/20 prensibinin sindirimine yardimci olan iki konsepti vardir:
– Miktar: Asiri yemek sindirim sistemini ciddi sekilde zayiflatir. Miden sadece kapasitenin% 80’ini doldurarak ve vucudun sindirmesine yardimci olmak icin % 20’sini bos birakarak yiyecekleri sindirmek icin mideye firsat verilmelidir.
– Besinlerin dengesi: Her ogunun % 80’i kara ve okyanus sebzeleri olmalidir. Diger % 20 bir protein olmalidir.
• Vucudun ic ekolojisini iyi bakterilerle doldurmak icin probiyotikler tuketmek idealdir. Bunlar adeta hayatta kalma besinleridir denilebilir. Sindirim sistemini, ozellikle fermente besinlerle doldurmak bazi patojenleri yok edebilen nitrik oksit bakimindan zengin besinler tuketilmesi anlamina gelmektedir.
• Organik ve cesitli gidalar tuketmek
• Zaman kisitli beslenmek yani oruc tutmak faydalari arasinda viruslerden korunmakta vardir.(veya bir enfeksiyonu tedavi etmek). Son zamanlarda yapilan bir calismada inflamasyonda bir azalma gorulmustur. Vucut ayrica oructa hizli bir sekilde artan ve vucudun artik ihtiyac duymadigi eski hucrelerden ve proteinin artik ihtiyac duymadigi proteinlerden kurtulmasina izin veren otofaji olan hucresel temizleme surecinden gecmektedir. Bu surecin, kalori azalmak degil, oruc icin benzersiz bir sey oldugunu belirtmek onemlidir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:23.