IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2020, 12:01   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bebeklerde Asi Uygulamasi Nasildir? Asidan Sonra Bebeklere Banyo Yaptirilir mi?

Asi, bebekler dunyaya geldikten hemen sonrasinda baslamakta ve belli bir yasa gelinceye kadar belirli periyot ve duzenlemelerle uygulanmaktadir. Ozellikle de bebekler dunyaya geldiginde hastaneden taburcu edilmeden Hepatit B asisi uygulanmakta ve ilk asidan 1 ay sonra ikinci doz, ikinci doz vurulduktan 5 ay sonra ise ucuncu doz vurulmaktadir.

Bebek 2 aylik oldugunda uygulanmasi gereken asilar ise BCG yani verem asisi, genc felci asisi ve karma asi vurulmaktadir. Karma asi 3 doza sahip bir asi oldugundan, ilk doz vurulduktan ortalama sonra 4-6 hafta araliklar ile yani bebeginiz ortalama 4 aylik ve 6 aylikken olacak sekilde uc doz asi seklinde tamamlanmaktadir. 2 aylikken menenjit asisi vurulmasi da doktorlarin onerdigi bir durumdur.



Bebeginiz 6 ayini doldurdugunda, ilk zamanlardaki kadar asi sIkligi olmamaktadir. Bebeginizi 9 aylikken kizamik asisini, 12 aylikken kabakulak asinin yani sira kizamik ve kizamikcik ile sucicegi asilari yapilmaktadir. Bebeginiz 18 aylik oldugunda karma asi, genc felci asilari uygulamalarinin son dozlari ile menenjit asisinin tekrari vurulmaktadir. Hepatit B asisi ile daha once tanisan bebeginiz, bu ay Hepatit A asisinin ilk dozunu vurulurken, 24 aylik oldugunda 2. doz vurularak tamamlanmaktadir.

Asidan Sonra Banyo
Asi vurulduktan sonra bebege banyo yaptirilip yaptirilamayacagi konusu akillarda soru isareti birakan durumlar arasindadir. Pek cok anne, hangi asidan sonra ne kadar sure banyo yaptiracagina karar verememektedir.

Ancak bilinmelidir ki, BCG yani verem asisi disindaki tum asilardan sonra bebeginizi rahatlikla banyo yaptirabilirsiniz. Ancak verem asisi vurulduktan sonra, asi yapilan bolgeye su temasi istenmemektedir. Bu nedenle, asi vurulduktan ortalama 2-3 gun sonrasina kadar banyo onerilmemektir. Bu asi haricinde, asilar yapildiktan sonra bebeginize banyo yaptirabilirsiniz.
Ayni zamanda, asidan sonra beslenme konusunda da bir kisitlama bulunmamaktadir. Emzirilen bebekler de emzirmeye devam edilebilecektir.

Bebekler soz konusu oldugunda tum ebeveynlerde hassasiyet artmaktadir. Bu nedenle, tum uygulamalarda oldugu gibi bebegin asilari konusunda da hassasiyetle yaklasilmali, asi takvimine uyulmali ve bebeklerin sagligini koruyacak her turlu onlem ehemmiyet ile alinmalidir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:26.