IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 12:39   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Iste orucun bilimsel olarak vucuda faydalari.

Ramazan ayinin manevi acidan bizlere katkilari saymakla bitmiyor; sabir, hosgoru ve empati gibi gunluk hayatimizda zaman zaman degerini anlayamadigimiz ahlaki degerleri hatirlamamiza ve yasamamiza vesile oluyor. Ramazan ayina girdigimiz bugunlerde de, bunyelerimiz yavas yavas oruc tutmaya alismaya basladi.

Bilim dunyasi gun gectikce, oruc tutmanin insan vucuduna yararlarini ortaya cikartmaya devam ediyor. Bugun sizlerle birlikte oruc tutmanin bu bilimsel faydalarina goz atalim!

KILO VERMEYE YARDIMCI

Kilo problemi yasayan ve kilo vermek isteyenlere mujde! Oruc tutarak kilo vermeniz cok daha kolay. Sebebi ise; kilonun sebeplerinden olan insulin ve leptin direncine olumlu etki gostererek, insulin, leptin ve tiroit gibi onemli hormonlarinin daha duzenli salgilanmasini saglar ve yag yakimina yardimci olur. Bunun yaninda, oruc tutarak ac kalmaya karsi direnc gelistiren vucudumuz, depolanan yag hucrelerini yakmaya baslar.


SINDIRIM SISTEMINI DINLENDIRIYOR

11 ay boyunca yogun bir tempoda dur durak bilmeden calisan mide ve bagirsaklarimiz; oruc tuttugumuz zaman uzun saatler boyu dinlenme firsati buluyor ve kendini onarabiliyor. Bu sayede cok daha saglikli calisan bir sindirim sistemine sahip oluyoruz. Ayni zamanda, sindirim sistemimiz icin bu dinlenme firsati bize yag yakici bir etkiyle birlikte geri donuyor! Vucudumuz kalorileri cok daha hizli bir sekilde yakmaya basliyor.

ORGANIK DETOKS



Normal zamanlarda vucudumuzdaki toksinleri ya da odemi atmak icin zaman zaman detoks yapma ihtiyaci duyariz. Tam bu noktada oruc tutmak; toksinlerden kurtulmamizi, vucudumuzdaki serbest radikaller ile mucadele etmesini kolaylastiriyor. Bunlarin yani sira iltihap olusumunu engelledigi de bilim insanlari tarafindan kanitlanmistir.


BEYIN FONKSIYONLARINI GELISTIRIYOR



Oruc tutmanin bize sagladigi faydalardan bir digeri ise, en onemli organimiz olan beynimizi hastaliklardan korumasi ve gelistirmesi! Oruc tutmak; beyin kokenli norotrofik faktor adinda bir proteinin uretilmesini sagliyor. Bu uretilen protein, beyin sapinda bulunan noronlarin, yeni sinir hucreleri icinde donusumunu saglayarak; hem noronlarin hem de sinir hucrelerinin sagligini destekleyen kimyasal maddelerin uretimini de sebep oluyor. Bu sayede parkinson ya da alzheimer gibi beyin hasari olusturan hastaliklarin onune gecilmis oluyor. Sasirtici oyle degil mi?

DAHA SAGLIKLI BIR CILT


Daha saglikli ve isiltili bir cilt isteyenlerin yapmasi gereken sey basit: Oruc tutmak! Cilt guzelligini belirleyen en onemli faktor organlarimizin saglikli bir sekilde calismasi. Oruc tutmak; karacigeri, bobrekleri, mide ve bagirsaklarimizi temizliyor ve dinlendiriyor. Ozellikle karacigerden ve bobreklerden atilan toksinler, cildimizin daha guzel ve isiltili gorunmesini sagliyor.

GUCLU BIR BAGISIKLIK SISTEMI



Oruc tutmak, bagisIklik sisteminin en guvenilen askerlerinden olan akyuvar hucrelerinin uretimine de olumlu katki sagliyor. Bu sayede bagisIklik sistemimiz her zamankinden daha guclu hale geliyor!
 
Alt 27 Nisan 2020, 13:18   #2
Standart

oruç tutmanın sağlıklı olduğu baştan sonra bir safsatadır. oruç tutmak şöyle faydalı , böyle vücudu dinlendirir gibi saçma sapan argümanlarla bilimsel doğruluktan yoksun yayın yapan gazete ve televizyonların uydurma haberlerinden başka şey değiller.

en basitinden, 16-17 hatta bazı bölgelerde 20 saat vücudun susuz kalması, ne kadar sağlıksız olduğu tahmin etmek için prof olmaya gerek yok ama kamera seven şaklaban doktorlar normal zamanda yazın bol bol su için sağlığa çok yararlı demelerine rağmen ramazan ayında ise 17 saat susuz kalın sağlığa yararlı derler.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:10.