IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2020, 17:57   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Koronaviruste dikkat edilmesi gereken 3 semptom daha tespit edildi

Koronavirus belirtilerinden olan oksuruk ve atesin haricinde, koronavirus kapan cok sayida insanin gosterdigi ortak uc semptom daha tespit edildi.

Koronavirus salgini ilk basladigi gunlerden itibaren, neredeyse her gun virusle ilgili yeni bilgiler ortaya cikiyor. Ates, oksuruk ve nefes darliginin koronavirusun en buyuk belirtileri oldugu artik herkes tarafindan biliniyor. Yakin zaman icinde fiziksel ve zihinsel yorgunluk, istahsizlik, koku ve tat kaybi da koronavirus belirtileri arasinda yer aldi. Vaka sayisi arttikca, hastaligin anlasilmasini saglayan semptomlar da netlik kazanmaya basladi. Koronavirus belirtileri listesine, dikkat etmeniz gereken uc semptom daha eklendi.


VIZILTI HISSI
Bu semptomlardan, en ilginc olanlarindan biri, vucudun icinde beliren vizilti hissi. Henuz izlenmesi gereken semptomlar olarak resmiyet kazanmasa da, bircok hasta bu belirtiyi yasadigini sosyal medyadan paylasiyor. #MeToo hareketinin de baslaticisi olan Tarana Burke, partnerinin bu hastaliga yakalandiginda cildinde yanma hissettigini belirtti. @Miafia adli Twitter kullanicisi ise, derisinde bir elektriklenme hissi yasadigini paylasti.

Amerika’daki ProHealth Care adli kurumun yoneticisi Dr. Daniel Griffin, bu duygunun, otoimmun sistemin bir parcasi olarak, hastanin sinir sistemindeki karsiligi olabilecegini belirtti. Dr. Daniel Griffin, bu semptomun goruldugunu kabul ederken, ne kadar yayginlikla goruldugunden henuz emin olunmadigini da ekledi.

TUVALET IHTIYACI
Kaydedilen bir diger hafif semptom ise artan tuvalet ihtiyaci. Dr. Diana Gall, sindirim sistemindeki sorunlarin ve bagirsak aliskanliklarindaki degisIkliklerin, ozellikle daha az kati diskilamanin, tuvalet ihtiyacinin sIklasmasinin bazi sorunlarin habercisi olabilecegini belirtti. Bu belirtilerin tek basina koronavirus belirtisi sayilmayacagini, ancak yasanmasi durumunda insan vucudunda bazi tersliklerin olusabileceginin habercisi olarak degerlendirdi.


Bununla birlikte Dr. Diana Gall, daha sonra Covid-19 pozitif oldugu anlasilan hastalarda erken bir semptom olarak ishalin yer aldigini da ekledi.

Amerikan Gastroenteroloji Dergisi’nde yayinlanan bir arastirmada, Cin’in Hubei bolgesinde incelenen 204 koronavirus hastasinin yarisina yakininda ishal, kusma ve karin agrilari oldugu yer almakta.

Koronavirusle mucadelede karin agrilari yasadigini belirten koronavirus hastasi Isla Haslam, ilk karin agrisi hissettiginde bunu yedigi agir yiyeceklerle iliskilendirse de, cok kisa bir sure sonra yuksek ates yasayarak koronaviruse yakalandigini farkettigini soyledi.

TESTISLERDE AGRI
Harvard Tip Fakultesi’nden arastirmacilar, testislerinde bicak gibi agrima hissiyle hastaneye basvuran 42 yasinda erkek hastaya yapilan koronavirus testinin pozitif oldugunu raporladilar.


Doktorlar, yapilan taramalarda hastanin testislerinde bir sorunla karsilasmamis olsalar da, sonrasinda hastaya yapilan koronavirus taramalarinda akcigerlerde hasar oldugunu gosterdi. Iki gun sonra ise hastaya Covid-19 tanisi kondu.

Hastanin atipik semptomlara sahip olmasi nedeniyle, muayeneyi gerceklestiren doktorlar ve diger saglik calisanlari viruse maruz kalmis olabilir. Testis agrisinin koronaviruse bagli olup olmadigi belirsizligini korurken, bazi viruslerin testisleri etkiledigi bilinmektedir.

Cerrah olarak gorev yapan Dr. Vinet, “Kabakulak gibi, testisleri dogrudan etkileyen viruslerin varligi bilinmektedir. Covid-19’un testisleri etkileyip etkilemedigini zaman gosterecek ancak bu belirti hastalarin cogunda ortak olarak gorulen bir sIkayet degil” dedi.

Bu belirtilerin disinda, tat ve koku kaybi, fiziksel ve zihinsel yorgunluk, istah eksIkligi, gozlerde agri Covid-19 belirtileri arasinda.
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:48.