IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2020, 11:35   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Koronavirus ile Mucadelede Ari Poleni Yardimci Olabilir mi?

Polen cicekli bitkilerde bulunur. Arilar nektar ararken polen toplarlar. Polen arilardan toplanabilir. Ayrica bitkilerden makinelerle hasat edilebilir. Ari poleni ciceklerin erkek ureme hucrelerini icerir. Ayrica arilarin sindirim enzimlerini icerir. Polen vitaminler, mineraller, eser elementler, enzimler ve amino asitler bakimindan zengindir. Ayni zamanda harika bir antioksidan kaynagidir. Tam makyaji degisir. Bu, polenin alindigi bitkiye baglidir. Ari polenindeki proteinin sindirilmesi diger protein kaynaklarindan daha zordur.
Ari poleni, karaciger korumasi, bagisIklik, mikrobiyal enfeksiyonlar ve daha fazlasi icin kullanilan eski bir geleneksel bir ilactir. Devam eden COVID-19 virus salgini ile muhtemelen ari poleninin bu virusun neden oldugu enfeksiyonlari onleyip onleyemeyecegini veya tedavi edip edemeyecegini merak dilmektedir. Bu yayin yalnizca bilgilendirme amaclidir. Mevcut koronavirus salgini devam eden bir olaydir ve yeni bilgiler ortaya ciktikca ayrintilar degisebilir. COVID-19 enfeksiyonunu tedavi etmek veya onlemek icin henuz etkili veya FDA onayli urunler mevcut degildir.

BagisIklik icin Ari Poleni
Arilar, cicek pistillerinin parcalarini toplayip nektar ve tukuruk ile karistirarak ari poleni uretmektedirler. Insanlar bu besin yogun gidalari ve geleneksel ilaclari enfeksiyonlari onlemek, bagisIkligi arttirmak, karacigeri desteklemek ve daha fazlasini yapmak icin kullanmaktadirlar. Ari poleni, glukanlar ve galaktanlar gibi bagisIklik uyarici polisakkaritler acisindan zengindir ve potansiyel anti-kanser etkileri acisindan arastirilmistir. On arastirmalar BP’nin cogunlukla bakteri olmak uzere bir dizi patojenik mikropla mucadele etme potansiyelini ortaya cikarmaktadir. Ari poleni bagisIklik arttirici ve antimikrobiyal ozelliklere sahiptir, ancak calismalar yeni koronaviruse karsi henuz test etmemistir.

Solunum Yolu Enfeksiyonlari Icin Ari Poleni
20 profesyonel yuzucunun kucuk bir calismasinda, polen ekstrakti ile alti haftalik bir takviye ust solunum yolu enfeksiyonlari nedeniyle kacirilan egitim gunu sayisini onemli olcude azaltmistir (plasebo ile 27 gune karsi 27 gun). Akciger yaralanmasi olan farelerde ari poleni iltihabi onemli olcude azaltti ve akciger fonksiyonlarini iyilestirmistir. Bitki polenindeki aktif bilesenler, uc grip virusu alt tipinin (H1N1, H3N2 ve H5N1) test tuplerine yayilmasini onledi. Grip virusu COVID-19 ile bazi ozellikleri paylassa da, polen bilesenlerinin digeri uzerindeki ayni etkileri ima etmemektedir. Sinirli kanit, ari poleninin solunum yolu viral enfeksiyonlarini onleme potansiyelini gostermektedir, ancak daha fazla arastirmaya ihtiyac vardir.

Yan Etkiler
Klinik calismalarda, ari poleni bazli urunler onemli bir yan etkiye neden olmamistir. Potansiyel tehlikeler, yasadisi maddeler, kuf, bakteri, bocek ilaclari ve diger toksinleri icerebilecek kontamine urunlerden kaynaklanmaktadir. Bazi kisiler mevsimsel alerjileri hafifletmek icin ari poleni kullanir, ancak digerlerinde tehlikeli alerjik reaksiyonlari tetikleyebilir. Polen oral olarak alindigindaki etkisi solunum yolu maruziyeti veya cilt testi ile bire bir benzerlik gostermese de, ari sokmasi ve polen alerjisi olan bireylerde kullanimina ozellikle dikkat edilmelidir.

Dozaj
Ari poleni uzerinde yapilan klinik calismalar azdir ve farkli, standartlastirilmamis BP ozleri (150-300 mg) kullanmistir. Polen aliminda kesin bir doz belirlemek zor olabilir, fakat geleneksel kullanimlar yetiskin bireyler icin 3-5 cay kasigi ve cocuklar icin 1-2 cay kasigi seklinde tavsiye edilmektedir. Cok daha dusuk bir dozla baslanmali, ¼ cay kasigi veya cocuklar icin sadece birkac tane ve alerjik reaksiyon belirtileri gozlemlenmelidir. BP’yi iyi tolere ediliyorsa kademeli olarak yukaridaki maksimum dozlara kadar yukseltilebilir.
Ari poleni, bagisIklik, mikrobiyal enfeksiyonlar, karaciger sagligi ve daha fazlasi icin diyet takviyesi ve geleneksel ilac olarak kullanilan besleyici bir ari urunudur. BagisIklik arttirici ve antimikrobiyal ozelliklere sahiptir, ancak calismalar yeni koronaviruse karsi test edilmemistir. Sinirli kanit, ari poleninin viral solunum yolu enfeksiyonlarini onleme potansiyelini gostermektedir, ancak COVID-19 enfeksiyonunun onlenmesi veya tedavisi icin kullanimini destekleyecek yeterli veri yoktur. Arastirmacilar potansiyel tedavileri belirlemeye calisirken, alabileceginiz en iyi koruyucu onlemler sosyal uzaklasma, el yikama ve yuzunuze dokunmaktan kacinmaktir.
Ari poleni sadece guvenilir kaynaklardan satin alinmali ve dozu yavas yavas gunde 3-5 cay kasigi kadar artirilmalidir. Mevsimsel ve ari sokmasi alerjisi olan kisiler ari poleni almadan once doktorlarina danismali, hamile ve emziren kadinlar bundan
kacinmalidir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:32.